Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Франческо Тоти примљен у кућу славних фудбалског клуба Рома

Дугогодишњи капитен је прошлог маја завршио каријеру, а за клуб из родног града Рому играо је током целе каријере, одиграо је 786 утакмица и постигао 307 голова

Легендарни капитен Роме Франческо Тоти примљен је данас у Кућу славних тог римског фудбалског клуба.

Дугогодишњи капитен је прошлог маја завршио каријеру, а за клуб из родног града Рому играо је током целе каријере, одиграо је 786 утакмица и постигао 307 голова. Њега су навијачи прозвали „принц Рима” и један је од највољенијих играча тог клуба. Најбољи је стрелац у историји клуба и фудбалер са највише утакмица.

Церемонија је одржана пред препуним Олимпијским стадионом у Риму, уочи почетка утакмице Роме и Реал Мадрида у Лиги шампиона.

Тоти је добио овације, а постао је 28. играч Роме који је примљен у клупску Кућу славних.

Фудбалски клуб Рома основао је Кућу славних 2012. године, а између осталих, примљени су Габријел Батистута, Кафу, Бруно Конти, Винченцо Монтела, Руди Фелер и Карло Анчелоти.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.