Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Ливерпул и ЦСКА рутински, Спортинг разбио Стеауу, АПОЕЛ и Карабаг у Лиги шампиона, Павловићев гол без значаја

После Марибора велика изненађења пласманом у Лигу шампиона остварили су АПОЕЛ и КАрабаг
ФОТО: Ројтерс

Невероватних првих пола сата играно је на Енфилду! За то време постигнута су чак четири гола, а испоставило се да је Ливерпул брзо решио питање пласмана у групну фазу Лиге шампиона.

Емре Чан је довео Редсе у вођство у десетом минуту, девет минута касније погодио је и Салах, а у 21. минуту још једном је Турчин био прецизан.

Какву-такву наду Хофенхајму у 28. минуту вратио је Ут, којем је ово био други гол у два меча против Ливерпула. До краја меча оба тима су постигла још по гол.

ЦСКА је у Москви одрадио посао против Јанг Бојса, који је одиграо врло лош меч. Вицешампион Русије је имао иницијативу и прилике, али је Швајцарце „пробио” тек у финишу првог полувремена, голом Шеникова.

У другом полувремену, Алан Џагоев је голом у 64. минуту решио све дилеме, ЦСКА ће у Лигу шампиона, а Јанг бојс у Лигу Европе.

Спортинг је после 0:0 у Португалији ипак био у предности пред реванш у Букурешту. Гости су повели против ФЦСБ (бивше Стеуауе) поготком Думбије у 13. минуту, али је наду Румунима после седам минута вратио Маранао.

Али, Португалци су потом одиграли маестрално. Спортинг је прегазио бившег шампиона Европе, гости су постигли још четири поготка.

Копенхаген се провукао против Вардара, али није успео и против Карабага, који ће играти у Лиги шампиона! Домаћи су поготком Сантандера у 45. минуту анулирали предност Азербејџанаца из првог сусрета.

Ипак, гости су гол вредан елите постигли у 63. минуту, прецизан је био Ндлову. Три минута касније наду Данцима је голом вратио Андрија Павловић, али Копенхагену је био потребан још један гол...

АПОЕЛ је одолео у Прагу, Кипрани су бранили и одбранили великих 2:0 из првог меча. Чеси су на тај начин остали без представника у Лиги шампиона.

Семафор реванш мечева плеј-офа за Лигу шампиона:
Ливерпул (Енглеска) – Хофенхајм (Немачка) 4:2 (Чан 10, 21, Салах 19, Фирмињо 63 – Ут 28, Вагнер 79), први меч 2:1. Даље иде: Ливерпул.
Стеауа (Румунија) – Спортинг (Португалија) 1:5 (Маранао 20 – Думбија 13, Акуња 60, Мартинс 64, Дост 75, Батаља 88), први меч 0:0. Даље иде: Спортинг.
Копенхаген (Данска) – Карабаг (Азербејџан) 2:1 (Сантандер 45, Павловић 66 - Ндлову 63), први меч 0:1. Даље иде: Карабаг.
ЦСКА (Русија) – Јанг бојс (Швајцарска) 2:0 (Шеников 45, Џагоев 64), први меч 1:0. Даље иде: ЦСКА.
Славија (Чешка) – АПОЕЛ (Кипар) 0:0, први меч 0:2. Даље иде: АПОЕЛ.
Уторак:
Астана (Казахстан) – Селтик (Шкотска) 4:3 (Ајер 27. аутогол, Мужиков 48, Твумаси 49, 69 – Синклер 34, Нтчам 81, Грифитс 90), први меч 0:5. Даље иде: Селтик.
Севиља (Шпанија) – Башакшехир (Турска) 2:2 (Ескудеро 52, Бен Једер 75 - Елиа 17, Виска 83), први меч 2:1. Даље иде: Севиља.
Марибор (Словенија) – Хапеол Бер Шева (Израел) 1:0 (Вилер 15), први меч 1:2. Даље иде: Марибор.
Ница (Француска) – Наполи (Италија) 0:2 (Каљехон 48, Инсиње 89), први меч 0:2. Даље иде: Наполи.
Ријека (Хрватска) – Олимпијакос (Грчка) 0:1 (Марин 25), први меч 1:2. Даље иде: Олимпијакос.
Напомена: Елиминисани тимови играће у групама Лиге Европе.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aca Bg
Učiti od Slovenaca! Sve iz početka. Od organizacije kluba do same igre tima i pojedinaca!
losi ucenici...
Ima i toga..ali najveci problem srpskog fudbala sto u svakom klubu ima po par igraca,koji moraju da igraju i ako uopste nemaju kvalitet ni za srpsku ligu.Odnosno neizlecivi tumor srpskog fudbala su menadzeri i ugradjivanja raznih funkcionera fudbalskih klubova.Maribor nema ni pola budzeta Zvezde,Partizana..ali je organizovaniji,imaju stabilnu drzavu i kao u svim normalnim zemljama nema te probleme koje ima srpski fudbal..i zato je iz njihovog fudbala dosao i novi predsednik UEFE..a iz naseg nece za 1000 godina.Onda dok su u svim zemljama nizi rangovi razvojni,kod nas su destruktivni.Sve te drzave gledaju da nizi rangovi imaju sto vise utakmica za te igrace,posto nemaju evropskih i reprezentativnih obaveza..pa im zato te lige broje najmanje po 20 klubova ili manje ali sa trokruznim sistemom.Mi imamo lige sa 16 klubova,sa 30 kola..pa nam tako igraci u ne igraju u zimskoj pauzi 4 meseca a leti oko 3,znaci fudbal se igra samo 5 meseci.Kod nas sve vode nesposobni ljudi e to je problem Aco.
MX.
Karabag,Apoel u LS.Svaka cast ovimtimovoma,posebno Azerbejdzancima kojima ce ovo biti debitantsko ucesce u eliti.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.