Почетна / Фудбал / Остале лиге

ТСЦ из Бачке Тополе представио тренера и спортског директора

Фудбалски клуб ТСЦ из Бачке Тополе представио је данас тренера Зорана Курћубића и спортског директора Золтана Сабоа, који су навели да је циљ клуба да се пласира у Прву лигу Србије.
ФОТО: М. Ивановић

Како се наводи у саопштењу, на конференцији за новинаре у Музеју Бачке Тополе, Сабо и Курћубић су изразили задовољство ангажовањем у ТСЦ Бачка Топола и истакли да верују у напредак и развој тог клуба.

Наш први циљ је пласман у Прву лигу Србије. За то су нам потребна адекватна појачања, која би стабилизовала екипу – рекао је Сабо и додао да ће у ТСЦ довести играче који могу да помогну да се тај клуб у наредном периоду пласира и у Супер лигу Србије.

Он је рекао да су у клубу створени добри услови за рад, а да су постављени циљеви оствариви.

Сигуран сам да тако озбиљан пројекат клуба тренутно нема нико у Србији – додао је Сабо, који је својевремено играо за Партизан и Војводину.

Сабо је као професионални фудбалер играо и у Мађарској, Бугарској, Јужној Кореји и Јапану. После фудбалске каријере посветио се тренерском послу, радио је у Пролетеру из Новог Сада, Јагодини, Хајдуку из Куле, као и шеф скаутинг службе Видеотона у Мађарској. Био је и помоћни тренер Војводине и тренер Литекса из Бугарске.

Тренер Петар Курћубић рекао је да је веома задовољан амбицијама које показује ТСЦ и да је дугорочан план рада био пресудан да се лако определи.

– Овде имамо једну праву фудбалску причу, на добрим основама. Визија коју има ТСЦ је дугорочна, па је право задовољство наћи се у оваквој средини. Имамо један стабилан клуб, у коме већ постоје добри услови за рад, а они ће ускоро бити још бољи – навео је Курћубић.

Он је у досадашњој каријери био тренер у београдском Радничком, Обилићу, апатинској Младости, Банату из Зрењанина, Новом Саду, ЧСК из Челарева, Хајдуку из Куле, Спартаку из Суботице, Новом Пазару, а пре доласка у ТСЦ био је тренер бањалучког Борца. Тренерским послом бавио се и у Словачкој, Македонији и Азербејџану.

Председник клуба ТСЦ Бачка Топола, Саболч Палађи, рекао је да се клуб определио да анагажује искусне стручњаке, који у сваком смислу могу да унапреде рад у клубу и да помогну у стварању професионалног система.

„На тај начин желимо да, корак по корак, развијамо фудбал. У Бачкој Тополи играће се прволигашки фудбал”, рекао је Саболч.

Власник САТ-ТРАКТА, генералног спонзора ТСЦ Бачка Топола, Јанош Жембери подсетио је да клуб гради Фудбалску академију, захваљујући вишемилионској донацији Фудбалског савеза Мађарске.

„Клуб из Бачке Тополе имаће, када академија буде завршена, најбоље могуће услове за рад и напредак. Желимо да, за оно што нам је пружено, узвратимо и врхунским резултатима А тима”, рекао је Жембери.

Жембери је подсетио и да млађи састави ТСЦ Бачка Топола већ годинама бележе одличне резултате у домаћим такмичењима, али и на међународним турнирима и рекао да ће рад са младима остати приоритет клуба.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.