Почетна / Фудбал / Партизан

Лутовац: Морамо да останемо заједно!

Александар Лутовац упркос поразу у Нишу и Партизанових минус девет у односу на лидера верује у светлу будућност:
ФОТО: ФК Партизан

Партизанов план био је јасан: после ремија Црвене звезде с Јавором бодовни минус (6) тријумфом на Чаиру учинити подношљивијим, кад...

Раднички је евроголом Душана Пантелића (слављеничким) Парни ваљак вратио корак уназад (-9) убацивши га, жаргонски, у трци с највећим ривалом у још дубљи канал.

Из црно-белог угла - титула сад изгледа баааш далеко, међутим...

- Нема одустајања! – поручује Александар Лутовац, по извештачу Журнала на југу Србије најсветлија фигура Београђана.

Као и увек, (само)критичан, руковођен девизом: колективни успех изнад личног.

- Цео тим – ко је играо и није, стручни штаб, навијачи... сви смо разочарани, изузетно нам је тешко. Колико нас, генерално, поремети кикс? Неописиво! Људи, вероватно, не могу да схвате, међутим... Нама је најтеже. Били смо много бољи, Раднички до гола није прешао половину, али... Нисмо искористили шансе, све друго, укључујући и моју партију, пада у воду – јасан је Партизанов универзалац, у Нишу повратник на десно крило.

Милан Ђуричић, славодобитник, рече: „Некад треба имати и среће”. Парни ваљак је у понедељак, дефинитивно, није имао?

- Да је једна лопта завршила у мрежи Радничког у првом полувремену, сигурно би дерби кола имао другачији ток. Били смо доминантни! Међутим, уиграност није на жељеном нивоу. Откад је дошао Александар Станојевић радимо на свим сегментима, мнооого, али – у финишу прелазног рока дошло је пет нових играча, повредили су се стартери и... Једноставно, никад нисмо играли заједно...

Желите, али...?

- Дајемо све од себе – на тренинзима и утакмицама. Атмосфера је, такође, супер, добро, сад је мало лошија због пораза, тако је то у колективним спортовима, али... Не тражимо алиби, увек полазим од себе, погледам шта је требало боље да урадим и... Запнем још јаче.

Још вам је теже зато што нисте искористили кикс комшија, да јесте... Расположење би сад било дијаметрално?

- Сигурно, без обзира што не пратимо толико Црвену звезду, није нам битно ни с ким и како игра, већ – стављамо акценат на Партизанове победе, но... Могли смо да ухватимо прикључак!

Шта вам је рекао тренер Станојевић, дан после меча резервисан је и за – састанак?

- Попричали смо између себе, одрадили мини-анализу... Сад је најпотребније да сви будемо заједно!

Је ли то могуће: поседујете референцу да просудите - познајете колектив?

- Такав је договор: морамо да останемо заједно. Ми смо тим, Партизан (!), ред је да све колективно преживљавамо – кад се побеђује, кад дође до кикса. Ја, први, имам поверење у све саиграче и стручни штаб, они, такође. Најбитније: да верујемо једни у друге, што је код нас и случај. Није фраза: стварно нам је потребно мало времена да све дође на своје. Сигуран сам у то.

Квалитет није споран, поготово кад се спреми Бајбек, опораве Сума, Лазар Марковић, Јојић?

- Сијасет пута смо показали да поседујемо квалитет и да можемо да играмо са свима. Овај тим је намучио Манчестер, добијао Астану, у дербију био ближи победи... Можемо са свима, да будемо (чак) и доминантни... Потребно нам је само времена, да се ситнице доведу у ред. Наравно, неопходно је много рада на исправљању грешака, далеко од тога да је у Нишу било фантастично, у неким ситуацијама – било је баш лоше, али... Треба да засучемо рукаве и наставимо да радимо. Ништа се преко ноћи није променило... нити ће.

Немогуће је да Станојевић, тренер који је Партизан 2010. увео у Лигу шампиона, сад не зна да ради посао?

- То се не доводи у питање! Памтим Станојевића из Лиге шампиона, знам шта је урадио за Партизан и како га је пре деценију водио. Све је пренео... Волим такве тренере: срчане, кад преносе енергију на тим. Не заборавите, мало је с нама – месец и по, трудио се да у ходу решава проблеме, сигурно да му је потребан период да се адаптира – на нас, ми на њега. Покушава да имплементира идеје, на нама је да га слушамо, радимо како нам каже на терену. Тек ће да се види Станојевићев печат.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

алекса
Волим ово, "до гола нсиу прешли центар, нису шутнули". То за оне који нису гледали утакмицу. Наравно, истина је сасавим другачија. Да, да подсетим "мрзим Партизан", Хајдук живи вјечно!
ti ne znas sta kuckas
Pa sam si rekao da mrzis. Vec si zaboravio?
@aleksa
Mrzim i ja Hajduk Zvezdu pa sta sa time.
Grobar
Ako je potrebno samo vreme i strpljenje to nije problem, imaćete ga koliko hoćete. ALI VAM TREBA SMANJITI PLATE, UKINUTI PREMIJE I NAPLATITI KAZNE ZA KATASTROFALNU IGRU, NEZALAGANJE I NESPREMNOST...
suri
kako trenirate vidi se na utakmicama, ume li iko izvesti aut, korner, šutirati iz svih pozicija, čuj evro gol, pa takvih treba da daju sve ekipe na svakoj utakmici, ali pošto ne znaju, ne treniraju, ne vežbaju, onda su ovakvi golovi senzacija. Stojković je usporen, brzo pada, nema odraz što je razumljivo ali ga drže... Samo napred a fudbal je igra, ali je kod nas "igra". SRETNO!
Zivota
Upravo tako! Jos malo pa ce sa tim "napornim treniranjem" na nasim terenima i golovi iz 16 da budu EVRO-GOLOVI!
Pigeon
Eh, da je Stojkovic problem...Problem je razmonter i sve dok okrecete glavu od ociglednog, Partizan ce da tone. Razmonter mora da se cisti! A ovaj komentar delimicno to i kaze. Nema nicega uigranog u ovoj ekipi. Prekidi, trouglovi, rombovi, udvajanja, kretnje...Centarsut je misaona imenica, ko to kod nas moze da sutne kao ovaj iz Radnickog? L.Pavlovic? Decko ubode i odmah misli da je igracina i ne trci mu se, sto bi, pa tako i ne proba da omete igraca Radnickog da da gol...Takodje je problem fizicka sprema igraca koja je opala od odlaska Milosevica. Najveci problem, trojanska uprava se bas osilila, njih nije briga ni sta navijaci misle, ni kako Partizan prolazi. Oni fingiraju cak i transfere, pune sopstvene dzepove, a nikome ne objasnjavaju odakle razlicite informacije od njih i od onih sa kojima su transfere i radili, a to je valjda posao i vas novinara jerzelimo da znamo istinu.
Nole
Druže, ti prvo nauči da centriraš i driblaš. SVE lopte ti idu pravolinijski kao da vežbaš protivničkog golmana... Doveden si kao pojačanje na poziciji gde bi trebalo da predstavljaš opasnost po gol rivala a do sada nisi ništa pokazao osim sprintanja.
Dusan Dzigurski Dzigurica
Pa i ostacete zajedno, niko nece hteti da kupi nijednog igraca iz propalog Partizana.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.