Почетна / Фудбал / Партизан

Станојевићевих Топ 5

Шеф стручног штаба Партизана од 100 утакмица на клупи црно-белих издвојио пет за њега незаборавних мечева
ФОТО: М. Спасојевић

Водити тим Партизана с клупе на 100 утакмица могу само квалитетни тренери, освајачи трофеја, миљеници навијача, иконе клуба. Александар Станојевић се у недељу сврстао међу девет шефова стручних штабова црно-белих са троцифреним бројем мечева.

У клупске алманахе популарни Сале ушао је много раније, још 2010. као први српски стручњак који је увео екипу у Лигу шампиона.

И кад је смењен почетком 2012. због сукоба са тадашњим председником Драганом Ђурићем навијачи Партизана веровали су да ће да се врати. Неко ко им је подарио окршаје са Арсеналом, Шахтјором и Брагом у Лиги шампиона, али две титуле и куп заслужио је повратак поготово летос кад су црно-бели већ наговестили да ће се тешко домоћи шампионског ловора.

Иако се првих месеци мучио, а тим какав жели склопио тек 5. октобра 2020. кад се завршио прелазни рок, Станојевић није одустајао да му екипа игра како жели. Плодове раде са жељним обрисима игре тренер Партизана са изабраницима почео је да скупља од новембра, многи мисле касно.

Ни серија од 11 узастопних првенствених победа (плус једна у купу) није повећала шансе црно-белих за титулу. Црвена звезда је побегла шест бодова, уз утакмицу мање.

Без обзира да ли ће сезону да заврши трофејом или ће да наговести узлет у наредној такмичарској години Александар Станојевић оставио је неизбрисив траг у историји Парног ваљка. Као такав заслужио је, на нашу молбу, да сам направи избор најбољих мечева на клупи клуба из Хумске. Саша је љубазно за Журнал описао незаборавне сусрете.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:0 - 8. МАЈ 2010. 

Мој први дерби и победа вредна освајања титуле. Раћа Петровић је одлучио сјајним голом у 73. минуту. Јасно је зашто сам овај меч први издвојио. Дошао сам у сред пролећа како бисмо били шампиони, а та утакмица дефинитивно нас је довела надомак циља, убрзо смо га и остварили.

АНДЕРЛЕХТ – ПАРТИЗАН 2:2, пеналима 2:3 – 24. АВГУСТ 2010.

Утакмица препуна емоција, у којој смо испољили огромно заједништво. Нико није веровао у наш пролаз после 2:2 у Београду. Водили смо 2:0, Белгијанци су изједначили. Имали смо среће приликом извођења једанаестераца. Било је то нешто незаборавно. Улазак у Лигу шампиона био ми је сан и остварио сам га.

ПАРТИЗАН – ОФК БЕОГРАД 2:1 – 12. МАРТ 2011.

Гол Лоле Смиљанића у 90. минуту за победу. Много важан детаљ у борби за титулу. ОФК Београд је претходно изједначио голом Родића у 87. минуту. Веровали смо у победу и Милан нам је донео славље. На стадиону је настала ерупција одушевљења. Био је то тренутак кад смо знали да идемо ка титули, осетио сам посебну емоцију.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:0 – 23. АПРИЛ 2011.

Још један дерби који је одлучивао о титули. Имали смо исти број бодова са Звездом, победили смо голом Принса Тејга и шест кола пре краја стекли одлучујућу предност у борби за титулу. Пре тог меча били смо оспоравани, пошто је вечити ривал надокнадио заостатак. Сви су веровали да ћемо изгубити титулу, да ћемо бити поражени и у дербију. Издигли смо се и освојили драгоцене бодове.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 0:2 – 26. НОВЕМБАР 2011.

Први дерби који сам издвојио из јесењег дела првенства. Победили смо 2:0 головима Вукића и Марка Шћеповића. Тај дерби изазвао је највећу тензију од свих које сам водио, био је мој последњи у првом мандату. Победа нам је донела седам бодова предности, трасирали смо пут ка титули.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Nije pametno pominjati ove Partizanove titule. Sta ako Vrhovna k-da i FSS odluce da poniste prvo mesto, pa prvak postane ekipa sa drugog mesta?
Dinca
Postovani grobari i citaoci SZ. Juce sam na Tviter nalogu profesora Vladimra Vuletica, procitao jedan ogroman clanak " Mreza lazi laznog novinara", meni nepoznatog novinara gde je citav clanak u vrlo negativnom tonu posvecen DCC Zeljku Panticu. Doticni novinar kaze da je veliki navijac Partizana, a clanak je objavio meni takodje nepoznat portal "Reflektor" cije je on kako kaze suosnivac.Ako u tom opsirnom clanku ima i 10% istine sta je napisano o Zeljku Panticu, onda taj covek gubi svaki krebilitet da se predstavlja kao spasilac Partizana. Ako iko ima saznanja o cemu se ovdje radi molio bi ga da to iznese na stranicama SZ. Ja sam se takodje nasao na crnoj listi gosp.Pantica, samo iz razloga sto u svojim komentarima pisem pozitivno o Nenadu Bjekovicu, koji je dovodeci legendarnog Mateusa, u klub bio omogucio da Lotarovim, vezama Partizan, bude u situaciji da dobije novi stadion.Nenad, je legenda Partizana,a ne izdajnik samo zbog zelje da na skupstini FK. bude kandidat za predsednika.
Dinca
@kondor Da li je ko sta slagao vezano za gosp.Pantica ja ne znam. Juce sam 1.X cuo za portal Reflektor,koji je to objavio i zato pitam, a na svom Tviter, nalogu sam dobio od par ljudi objasnjenje da je to sto je napisano protiv gosp.Pantica,sve taco.Vrlo ste mi zanimljivi kada kazete da mali BJEKOVIC,od kako je otisao iz Partizana,radi protiv istog?1.Skupstina Partizana a ne FSS bira rukovodstvo FK.Skupstina je tada brojala 72 delegata i nije imala blage veze sa FSS.Da li je mogce da vi verujete da neko ko je sa Partizanom kao fudbaler,trener i rukovodilac osvojio 25 trofeja i u klub doveo najbolje igrace i trenere tog vremena; Mijata,Milka,Jokana, Kataneca,Vokrija,Stanojka,bracu Brnovic,Smajica,Krcmara, Novaka,Milanica,Zahovica,Vujacica,Krstajica, itr. trenere;Mladinica Osima, svetskog genija Mateusa,pa je sve bilo uradjeno da Partizan preko svajcaraca Lotarevih,prijatelja dobije novi stadion,da takav covek radi protiv Partizana,sto nema NIDJE VEZE.Mene je Zeljko, blokirao ali OK!
kondor
Dinca , nemas ti pojma ako verujes sto je slagao u vezi g. Pantica .. Prvo mali bjekovic to je dokazao sve ove godine od kada je otisao iz FKP da raadi protiv istog kluba , kada se kadidovao za presednikaa FKP hteo je preko FSS da dodje na to mesto a dobro se zna da nje tada FSS uz pomoc malog novaka da unisti FKP sto radi sve do danasnjeg dana i to uz pomoc aleka koji mrzi sve sto se zove Partizan .
Прикажи још одговора
Zasto zasto zasto
Sto nisi stavio u top 5 kad je Jojic svirao sam sebi penal? To je bas o ako jedinstven slucaj u svetskom fudbalu.
Драган
Још јединственији случај је ваш гол из "малог" гол-аута од метар;пенал против Инђија нећемо спомињати ха ха ха
gičin ja
ČITAJU LI OVI IZ KOMŠILUKA (kockasti)
Mare
Vukić, braćela, centralni vezni, plej... :-) :)

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.