Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Лига шампиона: Гол као мисаона именица, нуле у Ливерпулу и Лиону

Много више се очекивало од дербија осмине финала, на Енфилду се мреже нису тресле, баш као и у Лиону. Биће занимљиво у реванш мечевима 13. марта
ФОТО: Бета/АП

Први је запретио Ливерпул у 12. минуту, Салах је врхом копачке закачио лопту убачену са десне стране, али је Нојер био опрезан.

Само минут касније узвратио је Бајерн, Левандовски је шутирао по средини гола, овога пута се истакао Алисон, сјајном интервенцијом.

У 16. минуту још једна одлична прилика за Баварце, али је лопта после шута Комана прохујала поред стативе Ливерпуловог гола.

Осам минута касније поново је Салах био у акцији, поново је Египћанин био неуспешан, овога пута је шутирао за мало поред гола Бајерна.

У 33. минуту, до тада најагилнији играч на терену Мане је био у прилици, али и он није био прецизан. Могли су Редси до вођства и у финишу првог полувремена, али је Матип шутирао поред гола Бавараца.

Прву озбиљну прилику у наставку имали су гости, у 59. минуту Гнабри је шутирао са ивице шеснаестерца, али за мало изнад пречке.

Играло се потом углавном између два шеснаестерца, све до 85. минута, кад је Мане напокон могао до гола, али је добио само корнер после сјајне интервенције противничког голмана.

У Лиону Барселона је прва запретила, наравно учинио је то Лионел Меси, али је лопта после његовог шута из слободног ударца са руба шеснаестерца прохујала изнад пречке.

Пет минута касније узвратио је домаћи тим, Теријер је шутирао из велике удаљености, Тер Штеген је успео да скрене лопту, која је потом погодила пречку.

У 17. минуту поново прилика за Каталонце, поново за Месија, али је Аргентинац из одличне позиције, са десетак метара шутирао високо изнад гола.

Крајем полувремена Лион је могао да поведе, Теријер је примио пас у противничком шеснаестерцу, али је и он шутирао високо преко гола ривала.

Још једном су домаћи запретили, овога пута после седам минута у наставку, Депај је натрчао на једну одбијену лопту у шеснаестерцу, али је шутирао поред десне стативе Барселониног гола.

Најбољу прилику Каталонци су имали у 71. минуту, Суарез је натрчао на повртну лопту Албе, и са десет метара је снажно шутирао, али је лопта отишла који сантиметар од стативе.

Стискала је Барса обруч испред Лионовог гола како се меч ближио крају, а сјајну прилику имао је Алба у 78. минуту, али ни он није био прецизан.

Осам минута касније на повратну лопту Месија на 16 метара натрчао је Бускетс, али је голман Лиона крајњим напором избио лопту у корнер.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Onaj Mane, narodski receno, prisipetlja. Po meni, on se ponasa neozbiljno i neodgovorno. Salah nije vise onaj, Firmino ni evro prosek, oba bocna (bekovi) muka...Bajern ipak nije pravi sa ovim Hrvatom, ali da je na bokovima imao Robena i Riberija, umesto ovih Komana i onog Gnjaveza, verovatno bi ih oplevio...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.