Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Енглеској, Шпанији, Немачкој и Италији по четири места у ЛШ!

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да ће четири најбоље лиге у Европи имати директно четири клуба у Лиги шампиона од сезоне 2018/2019.
ФОТО: Танјуг

На тим местима су тренутно шпанска Примера, немачка Бундеслига, енглеска Премијер лига и италијанска Серија А, која је до сада имала само три члана, од којих једног у квалификацијама, а прве три лиге систем 3+1.

Уколико не буде промена на ранг листама, поменуте земље имаће сигурних 16 тимова у групној фази Лиге шампиона и неће играти квалификације.

УЕФА је вратила Италији четврто место после прича око Суперлиге богатих, а за сада је сигурно да ће ново правило бити на снази најмање три године.

Поред тога, објављено је да ће клубови добијати много више новца него до сада, као и да систем од 32 екипе неће бити промењен.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Albanac
Hocemo i mi 5 mesta u LŠ. Inace ste ga ugasili...
Knego
A Francuska?
kartoteka
trebaju savezi "malih liga" da bojkutuju i reprezentatvine utakmice, a takodje i uefa takmicenja. Neka naprave LIGU SAMPIONA i LIgu bogatih, pa da igraju svi ! Ovako nema smisla ! BRUKE I SRAMOTE ! Vratite PLATINIJA !
Coa
Zasto Zabarima vracaju 1? Cime su to zasluzili???
RAJKO
I to bi bilo to. Posle ove odluke 26 mesta u ligi sampiona je rezervisano. Ostalo je 4 mesta na liniji prvaka i 2 mesta na liniji pratilaca. Tesko da cemo vise ikad gledati Srpskog sampiona u tom takmicenju.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.