Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ЛШ: Дуел Тошића и Коларова у Москви, Рома дочекује Бајерн

Манчестер Сити гостује сутра у Москви екипи ЦСКА и једноставно морају да победе уколико желе да остану у трчи за пласман у осмину финала Лиге шампиона.

Шампион Енглеске после два кола има само један бод, пошто је поражен у Минхену од Бајерна (1:0), док је на свом терену ремизирао са Ромом.

Додатни проблем „грађанима” представљаће одсуство повређеног Френка Лампарда.

- Френк је оштетио бутни мишић и неколико недеља биће ван терена. За сада је сигурно да неће играти у Москви. Имамо две утакмице против ЦСКА и морамо да добијемо обе. Најбољи начин за то је да у сваки меч уђемо као да је финале, покушамо да добијемо и верујем да смо спремни - рекао је Пелегрини уочи меча.

Репрезентативац Србије Александар Коларов биће у саставу за меч, готово извесно у стартних 11, с обзиром на то да је одмарао минулог викенда против Тотенхема, баш као и Един Џеко, Пабло Забалета и Јаја Туре..

Утакмица ће се играти без присуства публике, због казне коју има ЦСКА након инцидената његових навијача против Роме у Риму.

- Победе у руском шампионату нас радују, поготово убедљив тријумф против Краснодара (6:0) који нам даје самопуздање. Верујем у повољан резултат - навео је репрезентативац Србије Зоран Тошић.

У другом мечу Рома, која ове сезоне игра сјајно, на оба фронта, дочекаће Бајерн.

- У меч против једног од најбољих тимова на свету улазимо као аутсајдери. Имају одличне појединце, радујем се дуелу и једва чекам да осетим атмосферу на Олимпику - рекао је тренер „вучице” Руди Гарсија.

Бајерн има максималан учинак на старту Лиге шампиона, због чега је тренер Пеп Гвардиола оптимиста уочи меч на Олимпику.

- Респектујемо Рому, очекујем тежак меч. Посебну пажњу мораћемо да обратимо на капитена Тотија, али верујем у мој тим и позитиван резултат који ће нас одвести на корак од пласмана у наредну фазе - рекао је Гвардиола.

Барселона и Пари Сен Жермен покушаће да оправдају улогу фаворита против Ајакса, односно Апоела. Француски тим гостује кипарском шампиону у Никозији, док ће Барселона на Ноу Кампу дочекати холандског представника.

Лидер Премијер лиге Челси ће у утакмици Г групе на папиру имати лак задатак, пошто му у госте долази шампион Словеније Марибор.

Словеначки тим је „као из снова” стартовао у Лиги шампиона, пошто је забележио два ремија против Спортинга и Шалкеа, па се потајно нада новом изненађењу.

Немања Матић и Бранислав Ивановић се очекују у најбољих 11 играча лондонског тима.

У другом мечу Шалке дочекује лисабонски Спортинг, у којем је немачки тим благи фаворит и жели да се искупи за слабе резултате у Бундеслиги.

У Х групи Бате ће дочекати украјинског шампиона Шахтјор и покушати да у Борисову направи ново изненађење после победе против Атлетика из Билбаа у прошлом колу.

У саставу белоруског тима требало би у стартној постави да се нађе некадашњи фудбалер Црвене звезде Филип Младеновић.

Парови трећег кола Лиге шампиона:

Е група:

ЦСКА Москва - Манчестер Сити (18.00)

Рома - Бајерн (20.45)

Табела: Бајерн 6 бодова, Рома 4, Манчестер Сити 1, ЦСКА 0.

Ф група:

Апоел - Пари Сен Жермен (20.45)

Барселона - Ајакс (20.45)

Табела: Пари Сен Жермен 4, Барселона 3, Ајакс 2, Апоел 1.

Г група:

Шалке - Спортинг (20.45)

Челси - Марибор (20.45)

Табела: Челси 4, Шалке 2, Марибор 2, Спортинг 1.

Х група:

Бате Борисов - Шахтјор (20.45)

Порто - Атлетик Билбао (20.45)

Табела: Порто 4, Бате Борисов 3, Шахтјор 2, Атлетик Билбао 1.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.