Почетна / Фудбал / Остале лиге

ФК „Трепча“ у Српској лиги после 17 година

- Оно у шта је мало ко веровао ипак се обистинило. Нова управа на челу са Миланом Радоичићем од самог преузимања клуба имала је само један циљ-улазак у виши ранг такмичења и враћање клуба на старе стазе успеха и славе - саопштио је фудбалски клуб „Трепча“
ФОТО: Фејсбук/ФК Трепча

ФК „Трепча“ играће после 17 година у Српској лиги, а вест да се клуб пласирао у виши ранг такмичења одушевила је становнике не само Косовске Митровице, него свих љубитеља фудбала са простора АП КиМ, који памте успехе једног од најстаријих друголигаша старе СФРЈ.

- Оно у шта је мало ко веровао ипак се обистинило. Нова управа на челу са Миланом Радоичићем од самог преузимања клуба имала је само један циљ-улазак у виши ранг такмичења и враћање клуба на старе стазе успеха и славе - саопштио је фудбалски клуб „Трепча“.

И поред почетних лоших резултата када је клуб у 5. колу био на последњем месту, доласком нове управе и довођењем искусног тренера Милојка Гошића све је кренуло како се пожелети може.

Играчи су кренули са редовним тренинзима а управа је своје обавезе према њима извршавала и више него редовно, што се вратило одличним резултатима. У следећих осам кола освојено је 19 бодова, што је на крају јесењег дела сезоне дало управи мотив да се додатно појача играчки кадар и да се проба да се колико толико приближи водећој екипи Сушице из Крагујевца.

Упоредо радило се на сређивању терена, набавци потребних машина за одржавање терена, сређивању економата, набавци нове опреме, реновирању канцеларија у граду и свега осталог што приличи једном озбилкном и амбициозном клубу.

Тамо где је стао тренер Гошић који је нажалост због породичних проблема мора да се повуче, наставио је нови тренер Зоран Лучић који је успео да за врло кратко време задобије поверење свих играча и настави са одличним резултатима.

Нажалост, велика бодовна разлика је ипак била недостижна тако да је ФК „Трепча“ на крају сезоне 2018/2019 заузео високо треће место.

И поред великих проблема на које је клуб наилазио услед тешке политичке ситуације на простору АП Косова и Метохије, нова управа на челу са Миланом Радоичићем није губила наду, па се у једном тренутку појавила тада минимална шанса да се ипак оствари циљ.

Причало се о проширењу лиге, о проблемима ФК Слободе из Ужица и нади да се ФК „Трепча“ као трећа пласира у виши ранг.

Сан је постао јава и вест да се ФК “Трепча“ пласирала у виши ранг такмичења одушевила је становнике не само Косовске Митровице него свих љубитеља фудбала са простора АП КиМ који памте успехе једног од најстаријих друголигаша старе СФРЈ.

Ових дана на адресу клуба стижу честитке са свих страна а посебно од легенди клуба чије слике красе клубске просторије.

„Управа клуба ће знати да цени велику подршку од спонзора клуба, а пре свега од ‘Банке Поштанске штредионице’ АД Београд,’МТС ДОО’ Северна Митровица, Општине Косовска Митровица и од многих других.

Циљ у наредној сезони је улазај у Први лигу“, саопстио је ФК „Трепча“.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Дибридух
Фудбалски савез Србије и Фудбалски савез региона Западне Србије су чудо!
ADE
OVO JE PUT U PROPAST SRPSKOG FUDBALA. NEMA VIŠE PRAVILA, NAPREDOVANJA PO PLASMANU, SVE MOŽE... ČEMU LIGE, TAKMIČENJA, PRVA MESTA KADA NEKI MOGU DA BIRAJU I NAPREDUJU ILI NAZADUJU MIMO SVIH PRAVILA. SVI KOJI BI DA NAPREDUJU NEKA SE UGLEDAJU NA OVE PRIMERE, NEMA POTREBE DA SE PREVIŠE TRUDE NA TERENU. TUŽNO
Dzordz
Ovde nema ni f od fudbala,cista politika,sada ce verovatno da je dalje guraju,srpski fudbal, mulj I glib u koji tone
Rio Bravo
A da fss prijavi Trepču za ligu Evrope?Mislim taj kvalitet,šteta ne iskoristiti....
KOSOVo
Bilo bi fora da se ovaj klub pogura od vlasti u Srbiji i da u skorijoj budućnosti Trepči gostuju Zvezda, Partizan, Vojvodina... Čisto eto da se makar nešto dole na Kosovu oživi, zbog Srba sa Kosova i Metohije.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.