Почетна / Фудбал / Остале лиге

Лакрдија или реалност: У Прогорелици, члану окружне лиге траже правду

Готово да не прође викенд, а да српски фудбал не доживи шамар. Узалуд нам Митровић, Тадић, Сергеј и Пикси, кад у нашим такмичењима поједини клубови као да се утркују који ће грубље да прекрши прописе ФСС, а неретко за такав чин не буду кажњени?!“
ФОТО: М. Спасојевић

„На теренима Рашке окружне лиге увелико се играју утакмице пролећне сезоне, неизвесно је у борби за прво место, али и за опстанак. Из новајлије ОФК Прогорелице разочарани су дешавањима на утакмици у Ушћу и огласили су се саопштењем.

- Готово да не прође викенд, а да српски фудбал не доживи шамар. Узалуд нам Митровић, Тадић, Сергеј и Пикси, кад у нашим такмичењима поједини клубови као да се утркују који ће грубље да прекрши прописе ФСС, а неретко за такав чин не буду кажњени?!

На мечу 22. кола у Ушћу код Краљева домаћи Радник дочекао је конкурента за опстанак ОФК Прогорелицу и, по општој оцени, игром заслужио победу - 2:0.

Да све не буде глатко побринула се администрација домаћина. Бранко Младеновић, фудбалер Радника, играо је 21 минут, када је замењен без очитог разлога, а за време на терену зарадио је и жути картон од арбитра Вујанца.

И ништа не би било чудно да дан раније, Младеновић, као тренер млађих категорија Радника, није искључен на мечу са Кикером због вређања главног судије.

Директан црвени каратон, по правилима ФСС, аутоматски би значио да Младеновић нема право играња за сениоре Радника на првој наредној првенственој или куп утакмици, али Ушћани су се оглушили о правила, па је Младеновић дан касније био на терену као играч, али и тренер сениорске селекције.

По кулоарима кружи прича да је чак Kомисија за такмичење и дисциплинске поступке заседала у суботу, 23. априла после утакмице Омладинске лиге ФСРО Радник - Кикер, иначе нерадан дан савеза, да би казнили Бранка Младеновића са пет хиљада динара, што је сутрадан уплатио на рачун ФСРО, на Ускрс, када нико не ради у Србији?!

Потом је чист као суза играо са ОФК Прогорелицом. Поставља се питање да ли су људи у поменутој комисији саучесници у нечасном покушају изигравања правила и да ли су толико безобзирни да о својим поступцима и кривеним одлукама нису обавестили ни председника ФСРО.

Управа ОФК Прогорелице, после свега, уложила је жалбу, са позивом на прописе и правила иза којих стоји ФСС и узда се у народну „ни по бабу, ни по стричевима”, очекујући да ће за добити бодове службеним резултатом – каже се у саопштењу Управног одбора ОФК Прогорелице.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.