Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Србин утишао Ријеку, Марибор у Лиги шампиона, Севиља стрепела, Наполи рутински

Селтик је први од десет тимова који је кроз квалификације изборио пласман у групну фазу Лиге шампиона
ФОТО: Ројтерс

Астана је пред својим навијачима у Казахстану победила Селтик са 4:3, али им то није било довољно за пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Шкотски првак је већи део посла око пласмана у елиту обавио пре недељу дана, кад је у Глазгову славио против Астане са 5:0. Али, у Астани зелено-белима није било ни мало пријатно.

Домаћи су повели у 32. минуту, кад је Ајер затресао сопствену мрежу. Чинило се да су све дилеме решене само два минута касније, кад су гости изједначили голом Синклера. У том тренутку, Астани је за пролаз било потребно још шест голова!

Почетак другог полувремена је био сјајан. За само два минута Астана је постигла два гола, најпре Мужиков у 48, потом и Твумаси у 49. минуту.

Играч из Гане је у 69. минуту имао невероватну минијатуру, прихватио је лопту на 35 метара од гола ривала, предриблао чувара, ушао у шеснаестерац и потом погодио готово из мртвог угла – 4:1.

Потом су домаћи промашили три зицера, а као казна стигао је погодак Нтчама девет минута пре краја сусрета, кад је све било решено. До краја меча погодио је и Грифитс.

За домаће је читав меч бранио Ненад Ерић, који ће морати да се задовољи пласманом у групну фазу Лиге Европе.

 

Много више узбуђења очекивало се на Рујевици, али је Олимпијакос после српског елиминисао и хрвтаског првака и сасвим заслужено се пласирао у Лигу шампиона.

У Хрватској је пресудио један погодак, а он је дело Србина са немачким пасошем, Марка Марина. Била је то сјајна контра у 25. минуту, Ођиђа-Офое је проиграо Марина, а овај рутински савладао Слугу.

У елити ће ипак бити један тим са простора бивше Југославије – Марибор. Словенци су у реваншу надиграли израелску Хапоел Бер Шеву, гостима је у 15. минуту пресудио Вилер.

Наполи је два пута савладао Ницу на путу ка групној фази Лиге шампиона. Италијански тим славио је и на Азурној обали, овога пута поготоцима Каљехона на старту другог полувремена и Инсињеа у финишу меча.

Севиља је трепела против турског Башакшехира, и поред тријумфа од 2:1 на страни. Турци су водили после првог полувремена, уследио је преокрет, те се после гола Бен Једера у 75. минуту чинило да је све решено.

Но, осам минута касније Виска је довео Басакшехир на гол од сензације. У преосталом времену мреже се нису тресле, те ће Шпанци ипак имати четири представника у Лиги шампиона.

Семафор реванш мечева плеј-офа за Лигу шампиона:
Астана (Казахстан) – Селтик (Шкотска) 4:3 (Ајер 27. аутогол, Мужиков 48, Твумаси 49, 69 – Синклер 34, Нтчам 81, Грифитс 90), први меч 0:5. Даље иде: Селтик.
Севиља (Шпанија) – Башакшехир (Турска) 2:2 (Ескудеро 52, Бен Једер 75 - Елиа 17, Виска 83), први меч 2:1. Даље иде: Севиља.
Марибор (Словенија) – Хапеол Бер Шева (Израел) 1:0 (Вилер 15), први меч 1:2. Даље иде: Марибор.
Ница (Француска) – Наполи (Италија) 0:2 (Каљехон 48, Инсиње 89), први меч 0:2. Даље иде: Наполи.
Ријека (Хрватска) – Олимпијакос (Грчка) 0:1 (Марин 25), први меч 1:2. Даље иде: Олимпијакос.
Среда:
20,45: Ливерпул (Енглеска) – Хофенхајм (Немачка), први меч 2:1.
20,45: Стеауа (Румунија) – Спортинг (Португалија), први меч 0:0.
20,45: Копенхаген (Данска) – Карабаг (Азербејџан), први меч 0:1.
20,45: ЦСКА (Русија) – Јанг бојс (Швајцарска), први меч 1:0.
20,45: Славија (Чешка) – Апоел (Кипар), први меч 0:2.
Напомена: Елиминисани тимови играће у групама Лиге Европе.
Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MX.
Maribor je odlican i jak tim. Ovo ce im biti trece ucesce u eliti. Imaju i dobre rezultate: 1:1 s Celsijem, 1:1 s Sportingom iz Lisabona, remi s Salkeom u Nemackoj takodje 1:1. U sezoni 2012/2013 bili su u nokaut fazi LE gde ih je teskom mukom izbacio prvak takmicenja Sevilja. Ovo je jos jedan dokaz kako se radi temeljito,planski,ozbiljno i strucno u njihovom klubu.
Ras
Maribor u LS??? Svasta, da covek ne poveruje kakvi sve klubovi igraju elitu...
Pigeon
Mozda Maribor nije veliki klub, ali je organizovan klub. Mada, ne znam sta danas vise znaci "veliki klub"? Sta je merilo da bi bio "veliki klub"? Danas si veliki ako mozes da servisiras svoje troskove i takmicenje u kome ucestvujes, ako imas modernu infrastrukturu (da li si video kako im izgleda stadion?), ako igras Evropu...Da ne nabrajam, ima jos, valjda je i ovo dovoljno. E, sada, nadji mi u Srbiji JEDAN klub koji zadovoljava samo ova tri zahteva...
Deki
Jesi ti gledao taj Maribor? Igraju kao ozbiljna evropska ekipa, što svojim trećim plasmanom u LŠ u kratkom periodu, zapravo i jesu!
dule
Care dobar text .
Car
Pa normalno kada je predsednik UEFE ...Slovenac !!! Kakve se namestaljke rade ! Maribor u sva tri kola dobije na zrebu ubedljivo najlakse protivnike ! Zrinjski , tamo neki Habnarfjordur , i na kraju Hapoel B.S. . Cak im je najtezi protivnik u celim kvalifikacijama bio Zrinjski . A nama u trecem kolu uvaljuju Olimpijakos , Spartu Prag , Krasnodr ...A sve se to muti kroz formiranje navodnih podgrupa timova potencijalnih protivnika basih klubova . To i budale vide
Daks
Tacno!
truwraikazer
sve vidis osim terena na marakani....
Memara Aus Frankfurt Gekommen
Marin Srbin? Koju to teoriju nacije koriste novinari Spotskog žurnala, pitam se ja? Ako ste u pravu, onda su i Hrvati u pravu kada koriste sintagme srbijanski premijer ili predsednik, ili srbijanski proizvodi.. Pomozite, gubim se, dajte Šipku i Klajna da razreše...
Aca Bg
O čemu ti ????
Dobro je, franjevac
Mađar iz Amerike i mađar iz Mađarske je uvek mađar, nije Mađarijanac. A to, čiji je reprezentativac, to u rečenici nije navedeno. Bilo bi pogrešno reći nemac. Čak i ako se čovek izjašnjava kao eskim a ti vidiš lepo da je čovek Bantu crnac, stupidno je nazvati ga eskimom. Možda bolje inuitskim reprezentativcem, vračem, auto limarom, ali ne inuitom jer on to NIJE.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.