Почетна / Фудбал / Партизан

Станојевић: Фаворити смо против Пазара, али сам опрезан

Црно-бели сутра до 16.30 сати у Хумској дочекују Пазарце
ФОТО: И. Веселинов

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је да је његова екипа фаворит у предстојећем мечу против Новог Пазара, али је и навео да је опрезан, као и да ће бити промена у саставу тима.

- Нови Пазар је изузетно дисциплинована екипа са брзим боковима, могу бити изузетно опасни. Играмо код куће, фаворити смо, али смо и опрезни. Озбиљно смо се спремали и знамо одакле нам прети опасност - рекао је Станојевић на онлајн конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана дочекују сутра екипу Новог Пазара у утакмици 21. кола Супер лиге Србије. Црно-бели су други на табели са 47 бодова, док је Нови Пазар на 14. позицији са 21 бодом.

- Сви су здрави, Филип Стевановић се полако враћа, није здрав, али почео је да тренира... Остали играчи су сви здрави, тако да у најјачем саставу дочекујемо за нас важну утакмицу - рекао је Станојевић и додао да ће у саставу за Нови Пазар бити четири-пет измена у односу на меч против Напретка.

Станојевић је у првом мандату на клупи Партизана уписао убедљиве победе против Новог Пазара без примљеног гола, а новинари су га питали да ли може да се очекује наставак те серије.

- Не волим те податке, ја сам опрезан страшно и мислим да је свака утакмица ново доказивање. Другачије је време. Они се боре за опстанак, изузетне контре имају, брзе играче... Опрезан сам. Не гледам шта је било раније, фокусиран сам само на сутрашњу утакмицу.

Станојевић је навео да га радује игра у првом мечу пролећног дела шампионата, али је истакао да је то само једна утакмица.

- Добро смо изгледали, задовољан сам, задовољан сам како изгледамо на тренинзима, али хајде да сачекамо. Ја сам увек опрезан... Корак по корак.

Упитан колико му серија победа олакшава посао у припреми мечева, Станојевић је рекао да значи јер су црно-бели стекли поверење једни у друге.

- Верујемо у то што радимо, а резултат вам даје тај печат. С друге стране, обазрив сам јер један нерешен резултат може да вам окрене ситуацију. И десиће се у неком тренутку, не можете све да побеђујете, али је битно да смо прави, да добро радимо. да добро играмо. Ако се још настави с резултатима, супер.

После меча с Напретком Станојевић је изјавио да је Партизан у неким фазама игре изгледао јако добро, па је новинаре занимало чиме није био задовољан.

- То је та константност у игри. Ми смо први део меча одиграли одлично, кад смо постигли други гол нисмо наставили у том ритму, дозволили смо противнику да игра иако нас није угрожавао. Моја жеља је да играмо у истом ритму свих 90 минута. На томе ћемо инсистирати - рекао је тренер Партизана.

Млади фудбалер Партизана Немања Јовић је одиграо добру утакмицу против Напретка, па је новинаре занимало да ли ће бити у стартних 11 за сутрашњи меч.

- Нисам присталица тога да после пар утакмица причамо бајке о младим играчима, морају константно да се доказују. Не верујем да ће почети, морамо корак по корак са тим младим играчима.

Тренер Партизана је, на крају, истакао да је за њега првенство приоритет и да му ништа не значе победе у појединим мечевима.

- Првенство је приоритет. На крају ћемо причати шта је успех, шта је неуспех. Ако ме сад питате - првенство је то што је наш главни циљ и ако га не освојиш не можеш да будеш задовољан.

Утакмица Партизан - Нови Пазар игра се сутра од 16.30 на стадиону у Хумској.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stadion veljin bunker
Iskreno, bez sudija, vi u Suer Ligi niste favoriti ni protiv jedne ekipe.
zvrk
hej zvezdas bas lepo sto priznajes da vama sudije su u vecin utakmica DVANAESTI IGRAC!
fudbalske sudije
Uz nas nema sta da brines
Tako je
Reče Mrakić, svojevremeno!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.