Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Зенит једини стопостотан, сви се смеју голману Леверкузена, канонада Барселоне уз два промашена пенала, четири гола у мрежи Рајковића (ВИДЕО)

Бернд Лено већ у 2. минуту примио гол кроз руке и ноге, на његову срећу Мехмеди донео бод Немцима, Гент до златних бодова у 95. минуту, Кијевљани изненадили Порто
ФОТО: АП

Зенит је и после 5. кола остао једини стопостотан у Лиги шампиона.

Шампиона Русије у вођство је довео Олег Шатов у 15. минуту. После испуцане лопте одбрана Валенсије се није снашла, Хулк је прпследио до Џубе, а овај нашао самог Шатова на ивици казненог, он је повукао лопту још који метар и послао поред немоћног голмана Доменека.

Све је решено у 74. минут после дуплог паса Данија, продро је до десет метара од гола ривала, а онда лопту одложио до Џубе који је само послао у празну мрежу, јер је Дани све послао "по бурек".

Рубен Везо је престрого добио црвени картон у 80. минуту после фаула над Шатовом на 18 метара, па је и трећи гол Зенита "висио у ваздуху". Ипак, одолела је Валенсија некако.

Милуновић (цео меч), Младеновић (цео меч) и Јевтић (преседео на клупи) били су на прагу врло битне, можда и осмине финала вредне победе, али нису издржали до краја против Бајера.

Тим који је избацио Партизан у квалификацијама повео (1:0) је после смешног гола већ у 2. минуту. Гордејчук је заврнуо ривала у казненом, шутирао, а онда је лопта прошла кроз руке и ноге голмана Бернда Леноа.

Бод је прелепим лобом Аспиринџијама донео Мехмеди. У 68. минуту га је проиграо Чалханоглу, а Адмир је са капице петерца лобовао голмана Черника.

Ремијем су оба тима остала у прилици да се боре за пролаз у наредну рунду.

На Ноу Камп голеада Барселоне са опорављеним Месијем, на крају седам голова, а оба пенала су промашена, по један са сваке стране.

Још једном је тика-така била на делу, као и убитачни трио Нејмар-Меси-Суарез.

Бајерну нема ко да стане "на реп".Баварци су савладали Олимпијакос и оставили у игри Арсенал за пролаз у наредну рунсу, па му у директом окршају са ирејцима треба победа од два гола разлике.

Грчки шампион је у Минхену од 53. минута, после искључења Бадштубера имао играча више, али ни то му није помогло да да гол.

Арсенал је Динамо избацио из даље трке за наставак такмичења, па је Модрима остао још само један европски меч.

Озил и Санчез су били стрелци за Тобџије, три брзопотезне акције за три бода.

Mакаби Предрага Рајковића и Славише Јокановића и даље је једини тим без бода.

Четири лопте у мрежи Рајковића не чуде, али је тиму из Лондона дивљачким сатртом много помогао Тал Бен Хаим који је искључен у 41. минуту.

Динамо је у Порту изненадио домаћина, Јармоленко је погодио из пенала у 35. минуту, а Гонзалес је у 64. искористио лошу реакцију Икера Касиљаса (2:0), па сада оба тима уз Челзи могу до наредне рунде.

Гент је у петом минуту надокнаде победио Лион у Француској голом Кулибалија, и то после другог покушаја из корнера, и пред последње коло има бод више од Валенсије.

Семафор 5. кола Лиге шампиона:

УТОРАК:

 

Е група

БАТЕ Борисов – Бајер Леверкузен 1:1 (Гордејчук 2 - Мехмеди 68)

Барселона – Рома 6:1 (Суарез 15, 44, Меси 18, Пике 56, Меси 60, Кореа 77 - Џеко 90+1)

Поредак: Барселона 13, Рома и Бајер Леверкузен 5, БАТЕ Борисов 4.

 

Ф група

Бајерн Минхен – Олимпијакос 4:0 (Коста 8, Левандовски 16, Милер 20, Коман 70)

Арсенал – Динамо Загреб 3:0 (Озил 29, Санчез 33, 69)

Поредак: Бајерн Минхен 12, Олимпијакос 9, Арсенал 6, Динамо Загреб 3.

 

Г група

Порто – Динамо Кијев 0:2 (Јармоленко 35. пенал, Гонзалес 64)

Макаби Тел Авив – Челзи 0:4 (Кејхил 20, Вилиан 73, Оскар 77, Зума 90+1)

Поредак: Порто и Челзи 10, Динамо Кијев 8, Макаби Тел Авив 0.

 

Х група

Зенит – Валенсија 2:0 (Шатов 15, Џуба 74)

Лион – Гент 1:2 (Фери 7 - Милићевић 32, Кулибали 90+5)

Поредак: Зенит 15, Гент 7, Валенсија 6, Лион 1.

 

СРЕДА:

А група

20.45: Малме – ПСЖ

20.45: Шахтјор – Реал Мадрид

Поредак: Реал Мадрид 10, ПСЖ 7, Шахтјор и Малме 3.

 

Б група

18.00: ЦСКА – Волфсбург

20.45: Манчестер јунајтед – ПСВ

Поредак: Манчестер јунајтед 7, ПСВ и Волфсбург 6, ЦСКА 4.

 

Ц група

16.00: Астана – Бенфика

20.45: Атлетико Мадрид – Галатасарај

Поредак: Бенфика 9, Атлетико Мадрид 7, Галатасарај 4, Астана 2.

 

Д група

20.45: Јувентус – Манчестер сити

20.45: Борусија Менхенгладбах – Севиља

Поредак: Манчестер сити 9, Јувентус 8, Севиља 3, Борусија Менхенгладбах 2.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pljuvaci Rajkovica.
Ma sigurno bi Stojke odbranio zar ne, kao protiv Ceske, mada ima posla u izraelskoj ligi da izbore opstanak....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.