Почетна / Фудбал / Партизан

ПАРНИ ВАЉАК ТРАЖИ ШПИЦА: Партизан нациљао Назона!

Центарфор репрезентације Хаитија и у прошлој сезони вођа навале белгијског Сент Трудена пик српског вицепрвака
ФОТО: ЕПА/Џефри Аргуедас

Партизану, намерном да прекине четворогодишњи пост и у такмичарској 2021/22. коначно се окити титулом, прави нападач потребан је „к'о хлеб насушни”, отуд, црно-бели, за разлику од прошле сезоне „забиберене” ангажманом Жана Кристофа Бајбека, не смеју да направе грешку, те...

Српски вицепрвак нациљао је – Дукенса Назона, центарфора репрезентације Хаи-тија и претходних година вођу навале белгијског Сент Трудена!

Петог дана јуна стигла је потврда да су црно-бели намирисали „аждају”: Хаити је, у склопу КОНКАКАФ квалификација за Светско првенство у Катару 2022, понизио Острва Туркс и Каикос 10:0 и... Назон је постигао чак четири гола!

Податак са снагом да рођеног Парижанина експресно усели у срца навијача Парног ваљка пре него што код економа Радета Вучићевића и Дарка Милићева и задужи опрему: у прошлости је знао да надмудри и голмана вечитог ривала Милана Борјана.

Последњег дана јуна 2019. прва црначка република на свету у оквиру Голд купа губила је од Канаде 0:2 и... Дукенс је украо лопту капитену Црвене звезде и иницирао грандиозни преокрет 3:2. Видео снимак са статусом омиљеног на карипском острву „излизао” се на Јутјубу!

Назонова клупска статистика, за разлику од репрезентативне – против Канаде, пре неколико дана, није успео да је оплемени вадећи се на ровитост - није толико им-пресивна, међутим, „стазе и богазе” кроз каријеру казују да поседује искуство и да је у игру комплементирао континентални и острвски стил.

Наиме, школован у родној Француској, с наговештајем потенцијала у Лавалу, визу за Велику Британију извадио је у Индији, јуришајући, потом, на голмане у нижим енглеским лигама, интересантно, као члан признатог Вулверхемптона на позајмицама у познатим Ковентрију и Олдаму.

Звездане тренутке доживео је у Белгији – нарочито у последњој сезони, уписавши седам голова за Сент Труден, уз напомену: учинак би, вероватно, био богатији да у јануару није поцрвенео против Клуб Брижа.

Остаће, ипак, записано: представљао је нерешиву енигму за чуваре мреже Лувена и Стандарда (по два пута), Бершота, Локерена и, гле чуда, Шарлроа – тима с могућ-ношћу да се похвали да је претходно, у трећем колу квалификација за Лигу Европе, елиминисао Партизан!

Претходно, Назон је имао и шкотску епизоду, упамћену по ношењу дреса Сент Мирена и прецизног хица против клуба са Алексом Фергусоном као првом асоцијацијом – Абердина.

Сент Труден је, недавно, на званичном сајту пожелео срећу Хаићанину, с обзиром на то да му 30. јуна истиче трогодишњи уговор и да, очито, није у стању да га задржи.

Дукенс Назон дошао би у Партизан као слободан играч: на основу, бар репрезентативног учинка и, зашто да не, „хајлајтса” (иако дешњак, постиже голове и левом), кадар да за свог суграђанина Жана Кристофа Бајбека у црно-белом дресу пред-ставља „бабарогу”!

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pera
Lose napadace dovodi Ilijev, sve koje je doveo potrebno im je pet sansi da daju gol, za Leonarda mu se treba odati priznanje, ostali su promasaji
Todor strasni
Slabo je to...Ako je to jedna od dve Ivicine bombe ovog prelaznog roka, onda nam je i drugo mjesto ugrozeno,kakva bre borba za titulu. Nadam se da je ovo dimna bomba kakvih uvijek ima u svakom prelaznom roku ali ako ipak dolazi onda mozda moze posluziti kao rjesenje u rotaciji kad odmaramo glavne igrace.
Trnina
On je centarfor kao i Bajbek koji je za PSŽ za tri godine odigrao 47 utakmica i postigao samo dva gola. To su Ivicini golgeteri. Ništa lošiji neće biti ni Matić koji ne vredi ni dve banke a bar će mnogo manje koštati.
Rio Bravo
Dosao bi kao slobodan igrac?Oni hoce da naprave tim za titulu od slobodnih igraca...pa gde to ima?Zmam da su Vucelic i Vazura zalutalo u fudbal da veze sa vezom nemaju,ali obo bise nije ni neznanje,vec cista sabotaza.
Pedja
Hahahaha...e ovaj ako vas ne spasi, niko nece. Uzmi odmah dvojicu iz Haitija. Bice bolji od Bajbeka svakako, koga nismo ni videli da je ista odigrao.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.