Почетна / Фудбал / Партизан

Станојевић: Не тражим оправдање него стрпљење

Фудбалери Партизана играју у понедељак од 17 часова у Нишу против Радничког, утакмицу 12. кола Супер лиге Србије
ФОТО: ФК Партизан

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је данас да је предстојећа првенствена утакмица са Радничким велики испит за његову екипу, али да ће као и у сваком мечу ићи на победу и додао да је потребно стрпљење.

- Спремамо се за тешко гостовање, велики испит за нас да видимо где смо. Екипа изгледа добро, задовољан сам. Против Бачке (у среду) смо одиграли боље него претходну против њих (у првенству). Мало времена још треба, али биће то добро - рекао је Станојевић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана играју у понедељак од 17 часова у Нишу против Радничког, утакмицу 12. кола Супер лиге Србије.

- Надам се победи, идемо на победу ми смо Партизан, на тај начин се понашамо, то нам је жеља - истакао је тренер црно-белих.

Говорећи о Радничком, Станојевић је рекао да је то екипа са много искусних играча и једна од конкурената за пласман у Европу.

- Уз нас, Црвену звезду и Војводину имају сигурно најбољу екипу. Чека нас тешка утакмица на Чаиру - оценио је Станојевић.

Упитан о повредама својих играча, Станојевић је рекао да је то последица тога што они нису константно играли, изузев Сејдубе Суме, који се опоравља од повреде ока.

- Све је то нормално, полако се спремамо да пробамо да правимо резултат и игру. Тешко је у овом тренутку, мало стрпљења је потребно. Не тражим оправдање, само тражим стрпљење. Никада нисам нити причао нити кукао нешто, све је то саставни део фудбала. Једино што тражим је стрпљење, које је битно, а ми смо стрпљиви и играчи, верујемо да ће то бити боље. У Купу против Бачке је било боље него у првенству против Бачке - навео је Станојевић.

Тренер Радничког Милан Ђуричић донедавно је био помоћни тренер у Партизану, када је код црно-белих тренер био Саво Милошевић. Упитан да ли Ђуричић због тога има предност јер познаје тим Партизана, Станојевић је рекао да је то искусан тренер, али да његов боравак у Хумској не види као велику предност, јер је много играча промењено од тада.

Тренер црно-белих додао је и да клуб не тражи новог штопера после одласка Уроша Витаса, пошто на располагању има четворицу, као и да ће Игор Вујачић добити шансу, а да се Светозар Марковић показао као одлично појачање.

Такође, навео је да је задовољан у каквом је стању Жан Кристоф Бајбек и позвао је на стрпљење и у његовом случају.

- Није у ритму и неће бити у наредном периоду. Треба да будемо стрпљиви да га сачекамо, није био у такмичарском ритму шест, седам месеци - додао је Станојевић.

Он је рекао да ће утакмицу сигурно пропустити Сума, који ће највероватније бити одсутан месец дана, а да ће Лазар Марковић можда играти, а ако не сутра, онда у наредној утакмици. Такође, за тим ће конкурисати и Филип Холандер.

Говорећи о голманима, Станојевић је рекао да ће против Радничког, као и у свим тежим утакмицама, бранити Владимир Стојковић, али да су и остала два голмана Александар Поповић и Немања Стевановић показали да на њих може да се рачуна и да ће их ротирати.

Упитан о младом Лазару Павловићу, Станојевић је рекао да се играч не може изборити за место у тиму после једне утакмице и да мора да буде константан, да научи да игра на више позиција, али да је презадовољан како он ради и да је сигуран да је он будућност Партизана.

Из Партизана су поново пожелели брз опоравак бившем играчу Николи Нинковићу после саобраћајне несреће коју је доживео у петак.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Alo, bre Covece - sve moze, samo ne moze strpljenje za poraze. Da li si ti svestan covece da smo mi u debelom minusu? Po imenima, "Partizan" ima najjaci sastav u ligi, ali ipak igra neverovatno lose odnosno krajnje i nedopustivo neefikasno! Meni to izgleda kao nenadoknadiv manjak sportske inteligencije: ne dajes golove, ali se nadas da ce neka lopta ipak da udje, a istovremeno se nadas da protivnik nijednom nece sutnuti u okvir gola. Jedino tako moze da se protumaci Stanojeviceva izjava - samo jednom su presli centar. Tacno, jednom, ali se isplatilo jer, njihov ucinak je 100 %, a nas ucinak je 0 %. Sto ne ubaci ovog malog Stulica? Decko ne moze da bude toliko los u spicu kao ovaj Francuz ili sta je vec. Asano nije gol-igrac, to je definitivno - jedino sto zna jeste da eventualno pobegne i izadje sam pred golmana, ali sa dovoljno velikom prednoscu da moze da se namesti, pa i onda nista nije sigurno. Obican trkac, vrlo skromnog znanja, a "vadi se" samo na igru u defanzivi.
Stojke
Da lice ikada dobiti sansu mladi Dusan Lalatovic?
Insajder
Mladi Dusan Lalatovic dodje na stadion samo kad treba da se podigne plata. To mu je najveci talent.
Гробар54
Предпостављам да тражи стрпљење,јер је скоро стигао?Видећемо сутра,јер је и Мики Ђуричић, скоро стигао у Раднички.Па ако изгуби,а има реално бољи састав,онда, џаба му стрпљење!
Pigeon
Ha, ha, ha...Strpljenje...Pa da li mu je neko objasnio na kolikom smo mi zaostatku. Stpljenje je valjda, jedino sto nemamo. A, da. da se strpimo do iduce sezone, posto nas je vec liferovao iz Evrope i uvecao zaostatk. Samo se pitam, zasto li je dosao?
@Pigeon
Po tvome, trebao je za mjesec dana da uradi ono sto Mirkovic i Savo nisu uspjeli da urade za vise od dvije godine rada. Logicno, nema sta.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.