Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Агуеро дао наду Ситију, хет-три Аргентинаца против Бајерна, Челзи разбио Шалке

Спектакуларан меч виђен је у Манчестеру. После 90 минута велике борбе Бајерн са 10 играча није успео да узме бодове против Ситија. Серхио Агуеро у првом минуту надокнаде донео тријумф Грађанима (3:2) и реалну наду навијачима Ситија да њихови љубимци могу у наредну фазу Лиге шампиона
ФОТО: АП

Голом Василија Березуцког у трећем минуту надокнаде ЦСКА је успео да освоји бод против Роме (1:1) и остане у игри за пласман у наредну рунду.

У првом мечу петог кола Лиге шампиона Армејци и Вучица су ремизирали и тако још више закомпликовали ситуацију у Е групи. После пет утакмица оба тима имају по пет бодова.

Рома је била надомак велике победе, али у неколико секунди пре краја Де Санктис је морао да извади лопту из мреже. Вучица је капитулирала у трећем минуту надокнаде. Березуцки је центрирао са леве стране, нико није закачио лопту и она је завршила у мрежи.

Гости, за које је до 87. минута играо Адем Љајић, су повели у 43. минуту. Фантастичан гол из слободног ударца дао је Тоти, сличан ономе који је недавно Никола Дринчић постигао у српском вечитом дербију. Тоти је био у мало бољој позицији, није био толико искоса као Дринчић.

Топовски је шутирао у угао у коме је био Акинфејев и умало је поцепао мрежу. Велики посао су одрадили Де Роси и другови који су се на време извукли и склонили из живог зида, направивши рупу кроз коју је тукао Принц Рима.

Првотимац ЦСКА Зоран Тошић је у игру ушао у 81. минуту  уместо Мусе. Треба истаћи да је меч у Москви игран без присуства гледалаца, јер су присталице домаћих кажњене због дивљања у Риму.

 

Серхио Агуеро је голом у првом минуту надокнаде оставио Сити у игри за пролаз у наредну фазу. Аргентинац је дао три гола Бајерну (3.2) и истински је јунак Грађана.

У 20. минуту Бенатиа је оборио Агуера, скривио једанаестерац и добио црвени картон. Управо је Аргентинац успешно реализовао најстрожу казну и донео предност домаћем тиму.

Но, Баварци су и са играчем мање успели да преокрену резултат. У 40. минуту Алонсо је сјајно извео слободњак, Харт је лоше реаговао и Бајерн је стигао до 1:1.  У 45. минуту мук у Манчестеру. Боатенг за Левандовског, рутинска реализација и 2:1 за госте.

Мучење домаћих је трајало све до 85. минута када је резервиста Јоветић пресекао лопту и упослио Агуера, а овај одлично шутирао и матирао Нојера за 2:2. У првом минуту надокнаде ерупција одушевљења – Агуеро је погодио за 3:2 и победу.

 

У Ф групи ПСЖ и Барса су стигли до нових победа. Парижани су са 3:1 савладали Ајакс, док је Барса са 4:0 славила на Кипру.

Меч у Паризу обележио је Кавани који је постигао два гола. Ибрахимовић је такође погодио, док је за тим из Холандије стрелац био Класен.

 

Барса је разбила Апоел, три гола постигао је Меси, један Суарез. Меч ће остати упамћен по првом голу Леа Месија, којим је оборио Рауллов рекорд и постао најбољи стрелац Лиге шампиона.

Треба истаћи да су оба тима меч завршила са играчем мање. Црвене картоне добили су Аморин и Рафиња.

 

Челзи је демолирао Шалке као гост са 5.0 у мечу Г групе! Плавци су рутински дошли до победе, а наши Ивановић и Матић су одиграли цео меч.

 

У другом мечу ове групе Спортинг је са 3.1 савладао Марибор. Почетак другог полувремена каснио је због проблема са рефлекторима.

 

У првом мечу Х групе Порто је у Белорусији савладао БАТЕ са 3:0 и тако зацементирао пролаз у наредну рунду. Најзаслужнији за тријумф Португалаца био је Ерера који је постигао гол и два пута асистирао саиграчима.

Порто је повео у 56. минуту када је Касемиро упослио Мексиканца, а Ерера погодио за 1:0. Други гол постигао је Мартинез после лепе акције и додавања Мексиканца. Ерера је у 89. минуту „уписао“ другу асистенцију, овога пута стрелац је био Тељо.

После овог пораза тим из Белорусије изгубио је све шансе за пласман у наредну фазу Лиге шампиона. Тубићу (играо цео меч), Младеновићу (замењен у 72. минуту) и саиграчима остаје да се са Атлетико Билбаом боре за треће место и пласман у Лигу Европе.

 

У другом мечу Х групе Билбао је као гост савладао Шахтјор са 1.0 голом Сан Хосеа у 68. минуту и тако повећао шансе за треће место и пласман у Лигу Европе.

 

Семафор петог кола Лиге шампиона:

Е ГРУПА:

ЦСКА – Рома 1:1 (Березуцки 90+3 – Тоти 43)

Манчестер Сити – Бајерн 3:2 (Агуеро 22 пенал, 85, 91 – Алонсо 40, Левандовски 45)

Ф ГРУПА:

ПСЖ – Ајакс 3:1 (Кавани 33, 83, ибрахимовић 78 – Класен 67)

Апоел – Барселона 0:4 (Суарез 27, Меси 38, 58, 87)

Г ГРУПА:

Шалке – Челзи 0:5 (Тери 2, Вилијан 29, Кирхоф 44 аутогол, Дрогба 76, Рамиреш 78)

Спортинг – Марибор 3:1 (Мане 10, Нани 35, Силмани 65 – Џеферсон 42 аутогол)

Х ГРУПА:

БАТЕ – Порто 0:3 (Ерера 56, Мартинез 65, Тељо 89)

Шахтјор – Атлетик Билбао 0:1 (Сан Хосе 68)

 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FC Barcelona
Umesto da naslov bude ,,Mesi postao rekorder u LS. . .´´ vi na naslov stavljate Siti i Aguera, koji su pobedili sa igracem vise . . . . svasta sa vama.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.