Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ЛИГА ШАМПИОНА - Спартак поново у друштву 32 најбоља тима у Европи

Нерешени резултат против Ференцвароша донео је Суботичанкама наставак европске приче
ФОТО: ЖФК Спартак

Фудбалерке Спартака обезбедиле су пласман у нокаут фазу Лиге шампиона. На квалификационом турниру у Словачкој, у одлучујућој утакмици пете групе, одиграле су нерешено са Ференцварошом (2:2), али и бод је био довољан за пласман у друштво 32 најбоља тима у Европи.

- Исписали смо нову страницу историје клуба. Други пут узастопно обезбедиле смо пласман међу најбоље тимове Европе! Успели смо да остваримо велики резултат и због тога смо сви срећни и поносни, јер је циљ од првог дана био да прођемо у даљу фазу такмичења. Спартак је још једном потврдио класу и заслужено се нашао у елити женског фудбала – каже Виолета Словић, капитен Голубица.

Иако су, у прва два кола квалификација за Лигу шампиона, биле убедљиве, Суботичанке су, до последњег судијског звиждука најважнијег меча, стрепеле до краја. И нерешени резултат против снажног Ференцвароша донео им је пласман међу 32 екипе и наставак европске приче.

- За девет година колико играмо на међународној сцени нисам имала прилику да играм тако тежак меч као са Ференцварошом. Толики притисак не памтим, а о емоцијама које су нас водиле до првог места у групи не бих ни да причам. Победа је још дража јер смо се враћале из „мртвих”. Губиле смо два пута и успевале да изједначимо, што је било довољно за пролаз и пласман у шеснаестину финала Лиге шампиона. Важно је да смо оствариле зацртано, све смо заслужиле, срећне смо и желимо да уживамо у овом успеху.

Неће шампионке имати много времена за одмор и сумирање утисака јер их већ у недељу чека почетак првенствене трке и борба за одбрану титуле. Спартак дочекује Пожаревљанке.

- Емоције и усхићење због успеха, после драматичне утакмице са прваком Мађарске, немогуће је тек тако потиснути, али и поред тога чврсто стојимо на земљи и спремно дочекујемо нове обавезе. Сутра ћемо сазнати и противника у шеснаестини финала Лиге шампиона и одмах ћемо почети са припрема за још један велики изазов – истакла је Виолета.

Лион, ПСЖ, Барселона, Бајерн...

У Лигу шампиона директно су се пласирала 22 клуба, док је десет, међу којима и Спартак, пласман обезбедило кроз квалификације.

Поред представника Србије, пласман кроз квалификације обезбедили су: Андерлехт, Брага, Бреидаблик, Бик Казигурт, Хиберниан, Минск, Митровица, Твенте, Влазниа.

Жреб за шеснаестину финала је сутра, прве утакмице 11. и 12. септембра, а реванши 25. и 26. септембра.

Прву утакмицу Спартак ће играти у Суботици, није међу носиоцима и могући ривали су Лион, Волфзбург, ПСЖ, Барселона, Манчестер сити, Бајерн Минхен, Фортуна, Брондби, Славија Праг, Цирих, Глазгов сити, Бик Казигурт, Атлетимо Мадрид, Твенте, Фиорентина и Спарта Праг.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.