Почетна / Фудбал / Партизан

Поповић: Не одустајемо од титуле, надам се да ће Звезда негде да киксне

Александар Поповић остао уз Владимира Стојковића једини у конкуренцији за голмана Партизана
ФОТО: В. Марковић

Гол Партизана на утакмици са Напретком чувао је Владимир Стојковић. Некадашњи репрезентативац није имао превише посла. После операције рамена Немање Стевановића и одлуке да млади Лазар Славковић минуте у сениорској конкуренцији стиче у Телeоптику, тренеру црно-белих Александар Станојевић поред искусног Стојковића има на располагању још младог репрезентативца  Александра Поповића.

Талентовани чувар мреже у првом овосезонском неуспеху црно-белих на гостовању Новом Пазару (2:3) у другом колу.

- Из ове перспективе три бода изгубљена у Новом Пазару јесу огроман губитак. И поред лоше игре имали смо шансу да победимо. Научили смо много из те утакмице. Трудићемо се да у будућности више не буде таквих утакмица – са горчином у гласу говори Александар Поповић.

Окршај са Нови Пазаром је обиловало успонима и падовима, и ви сте грешили?

- У финишу јесени смо добрим радом, трудом и залагањем ушли у континуитет добрих игара и резултата. Увек је циљ да имамо што мање осцилација и да константно напредујемо. Наравно да сам и ја грешио,  али покушавам да их буде што мање и да из сваке нешто научим.

Код којих голова сте могли боље да реагујете?

УВЕК ЧАСТ БРАНИТИ ЗА СРБИЈУ

Александар Поповић може да се похвали дебијем у дресу А репрезентације. Млади голман Партизана бранио је меч против Панаме (0:0) на америчкој турнеји.

- Јако лепо искуство. Увек је посебна част играти за репрезентацију. Задовољан сам одбранама против Панаме. Надам се да ћу добити још позива у сениорски државни тим – рекао је Поповић.

- Код сваког гола вероватно може боље да се реагује, али све то доста лакше изгледа на снимку после утакмице него на терену. Са тренером анализирамо сваки меч и покушавамо да у свакој наредној ситуацији учинимо све да сачувамо мрежу.

Нови дуел, у петак са Новопазарцима је прилика за реванш са каматом?

- Спремамо се као и за сваку другу утакмицу. Максимално смо фокусирани и мотивисани, даћемо све од себе да покажемо да смо у првом мечу у Новом Пазару имали лош дан и да смо далеко бољи тим.

Крушевљане сте савладали са лакоћом још у првом полувремену?

- Кад постигнемо гол и „отворимо” утакмицу на време, онда је све лакше. Утакмица неће бити слична, јер је Напредак тражио игру кроз посед лопте, а Нови Пазар углавном игра на контранападе. У сваки меч улазимо исто ко год да је противник, само победа долази у обзир.

Вечити ривал вам бежи девет бодова. Где мислите да може да киксне пре вечитог дербија да бисте смањили заостатак?

- Има још доста утакмица до краја, надам се да и Звезда може да киксне негде. Концентрисани смо ипак, само на своје игре. Борићемо се до краја. Желимо да победимо све утакмице, па онда шта буде. Нема предаје.

Да ли би сезона била успешна са победом у дербију и враћањем пехара купа у Хумску 1?

- Не. Титула је увек приоритет, као и куп. Победа у дербију је увек лепа, али оно што се гледа на крају је пласман. Борићемо се до краја, желимо дуплу круну – амбициозан је Поповић.

УРАДИЋЕМО СВЕ ДА ЗАМЕНИМО СТЕВАНОВИЋА

Александар Станојевић је проценио да му је против Напретка потребно искуство пред голом, па је шансу указао Владимиру Стојковићу.

- Поштујем одлуку шефа. Најбитније је да екипа побеђује, а не ко брани – искрен је Поповић.

Немања Стевановић је недавно оперисао раме?

- Желим му брз и успешан опоравак. Његов изостанак је минус за све нас, сви заједно напредујемо кад је конкуренција већа. Сва тројица смо добијали шансу у првом делу првенства, користили смо је на најбољи начин. Надам се да ће Неца што пре да се врати, а до тад ћемо Стојке и ја урадити све што је до нас да остваримо што боље резултате. Лаки се вратио у Телеоптик, у сличној је ситуацији као што сам ја био пре пар година. Утакмице могу да му помогну да напредује, одличан је голман и сигурно ће имати прилику да брани и за Партизан.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zenga
sine da bi vi osvojili titulu zvezda treba da igra lose toliko a partizan dobro,sto je u praksi ne izvodljivo,to bi bilo isto kad bi voda tekla uzbrdo,a ti manje pricaj i posveti se radu da budes bolji golman ono sto si braniji to je samo zbog bonus igraca
Daki
Xaxaxaxax....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.