Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Потврда доминације Реала или Ливерпулов срећан број 13?

Потврда потпуне доминације европским клупским фудбалом или "освежење" у Лиги шампиона? Бранилац трофеја Реал Мадрид, са 12 титула шампиона Европе, судариће се са петоструким освајачем Ливерпулом у сутрашњем финалу елитног такмичења у Кијеву
ФОТО: УЕФА
Реал јури четврти "ушати пехар" у последњих пет година, односно да понови оно што је последњем успело минхенском Бајерну 70-их година када је три пута у низу био континентални шампион, док Ливерпул жели да се попне на кров Европе после 13 година од чувеног финала у Истанбулу против Милана (од 0:3 до 3:3 и победе после пенала).
 
Главно питање је може ли крхка одбрана енглеског тима да заустави фантастични напад Реала на челу са Кристијаном Роналдом? Вероватно ту лежи кључ утакмице... 
 
Званично најбољи фудбалер света само једном ове сезоне у Лиги шампиона остао је без гола, у реваншу претходне рунде против Бајерна, што изазива код њега "глад" пред финале Лиге шампиона у којима је до сада био стрелац укупно три пута на три поменута финала са Атлетико Мадридом (два пута) и Јувентусом. 
 
Управо то искуство је додатна предност "краљевића" у односу на противника, уверава одлични штопер Рафаел Варан.
 
- Већ смо исписали историју, али хоћемо да наставимо. То би било невероватно... Још увек нисмо свесни шта смо урадили, али када се све заврши онда ћемо бити. Искусили смо колико је тешко финале, али управо то нам даје снагу и веру да ћемо бити најбољи - рекао је Варан.
 
Са друге стране и Ливерпул има јаког адута - Мохамеда Салаха, стрелца 46 голова у свим такмичењима и човека који је до сада био незаустављив у тандему са Робертом Фирмином и Садиом Манеом. 
 
Какву ли је "замку" спремио менаџер "црвених" Јирген Клоп? Харизматични Немац игра и против личне традиције јер је изгубио последњих пет финала као тренер, укључујући и у Лиги шампиона од минхенског Бајерна док је био тренер Борусије и од Севиље у Лиги Европе у Ливерпулу.
 
- Уколико освојимо Лигу шампиона онда ће пут до Кијева, уз финале, бити једно од најзанимљивих авантура икада. Близу смо циља... Да ли људи из Реала у овом тренутку седе у Мадриду и питају се "Хвала Богу да је ривал Ливерпул"? Не могу то да замислим - у свом стилу најавио је финале Клоп.
 
У центру пажње сутра од 20.45 на Олимпијском стадиону у Кијеву биће и најбољи српски арбитар Милорад Мажић, делегиран да суди велико финале као досадашњу круну каријере.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.