Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Лудогорец у Лиги шампиона, Селтик и Легија преживели пакао, Порто разбио Рому, која је играла са деветорицом!

У првих пет реванш мечева плеј-офа за Лигу шампиона свашта је виђено, севало је на све стране, а мега дерби припао је Порту, који је славио у Риму

Лудогорец се више мучио против Црвене звезде него у двомечу са Плзењом. Бугари су пре недељу дана већи део посла обавили у Разграду, а и поред лошег старта у Чешкој имали су адекватан одговор.

Плзењ је повео још у седмом минуту, кад је Дуриш савладао Стојанова. Али, сигурност и гол који их води даље за Бугаре постигао је само десет минута касније Мисирђан Вура.

Чеси се додуше нису предавали, иако им је за пролаз у елиту било у том тренутку потребно три гола. Први је стигао у 64. минуту, кад је прецизан био Матеју. Али, за више од тога домаћи нису имали снаге. Напротив, чак су Бугари у последњим тренуцима голом Кафуа изједначили.

Дерби вечери игран је у Риму, где је Порто ипак направио изненађење, ако уопште има фаворита у дуелу оваквих великана. Али, после 1:1 у Португалији, Италијанима су даване много веће шансе.

Но, Порто се није уплашио, кренуо је сјајно на „Олимпику” и већ у првом полувремену одрадио добар део посла.

Већ у осмом минуту вођство Порту донео је Монтеиро, а можда и кључни тренутак сусрета догодио се у 39. минуту, кад је због невероватне несмотрености Де Роси заслужено добио директан црвени картон.

И уместо да се смире, играчи Роме су остали у 50. минуту са деветорицом! Искључен је и Емерсон, такође због грубог старта. Заиста невероватне ствари су се догађале у Риму.

Рома је морала да напада са двојицом играча мање, а Порто је чекао и дочекао шансу у 73. минуту. Севнула је контра, Шћешњи је несхватљиво истрчао ван свог шеснаестерца, а Лајун је то знао да казни.

Недуго потом, тачније само два минута касније, Римљане је докрајчио Хесус Корона, који се прошетао поред уморних домаћих играча и закуцао лопту иза леђа голмана Роме.

Дандалк је самим пласманом у плеј-оф за Лигу шампиона направио сензацију. После пораза од 2:0 на свом терену, Ирци нису имали шта да изгубе, а наравно имали су обезбеђен пласман у Лигу Европе.

А управо из такве растерећености дошли су до шансе за нову сензацију. Дандалк је у Варшави повео голом Бенсона у 19. минуту, па је на тај начин преполовио предност Легије.

У 68. минуту Легија је остала са играчем мање, други жути картон добио је Чех у пољском тиму, Хлоушек. Навијачи домаћих, који су испунили стадион, могли су да одахну тек у 92. минуту кад је изједначио Кухарчик.

Селтик није претерано убедљив, али је због одличног коефицијента и среће приликом жреба био надомак Лиге шампиона. Али, у Израелу су Шкоти прошли кроз пакао.

Већ једанаестерац у 15. минуту наговестио је да ће Хапоел покушати да направи чудо у Бир Шеви. Но, Ради није био прецизан.

Сахар је ипак довео Израелце у вођство у 21. минуту. Занимљиво, овај играч је ушао у игру само два минута раније!

Кад је Хапоел постигао и други погодак, у 48. минуту, све је постало поново отворено. После очајне интервенције голмана домаћих који се сударио са својим одбрамбеним играчем, ту ситуацију је успео да искористи Хобан, који је само ћушнуо лопту са метар раздаљине поред њих двојице у гол. Али, Хапоелу је за Лигу шампиона недостајао још један гол...

Монаку је после победе у Шпанији од 2:1 играо и минималан пораз на домаћем терену, али су Французи на крају чак остварили тријумф. И то поготком Фабиња у првом минуту надокнаде у другом полувремену из једанаестерца.

Семафор реванш мечева плеј-офа за Лигу шампиона:
Хапоел БШ (Израел) – Селтик (Шкотска) 2:0 (Сахар 21, Хобан 48), први меч 2:5. Даље иде: Селтик.
Легија (Пољска) – Дандалк (Р. Ирска) 1:1 (Кухарчик 90+2 – Бенсон 19), први меч 2:0. Даље иде: Легија.
Монако (Француска) – Виљареал (Шпанија) 1:0 (Фабињо 90+1), први меч 2:1. Даље иде: Монако.
Рома (Италија) – Порто (Португалија) 0:3 (Монтеиро 8, Лајун 73, Корона 75), први меч 1:1. Даље иде: Порто.

Плзењ (Чешка) – Лудогорец (Бугарска) 2:2 (Дуриш 7, Матеју 64 – Вура 17, Кафу 90+5), први меч 0:2. Даље иде: Лудогорец.

Среда:

20,45: АПОЕЛ (Кипар) – Копенхаген (Данска), први меч 0:1

20,45: Менхенгладбах (Немачка) – Јанг бојс (Швајцарска), први меч 3:1

20,45: Ростов (Русија) – Ајакс (Холандија), први меч 2:2

20,45: Манчестер сити (Енглеска) – Стеауа (Румунија), први меч 5:0

20,45: Салцбург (Аустрија) – Динамо (Хрватска), први меч 1:1

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bugarin
Сърби, свобода за Западните покрайнини!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.