Почетна / Фудбал / Партизан

СИМБОЛИКА - Михајловић: Требало је да победимо Заглебје 4:0!

Крило Болуспора, четири и по године пошто је промашио пенал у Лубину, сведочио реваншу црно-белих Пољацима
ФОТО: В. Влајић

Немања Михајловић, крилни нападач турског друголигаша Болуспора („цимер” с Београђанима у хотелу „Каја палас”), с посебним емоцијама посматрао је јучерашњу пријатељску утакмицу Партизана и Заглебја у Белеку.

Гол Николе Штулића за тријумф црно-белих, можда, најбурније прославивши од свих присутних Срба:

- Е, ово сам чекао... – изустио је, приметног олакшања, власник три трофеја (купа 2016. и дупле круне 2017) с Парним ваљком.

Претходно, Журналу отворивши душу апропо поигравања судбине оличене у питању: зар да четири и по године касније, још с болом у души због елиминације из Европе, сведочим новом дуелу Партизана и Заглебја?

Премијерно, с подсећањем на детаљ са снагом да га мучи joш од тог кобног, 21. јула 2016:

- Куд не шутнух пети пенал по земљи? Голман двометраш, а ја... полувисоко. Сад, са овим искуством, спустио бих лопту...

Напоменимо: у окршајима Срба и Пољака, у оквиру првог кола квалификација за Лигу Европе, није било голова – у Београду и Лубину, те...

- Пенали су лутрија! Ево, Бајерн Минхен је испао у купу од друголигаша?! Међутим, да смо славили, као што је требало, 4:0 у Хумској...

Михајловић се најежио:

- Шта смо све промашили у првом мечу?! Играли смо, по општој оцени, сјајно, али... Лопта није хтела у мрежу. Имао сам и ја шансу, шутирао из прве, уместо да је примим и... Онда, Ђурђић је на мој центаршут погодио пречку, Богосавац, претходно, урадио исто... И Марко Јанковић је био сјајан, међутим...

ТОМИЋУ, ХВАЛА

Михајловић не заборавља ни драгог учитеља, Партизановог команданта против Заглебја те 2016:

- Криво ми је што се Иван Томић више не бави тренерским послом. Много зна фудбала, дугујем му огромну захвалност.

Бравурозни Роман Полачек био је поклоник и Фортуне...

- Вртео сам скоро „хајлајтсе”, гледао слике... Замислите, ја, оволики, прилазим да подигнем голмана Заглебја, а он... џин?!

Београдски окршај имао је и треће полувреме:

- Саиграч у пољској Арки био ми је Дамијан Збозијен, као члан Заглебја резервни бек на Топчидерском брду. Открио ми је: „Кад смо видели пун стадион и чули навијаче, прибојавали смо се да не примимо пет комада”.

Али...

- У Лубину им је, тек на 0:0 у 60. минуту, порасло самопоуздање и...

Наравно, кад бубамара ни у реваншу, упркос приликама Гогуе, Саше Илића и Дарка Брашанца управо на центаршутеве Михајловића, није креирала вођство квалитетнијег тима.

Партизану су, приметимо, били кобни први (Брашанац тукао преко гола) и пети пенал (с друге стране, Шаранов један одбранио)...

- Чуо сам се с Брашанцем: добар играч, квалитетан момак. Драго ми је што је продужио уговор са Осасуном, добио децу. Ужива у Шпанији...

Јуче, после победоносног гола Штулића, бар на трен уживао је и Немања Михајловић. Рана из 2016, сходно дубини, тешко може да зарасте, међутим, стављен је (делимичан) мелем...

ПАРТИЗАНОВЦИМА ЛЕЖИ ТУРСКА

Михаловић открива:

- Болу је град средње величине, на два и по сата од Истанбула. До Анталије, аутобусом, требало нам је 10!

Болуспор планира да се помери са 13. позиције:

- Друга лига је тешка за играње. Нема пуно простора...

Међутим...

- Турска лежи Србима! И – партизановцима. Јевтовић блиста у Коњи, Ожеговић решета у Адани, Лукач је, уверио сам се, божанство у Ахисару. Капитен!

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Antilegenda
Da li je ovo fotografija dvojice profesionalnih fudbalera ili profesionalnih igrača PES-a?
Kaljuga
Свака част друже на коментару. Што кажу ови млади: решио си их!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.