Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Барса рутински до четвртфинала, Меси стигао до 100 голова у ЛШ, два кроз ноге Куртои (ВИДЕО)

Победа Каталонаца над Плавцима после 12 година, у прави час, вредна је пласмана у четвртфинале елитног такмичења једанаести пут заредом: Барселона – Челзи 3:0!
ФОТО: Бета/АП

Тренер Барсе Валверде почео је са три нападача, Месијем, Луисом Суарезом и Дембелеом и то се итекако исплатило: сва тројица су учествовала у акцији код вођства, а по двојица код 2:0 и 3:0, па је Меси стигао до стотог гола у Лиги шампиона!

Менаџер Челзија Конте очекивано опрезан, позади је поставио бедем, који је, на његову жалост, убрзо пробијен...

Треба имати у виду да је на последња четири гостовања на Ноу кампу Челзи извукао исто толико ремија, не и овога пута.

У првом мечу осмине финала на Стамфорд бриџу Меси је постигао први гол Челзију, тек на деветом сусрету са Плавцима (после укупно 730 минута), а у реваншу меч само што је почео, још једном им је погодио мрежу, после 128 секунди! Најбржим голом у каријери стигао је на коту 99 у елитном такмичењу.

У то име, вијорио се транспарент њему у част на северној трибини: „Боже, чувај краља”, а он је речи убрзо потврдио и другим голом, стотим у елити.

Пошто више нису имали шта да чувају, Плавци су померили последњу линију на 40 метара од гола, а остали су покушавали већ на половини Барсе да им ишчачкају лопту и често су успевали. Међутим, у завршници је недостајала концентрација, па голман Тер Стеген није имао много напорно вече.

Покушавали су углавном по левој страни, преко Маркоса Алонса, Шпанца коме је ово био први меч на Ноу кампу: у домовини је носио дрес само Реала, и то само на једном мечу. Иначе, отац му је играо за Барселону.

А кад није ишло њима, уследила је контра на другој страни и још два мајсторска потеза Месија, а Усман Дембеле постигао је први погодак у дресу Барселоне у Лиги шампиона у другом наступу.

У том тренутку Барса је имала стопостотан учинак: два шута, два и гола. У 37. минуту прва и одмах велика шанса за Челзи: Канте је избио у шеснаестерац, не зна ни он сам како, јер му се лопта одбијала од обе ноге, али му је у тренутку шута засметао саиграч, дете Барсе Фабрегас, па је замало промашио.

Непосредно пред одлазак на одмор још боља шанса за госте: Алонсо је извео сјајан слободан ударац са 18 метара, али није имао среће, погодио је само стативу.

Велика предност Барселоне, а никакво чудо, с обзиром да се на другој страни Азар, Жиру, Мозес, Вилијан и Фабрегас нису ни видели, а они су требали да буду највећа претња Тер Стегену.

Без промена у саставима на пола приче, а ни на терену ништа интересантно. Истина, Челзи је преузео иницијативу, али нису знали шта ће са њом, ово дефинитивно није било њихово вече.

То је потврдио Меси стотим голом у Лиги шампиона у 63. минуту. Соло акција за 3:0 и крај приче, ако је уопште било дилеме.

Вече је пресело и крилу Челзија Педру, који је ушао у игру, али је за утеху добио овације са трибина, јер је својевремено са Барселоном освојио све живо.

До краја још само ударац главом Ридигера и погодак у пречку, недовољно за спас образа шампиона Енглеске.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.