Почетна / Фудбал / Партизан

Карактер и менталитет на испиту: Партизан гости Нишлије (19.00 – САСТАВИ)

Александар Станојевић, тренер Партизана, верује да пораз у вечитом дербију неће негативно утицати на његове играче
ФОТО: М. Спасојевић

 

После пораза у 164. вечитом дербију и дефинитивног опроштаја од титулу Партизан данас дочекује Радничког. Црно-бели су јесенас изгубили на „Чаиру”, после чега је уследио низ од 19 победа (17 у првенству и две у купу), који је трајао све до среде. Занимљиво, Александар Станојевић, тренер  Парног ваљка, само је једном у тренерској каријери укрстио копља са Радничким, данас ће покушати да оствари први тријумф над тимом са југа Србије.

- Играчи су се испразнили више психички него физички у дербију, међутим,  морамо да будемо фокусирани, јер кад изађемо на наш стадион имамо обавезу да покажемо карактер и менталитет. Сигурно ће нам бити тешко – опрезан је Станојевић.

Хоће ли бити измена у тиму у односу на вечити дерби?

- Утакмицу ће почети четири-пет новвих играча. Имамо обавезу да изведемо најбољи тим, али ипак, ће бити малих корекција у саставу.

БЕЗ ЛАЗАРА МАРКОВИЋА

Александар Станојевић, шеф стручног штаба црно-белих неће моћи да рачуна на Лазара Марковића за дуел са нишким Радничким.

- Генрално немамо никаквих проблема, сви су здрави што је најбитније и спремни да изађу на терен. Лазар има вишак жутих картона – објаснио је Станојевић.

Раднички је променио тренера, на клупу Нишлија дошао је Александар Станковић: то, понекад, на старту зна да донесе бољитак. Да ли су вас, с обзиром на прилично јак играчки кадар, изненадили лоши резултати Нишлија, с кулминацијом трећег узастопног пораза - код куће од Напретка?

- Не бих желео да коментаришем противника у том контексту, наши гости  најбоље знају каква је код њих ситуација. Довели су новог тренера, одрадио је један или два тренинга и неће моћи много тога да промени у кратком периоду, међутим, донео нам је неке недоумице: не знамо на који начин ће играти, изводити прекиде... Пратили смо његов рад раније док је био на месту шефа стручног штаба Металца. Нисам сигуран шта можемо да очекујемо од Радничког и то је једина бојазан, пошто волим детаљно да се припремим за сваку утакмицу.

Партизанов акценат у финишу сезоне биће освајање купа. Да ли ћете, сходно томе, модификовати тренажни процес или можда и тим у првенству с циљем да у полуфиналу и у финалу, ако прођете даље,  будете најјачи?

- Очекује нас тежак дуел у полуфиналу против Војводине, размишљамо корак по корак. Сигурно да ћемо неке ствари модификовати, игра се у изузетно напорном темпу среда-субота и сасвим је природно да калкулишемо за полуфинале Купа Србије. Имамо обавезу да побеђујемо и морамо увек да изведемо најјачи састав.

Планирате ли, можда, сад у првенству да повећате минутажу неким играчима, евентуално уведете дебитанте попут: Миловановића, Баждара, Пурића ... И видите ли да  можете на њих озбиљније да рачунате у наредном периоду?

- Мораш да заслужиш да тренираш са првим тимом, па тек онда да дођеш у позицију да играш. Имамо неколико младих играча, који већ тренирају са нама и они ће добити прилику. Млади фудбалери добијају довољно минута, сваку утакмицу неко од њих започне, док неко одигра пола сата. Ништа нећемо радити преко реда, већ ћемо пустити да све иде нормалним то-ком.

Да ли се више плашите реакције свог тима после пораза у дербију него противника који вас је јесенас победио?

- Врло добро се сећамо пораза из Ниша, ништа се овај меч не разликује од осталих, морамо да идемо на три бода, као и на свакој претходној и будућој утакмици. Не плашим реакције играча после пораза у вечитом дербију, знам да ће са 200 одсто ући у утакмицу – нагласио је Станојевић.

На клупи Александар или Драган Станковић

Отпутовали су јуче поподне фудбалери Радничког у Београд где ће данас против Партизана покушати да прекину серију неочекивано слабих резултата и игара.

После трећег узастопног пораза, од Напретка на свом Чаиру, нишки суперлигаш растао се и са шефом стручног штаба Владимиром Гаћиновићем.

Ангажовање Александра Станковића за четвртог шефа струке у овој сезони још није озваничено. Јуче се причало да ће млади стручњак сутра да потпише уговор са Радничким, тако да је неизвесно да ли ће данас да седи на клупи.

Уколико Станковића не буде на клупи замениће га презимењак Драган, један од сарадника у Гаћиновићевом стручном штабу.

- Црно-бели су пре четири дана поражени у дербију од Звезде и сигурно је да ће свим снагама покушати да нас победе, како би се рехабилитовали за  неуспех. Немамо шта да изгубимо. Мораћемо да играмо максимално ангажовано и борбено. Биће подвиг ако останемо непоражени. Успешан резултат представљао би и подстрек уочи преосталих мечева до краја сезоне. Предстоји нам један од најтежих мечева овог пролећа, али, како пословица каже „на муци се познају јунаци” – каже Боривоје Ристић, голман и капитен Нишлија.

Јесенас, крајем октобра, у првом делу шампионата Раднички је савладао Партизана на Чаиру. Данас је, међутим, ситуација потпуно другачија јер су амбиције Реала са Нишаве за висок пласман потпуно спласнуле. Ако се има у виду и изостанак штопера Николе Стевановића, искљученог на утакмици против Напретка, јасно је да ће Раднички бити на великим мукама.

Отишао и Шљивић

После штопера Жарка Марковића Раднички је остао и без искусног везисте Ненада Шљивића. И он је раскинуо уговор са клубом, разлог није познат.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sima
Gledam na TV pa ako je ovo super liga onda nam nema spasa
011
Cim l.markovic ne igra ,dobijamo bez problema.ovce mu ne bi dao da cuva.
fery
ali da gol na svakoj tekmi
Pigeon
Jesenas smo protiv Radnickog u Nisu odigrali najlosiju utakmicu u sezoni, gotovo bez sanse (imali smo jednu) sa haoticnom igrom i propustili sansu da ovima disemo za vrat jer su oni igrali nereseno u rupi sa Javorom...a dobili smo gol iz jednog jedinog njihovog suta. Da li je razmonter nesto naucio? Po njegovim izjavama veoma taste licnosti-nije!
Jsd propo
Nastavite niz sko vas nije sramota
Brele
Jer vama neko javio da ste udarili KATANAC , izgleda da vam niko to nije javio.A ko ce da se ugasi dali onaj sto samo od evrope zaraduje 15-30 miliona eura samo od premija(ZVEZDA) ili oni koji se leti kupaju na Adi CIGANLIJI to vi odavno znate,a i prezaduzenost vam nije nepoznat pojam(samo upravi prihoda dugujete za period 08-14 17,6 miliona eura i jos duplo sigurno za period 90-07) i dugom od preko 42 miliona eura.
PENZIONER
Jsd propo, NIJE, NIJE ... PROPO, VEC SU GA LJUDI U I O OKO TRULE I PREZADUZENE zvezde PREUZELI. partizan je pored FMP-a postao vas klub. Jsd propo, prava propadanje za TRULO i PREZADUZENU zvezdu tek prestoji-sledi. sto se tice sramote ... ljudima u i oko zvezde sa njihovim delom navijaca (pravo ime navijaca im se ne zna) ni sada za sramotu ne znaju, za ono sto srpskom sportu i naciji ucinise ... sto srpski sport unistise ... sramota, kad se BRUKA i SRAMOTA U I OKO TRULE-PREZADUZENE zvezde USKORO OBELODANI ... bice nismo mi krivi ... vec covic, terza, dzajic, kokeza, vesici i ... puno ce ih na spisku biti-ima, od kojih ce te se tako lako odrece ... ALI ... onda ce kasno biti ... bice: crvenu veliku petokraku u RUPI zauvek UGASI !!!
Partizanovac
Nerazumem zasto forsirate Jojica i Natxa a drzite najboljeg igrača na klupi sumu neznam koju politiku vodite.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.