Почетна / Фудбал / Остале лиге

Мециновићу из Новог Пазара 11.000 аплауза

Спортифико тим сезонe, у одбрани играчи са свих страна Србије
ФОТО: facebook/Sportifiko

На друштвеној мрежи „Спортифико” недавно је завршено такмичење за Тим сезоне. Талентовани фудбалери и фудбалерке из Србије и региона прикупљали су аплаузе својим спортским биографијама у апликацији Спортифика. Они са највећом подршком изборили су место у идеалној постави, а прво представљамо одбрану:

„На голу Тима сезоне је Саладин Мециновић, узданица ФК Национал из Новог Пазара. Млади чувар мреже са готово 11.000 аплауза надмашио је конкуренцију на својој позицији, али и све остале такмичаре. Фудбалом је почео да се бави када је имао седам година, а узор му је отац који је и сам некада био фудбалер. Осим Спортифико награде, најдражи трофеј у каријери му је Трамелан куп који је освојио ове године. Национал је у финалу турнира су домаћином из Цириха тријумфовао после пенала, где се Саладин посебно истакао.

Штоперски тандем чине Александар Тамаш и Димитрије Сибиновић, који су се међу првима придружили Спортифико заједници. Тамаш има 15 година и до ове сезоне бранио је боје Војводине из Новог Милошева. После седам година у локалном клубу, спреман је био да крене даље, па је обукао дрес ОФК Кикинде. На својој позицији угледа се на Немању Видића, а фудбал је заволео гледајући Светско првенство 2010. године.

Његов вршњак Сибиновић такође је променио клуб ове сезоне, сада је члан ФК Цар Лазар из Крушевца. Прве фудбалске кораке направио је у ОФК Морава за који је играо две године, а пре доласка у свој садашњи клуб био је део ФК Крушевац. Једног дана жели да заигра за Партизан.

На бековским позицијама су Сава Милијић и Ђорђе Ђорђевић, играчи нишких клубова. На левој страни је Милијић из ФК Реала, који је каријеру почео у Радничком, али је убрзо прешао у Железничар са којим је за пет година освојио четири медаље у Мини-Макси лиги. Његови снови су везани за Атлетико Мадрид.

Ђорђе Ђорђевић, десни бек Тима сезоне, прве фудбалске кораке направио је у родном Трстенику. Пре пет година био је учесник кампа Црвене звезде где се истакао својим талентом и добио позив да се прикључи клубу. За црвено-беле је играо једну сезону, а потом се вратио у родни град. Претходне сезоне играо је за ФК Јагодина, а на инсистирање Драгише Бинића прешао је у Раднички. Ђорђе машта о повратку у Звезду и дресу репрезентације Србије.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.