Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Нови судар Реала и Јувентуса, Роналдо или Дибала?

Прве четвртфиналне утакмице Лиге шампиона на програму су у уторак
ФОТО: Бета/АП

Без дилеме, дерби четвртфинала ће бити реприза прошлосезонског финала између Јувентуса и Реал Мадрида у Торину. Истовремено, Севиља дочекује минхенски Бајерн.

Реал је прошлог маја у Кардифу постао први тим који је одбранио „ушати трофеј” баш преко Јувентуса (4:1), па шампион Италије тражи „освету”.

Управо је Јувентус последњи који је елиминисао Реал у нокаут фази елитног такмичења, 2015. године у полуфиналу, и сада ће покушати да понови исто како би задржао наду у снове голмана Ђанлиђија Буфона око освајања Лиге шампиона, јединог пехара који му недостаје.

Верујем да ће бити сада другачије у односу на меч у Кардифу. Реал је прошле године био бољи, заслужено је славио, а нас срећа није погледала. Реал је бољи од Јувентуса, али можемо да се носимо са највећим клубом света. Нису непобедиви – рекао је Буфон у најави утакмице.

Реал, који у својој богатој ризници има чак 12 трофеја првака Европе, има најбољег могућег адута, најбољег фудбалера света Кристијана Роналда и рекордера Лиге шампиона са 117 голова.

Фантастични Португалац погодио је на сваком мечу у најјачем такмичењу ове сезоне, чак 12 пута, а на руку му иде и податак да је чак седам пута био стрелац у пет судара са Јувентусом.

Дакле, чврста одбрана „бјанко-нера” биће на великом испиту, али и играч од кога ће много зависити учинак Јувентуса – Паула Дибале.

Аргентинац је у претходно рунди дао огроман допринос за избацивање Тотенхема, али је Реал ипак виши ниво и прави задатак да покаже Дибали да ли спада међу најбоље фудбалере. Више од „пола” Италије (навијачи Јувентуса прим. аут) уверено је јесте...

Фудбалери Севиље против Бајерна на „Санчез Писхуану” пишу клупску историју јер први пут након 1958. године играју у четвртфиналу Лиге шампиона.

Већ су урадили много ове сезоне, али сигурно немају намеру да се заустави ни против изразитог фаворита из Минхена, новог-старог шампиона Немачке.

Бајерну не лежи Шпанија, изгубио је последњих пет гостовања у тој земљи, за разлику од скора Севиље која никад није поражена на свом терену од немачких тимова у 11 утакмица.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.