Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ЛШ: Матић се враћа "кући", али питају се и Живковић и Фејса

Српски фудбалски репрезентативац Немања Матић се враћа у Лисабон, место где је стекао афирмацију у дресу Бенфике, на меч А групе Лиге шампиона са жељом да сутра помогне Манчестер Јунајтеду како би остварио тријумф и кључан корак ка пласману у осмину финала.
ФОТО: Ројтерс

Матић је две и по године играо за најпопуларнији португалски клуб (2011 – јануар 2014), оставио велики траг ефектним голом у дербију против Порта и дао допринос освајању титуле првака, одакле је обезбедио велики трансфер у Челси, а потом овог лета на Олд Трафорд као најскупље плаћени српски фудбалер икада за 45 милиона евра.

Матић је на последња два гостовања Лисабону био стрелац, прво је јединим голом донео победу Челсију против Спортинга у Лиги шампиона 2014, да би годину дана касније постигао спектаклуран погодак у поразу репрезентације Србије од Португалије (2:1) у квалификацијама за ЕУРО у Француској.

Вероватно ни сада не би имао ништа против да се његово име појави на семафору, али се на другој страни нешто питају Љубомир Фејса, на кога ће у директни судар, као и Андрија Живковић, једна од највећих претњи по гол одличног Шпанца Давида де Хее.

Србија би могла да има још једног адута у том мечу јер су португалски медији најавили да ће 18-годишњи голман Миле Свилар добити прилику на голу Бенфике и постати најмлађи чувар мреже у Лиги шампиона у историји.

Од осталих сусрета издвајају се онај у Лондону где Рома гостује Челзију, са акцентом на то што италијански менаџер Антонио Конте против земљака има великих проблема са повредама играча (Алваро Мората, Нголо Канте, Виктор Мозес..), Барселона први пут од каталонског референдума игра на Ноу Кампу где стиже Олимпијакос, нови деби у Лиги шампиона има Јуп Хајнкес на клупи Бајерна против Селтика, а Јувентус дочекује лисабонски Спортинг.

Распоред утакмица:

Група А: Бенфика – Манчестер Јунајтед, ЦСКА Москва – Базел.

Табела: Јунајтед 6, Базел 3, ЦСКА 3, Бенфика 0.

Група Б: Андерлехт – Пари Сен Жермен, Бајерн Минхен – Селтик.

Табела: ПСЖ 6, Бајерн 3, Селтик 3, Андерлехт 0.

Група Ц: Карабаг – Атлетико Мадрид, Челзи – Рома.

Табела: Челзи 6, Рома 4, Атлетико 1, Карабаг 0.

Група Д: Барселона – Олимпијакос, Јувентус – Спортинг.

Табела: Барселона 6, Спортинг 3, Јувентус 3, Олимпијакос 0.

Осим утакмице у Азербејџану Карабаг – Атлетико која се игра од 18 сати, преосталих седам почиње од 20.45.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.