Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ЗВЕЗДИН ЂАК АНАЛИЗИРАО ЛУДОГОРЕЦ: Чановић: Кад је Борјан резерва, онда то много говори о квалитету Стојанова

Лудогорец из угла Александра Чановића, голмана Черног Мора из Варне
ФОТО: М. Јелисавчић

Колико ће тежак посао имати Црвена звезда у трећем колу квалификација за Лигу шампиона открива и детаљна анализа Лудогорецовог тима из угла Александра Чановића, голмана Черног мора из Варне.

Не видим слабу тачку у Лудогорецу, нити могу за било који део тима да кажем да је лош – нагласио је Александар Чановић, освајач Купа Бугарске са Черним морем и некадашњи ђак Црвене звезде, а затим голман првих тимова, Вождовца, Победе, Војводине, Рада, БСК Борче, Динама из Минска, Ермиса, Биркиркаре, Брегалнице и Јединство Путева.

Голман Стојанов има предност у односу на Борјана?

– Кад је Борјан, којег изузетно ценим, резерва, без шанси да постане прва опција, онда то много говори о квалитету Стојанова. Апсолутни је лидер на својој позицији у Бугарској, репрезентативац је и одбранио је недавно пенал Роналду. Стабилан је, ретко себи допушта грешке. Не прави чудеса, брани све што озбиљан голман треба, па и преко те границе.

Кампањаро без сертификата

Лоша вест за Лудогорец пред утакмице са Црвеном звездом је да није успела да лиценцира Густава Кампањара, бразилског везисту. Уговор са Брагатаном истиче му 30. јула и зато је изостао сертификат без обзира што је постигао договор са бугарским шампионом.

Кампањаро је требало у стартних 11 да игра уместо Лукаса Саше.

На позицији десног бека мењају се Минев и Сисињо?

– Очекујем да против Звезде игра Минев, јер је стабилнији у дефанзиви и не убацује се превише напред. Кад су свесни надмоћи и немају кога да се плаше, онда је сигурно на терену Сисињо. Колико год да се бусају у груди, поштују наш клуб.

На левом боку је Бразилац Натанијел?

– Изванредан бек, са озбиљним дриблингом и центрашутем. Можда је и најбољи играч Лудогореца, претходни шампионат завршио је у сјајној форми. Нахвалих га као да је у Реал Мадриду, али стварно не могу да му нађем ману.

Штопер Моти дуго је у клубу?

– Легенда је клуба, заслужан за историјски пласман у Лигу шампиона кад је био успешан и као голман. Не игра због старих заслуга, има квалитет, али и испаде. Зна да се залети и буде груб на средини терена, увек је на ивици жутог и црвеног картона. Није брз, али се искусно поставља. Ако бисмо могли да тражимо где Лудогорец није на нивоу као у осталим линијама тима, онда је то штоперско место.

У тандему са Мотијем је Украјинац Пластун?

– Сада је дошао, не познајем га и не могу детаљније да га коментаришем. Изгледа као кошаркаш.

Кога очекујете на терену као двојицу задњих везних?

– Капитена Ђакова и Бразилца Лукаса Сашу. Стабилни играчи, ништа преко тога. Њих двојица су ту да кваре игру противника, додају лопту алфи и омеги Марселињу. Не очекујте од њих асистенције, само да одраде посао коректно.

Какав је везиста из Румуније Препелица?

– Сличан Ђакову и Саши, задаци су им исти и подједнако добро их обављају.

Марселињо је икона клуба?

– Мозак екипе, све креће од њега. Сурови је професионалац, годинама је у Лудогорецу и поред доласка бројних звезда остао у стартних 11. Неприкосновен је и незаменљив, игра за репрезентацију Бугарске. Кад бисте чули како прича бугарски језик, никада не бисте рекли да је Бразилац. С правом је лидер екипе. Његова позиција је између „десетке” и лажне „деветке”, шуња се као други шпиц и тражи рупу. Зна да споји шпица с голом, проигра крила...

Ко је непријатнији од крила – Вандерсон или Лукоки?

– Обојица су неугодни, видим и да су дали голове на последњој утакмици. Вандерсон је низак и брз, Лукоки вижљаст и дугог корака.

Ако задржи тим из другог кола квалификација, Дерменџијев ће у шпиц послати Кафуа?

– Да сам тренер, увек би ми пре играо Кешеру. Румун је најбољи и најскупљи шпиц у Бугарској, технички, тактички и физички је беспрекоран. Кад је Кафу успео њега да истисне, значи да је одличан.

Без страха од атмосфере

Атмосфера на стадиону Лудогореца није врела?

– Немају разлог да се плаше, без обзира што ће ће их дочекати пун стадион. То су љубитељи фудбала, жељни да виде добру утакмицу. Звезда је велико име у Бугарској, као некадашњи европски и светски шампион, мамац је и за публику.

Има ли Звезда шансе против таквог тима?

– Како не би имала!? Звезда има такође озбиљан тим. Благу предност дајем Лудогорецу, јер не мења играче често колико наш клуб. Свим срцем са уз црвено-беле и надам се да може до проласка.

Шта је предност Црвене звезде?

Што се прва утакмица игра у Бугарској, може затворенијом игром да дође до доброг резултата. У реваншу, пред 50.000 „лудих” навијача, може свашта да буде. Лудогорецови играчи нису навикли да играју у таквом амбијенту, гостовања Левском нису за поређење са Мараканом – закључио је Александар Чановић.

Лудогорец је у прошлој сезони очајно стартовао на евро сцени и у шампионату Бугарске, променио је три тренера и срећу нашао са повратником на клупу Гоергијом Дерменџијевим.

Бруно Рибеиро је имао симпатије играча, били су задовољни његовим радом и како се опходио, али му је требало времена и подршке. Није било стрпљења – рекао је Чановић.

Још краће се на клупи задржао Едуард Ераносјан.

– Имали су лошу атмосферу у екипи, па се вратио Дерменџијев. Знао је шта треба да уради да би се поправили резултати.

Александар Чановић поручује да се у прошлој сезони није постављало питање око шампиона Бугарске ни кад је Лудогорец био у заостатку од десетак бодова:

– Нико у фудбалској јавности није ни помишљао да ће остати без титуле, без обзира на одређене неспоразуме у клубу. Светлосну годину су изнад осталих клубова у Бугарској, све се врти око пара. Газда Лудогореца се не разбацује, него улаже плански, није то узалуд бачен новац, јер су ту трофеји и квалитетни играчи.

Очекује се да Лудогорец одбрани титулу?

– Апсолутни су фаворити, скоро да нема дилеме. Једино може да их угрози повратник ЦСКА, јер има озбиљног финансијера Ганчева, који је био у Литексу. Не кажем да ће да преузме примат, али има интересантну селекцију. Нама је циљ да уђемо у првих шест.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

JNA ARMIJA
Jednostavno su bolji na svakoj poziciji od Zvezde.Pocevsi od golmana do napadaca,ali to nista ne znaci Partizan je takodje bio bolji od poljaka na svakoj bas poziciji i vidjeli smo na kraju..Kud su bugari godinama zajedno uigrani kvalitetni...CZ treba da igra iskljucivo na kontru i to u oba susreta nesto kao sto je Partizan igrao u evropi sa Kizom Milinkovicem..Brza tranzicija preko Zivkovica i Oumarua..Tako sada Zvezda moze da prepise recept...Hugo Viera,Plavsic,Srnic hmmm rodilo se za kontri i spore zadnjelinije bugara...Grof je turnirski trener nije dzaba uzeo kup u Rusiji...
MVP#14
Ili o (ne)kvalitetu Milana Filipovica pardon. Borjana
dva
Ti si stvarno mvp..... Pa sta htede,sine?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.