Почетна / Фудбал / Остале лиге

ТУГА СРПСКОГ ФУДБАЛА: Смедерево после 90 година иде у историју!

Сви су изгледи да ће оно што су до јуче била само нагађања, већ данас или најкасније до среде, постати непобитна истина. Притиснуто бројним обавезама финансијске природе, превасходно према бившим фудбалерима и тренерима, после вишедневних састанака ван домашаја јавности, најуже руководство „оклопника“ нашло се пред свршеним чином
ФОТО: Н. Ненадовић

Више је него извесно да ће досадашње Смедерево, после 90 година морати да одустане од даљег такмичења и оде у историју.

Ако је за утеху, на основу оног што се у граду Деспота Ђурђа може чути, готово је извесно да ће се на стадиону поред старе железаре, ипак, и даље играти утакмице трећелигашког степена.

За овај једино компромисни епилог челници „оклопника” могу да захвале на разумевању и доброј вољи, пре свих, руководствима Сељака из Михајловца и Борцу из Раље, који ће после постигнутог договора отићи један односно два степеника ниже.

Новонасталу ситуацију после селидбе Шапина из Српске у Окружну лигу и више него извесног одустајања садашњег Смедерева од такмичења, додатно би могло да закомпликује и овако сложену ситуацију.

Све чешће гласине које ових дана круже у фудбалским кулоарима, на основу тих прича притиснути бременом нагомиланих проблема сличан сценарио очекује Партизан из Бумбаревог Брда и пожаревачки Млади радник.

Колико у овоме има истине, знаће се брзо, а сходно почетку приче уторак би могао да буде и дан Д за смедеревске „оклопнике“.

Коментари33
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Despot Poligon
Kako vas nije sramota,jel bi tako isto komentarisali i da je vas klub u ovakvoj situaciji?Navijate za bedne komunjarske klubove,drzavne projekte,koji su stvoreni u vreme tita,sa petokrakom na grbu koja i dan danas stoji!Fudbal se igrao mng ranije pre zvezde i partizana i bilo bi bolje da je i tako ostalo,zaslepljeni ste mrznjom ni vi sami ne znate zasto mrzite jedne druge!Vise se radujete tudjoj nesreci,nego uspehu vaseg kluba! SAMO NAPRED SMEDEREVO!1924
JovanJoxa
zasto niko nije teo da pomogne malo nasme klubu zasto????
SKIZZATI SMEDEREVO
Gavrilo Princip = Ultra Semendria ! Jos nas ima jos smo tu!
Steta, klub ima lep stadion i tradiciju od 90 godina, sto ga cini jednim od najstarijih fudbalskih klubova u zemlji, trebali su traziti nekog zainteresovanog privatnika da ulozi u klub i digne ga iz mrtvih, ako je mogao Cukaricki, zasto ne i Smederevo?
Hajduk u srcu
Raspao se Hajduk zbog izbacivanja iz lige, da bi Vozdovac ubacili, klub koji je sezonu pre proslavio 100 godina postojanja.. Sd se raspada i Smederevo posle 90 godina postojanja..
Branko (ali zdrav)
Partizan nema stadion (po pamecu bolesnih navijaca, vec odavno propalog kluba), a vi imate? 14 hipoteka od kojih ni polovinu ne mozete da isplatite, pa taman da prodate sve sto nosi ime crvena petokraka, pardon, zvezdana, dug od preko sedamdeset (zvanicno priznatih) miliona evra......... Kazes partizanov dug je, 25 mozda 30 miliona evra. Ajde odluci se, jer razlika izmedju te dve cifre je 5 (pet) miliona evra, a to je iznos koji se vama ciganima ne moze ni u snu pojaviti. Kao sto napisah u zagradi.....
Branko
Samo se ti nadaj pre ce bivsi vojni klb da se raspadne (nema Stadion , sud ga vratio vojsci, i pored tolikog guranjau da igra u LS dug zvanicno 13 nezvanicn prek 25 mozda i 30 mliona eura) ali vi ce e to saznati kad vam ode frizer-takssta.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.