Почетна / Фудбал / Партизан

Лутовац: Био је пенал!

Резервиста црно-белих нема дилему да ли је био фаулиран у 103. минуту
ФОТО: ФК Партизан

Одлука Александра Станојевића да уместо повређеног Такуме Асана у финишу дуела са Сфинтул Георгеом убаци у игру Александра Лутовца показала се као пун погодак.

Некадашњи млади репрезентативац, по вокацији – крилни нападач, у 103. минуту драме у Кишињеву изнудио је једанаестерац за Партизан.

Отуд...

На ТВ снимку, додуше лошем, уочљиво је да сте се сјајно изборили за позицију (корак испред) и чини се да вас је Свинаренко повукао. Из прве руке, да ли је био пенал?

- Очекивао сам центаршут и пробао сам да се убацим испред противничког играча, иако је лопта била изузетно тешка пробао сам да скочим, међутим, обе његове руке биле су на мени. Сигуран сам: био је пенал – нема дилему Александар Лутовац по повратку у Београд.

Kад Бибарс Натхо крене ка белој тачки да изведе најстрожу казну, унапред знате да ће да постигне гол?

- Имамо поверење једни у друге. Натхо је сигуран извођач.

Зар сте морали победника да решите тек у продужетку?

- Иако смо квалитетнији, крајње је време да научимо да се утакмица игра до последњег судијског звиждука и да можемо, буквално, у задњем секунду да победимо. Драго ми је што смо прешли ову степеницу ка Лиги Европе, надам се да ћемо у следећем мечу да остваримо победу, било то 1:0, 3:0, 5:0, 5:1, како год... Само је важно да играмо добро и остварујемо циљеве.

Против Шарлроа, можда, буде лакше: није склон бункеру, биће више простора?

- Не можемо увек да играмо лепршаво и да дајемо по неколико голова, неке утакмице се добијају и на мишиће. Белгијанци су добра екипа, одлично играју на почетку сезоне. Морамо да имамо исту жељу као у Молдавији, 1:0 из Кишињева додатно ће да нам повећа са-мопоуздање. Имамо квалитет да победимо, желимо да играмо Лигу Европе.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Beograd
Zvezda-Indjija
Cile
Na kraju će biti da smo mi u Belgiji moralni pobednici - ispali a ništa se ne može zameriti igračima.
Aca BG
Mislim da penal nije postojao ali dobro, sudjen je i kraj price...SAmo jos da ne zaboravim da dodam da ste vi svetski i evropski vicesampioni po broju dosudjenih penala...uvek drugi iza Zvezde, kao u svemu...hahaha
zak
Naravno da je bio,kao i onaj u Kruševcu.
@zak
Li vasa tri, samo kada bi se zezali.
Da
Pa i jesu oba bila!
Sabre
Ma kako ne.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.