Почетна / Фудбал / Партизан

ИСПОВЕСТ – Штулић: Требало је да се понови пенал против Звезде!

Никола Штулић, центарфор Партизана, први пут о петој серији једанаестераца у финалу Купа Србије и промашају
ФОТО: ФК Партизан

Извештач из Птуја: ВЛАДИСЛАВ ВЛАЈИЋ

У биографији Николе Штулића, центарфора Партизана, 25. мај 2021. остаће записан црним словима: у финалу Купа Србије, на стадиону „Рајко Митић” и у судару са вечитим ривалом, промашио је пенал у петој серији и дозволио комшијама да се радују!

Претпоследњег дана јуна, после месец и „кусур туговања у тишини, 19-годишњи нападач отворио је душу Журналу, са припрема црно-белих у Птују елабориравши ожиљак на души, са снагом да га прати до краја каријере. У Хумској чврсто верују: за разлику од дебитантске сезоне (и јаче) - посуте трофејима.

Џонијева исповест!

- Хтео сам да шутирам пенал! Шеф Станојевић ме је питао да ли могу, наравно, одговорио сам потврдно. Како другачије?! Тачно, велика одговорност, после Јојићевог промаша све је пало на мене, али... У омладинцима сам био стопостотан: шест од шест и... После Крстовићевог гола настала је гужва, унела нервозу, црвено-бели су се подигли психички... – невољно упловљава у „црну рупу” Партизанов тинејџер.

Да ли је судија Јовановић требало да понови пенал због Борјановог излетања?

- Требало је, али то сам схватио тек кад сам погледао клип... У том моменту, нисам био свестан, преплавио ме је бес што сам промашио једанаестерац. Касније, јасно сам уочио да је Звездин голман изашао... Више од метар?! Међутим, било па прошло, не можемо да вратимо време.

Рекосте, гледали сте снимак... Многи то никад не учине, апропо – соли на рану?

- Гледао сам... само једном и никад више. Нисам шутирао лоше, не би ишло у малу мрежу, али... близу.

Сад бисте тукли другачије?

- Шутнуо бих исто, или... Пуном, без размишљања, не бих бирао страну.

Немам појма за позамицу

Станојевић вам је предложио одлазак на позајмицу. Да ли је то још актуелно, ако јесте – какву ћете одлуку да донесете?

- Немам појма! Мени нико ништа није рекао?! Видео сам новинске натписе, али... – врти главом Никола Штулић.

Партизан је 1993, такође на Маракани против Црвене звезде, изгубио куп иако је важио за фаворита. Знате ли ко је промашио кључни ударац с беле тачке?

- Пеђа Мијатовић?! Исто је био млад, 21, 22... Јесте за утеху... мало, сви живи маше пенале. Наравно да сам хтео да постигнем гол, али... Чак и да сам погодио, опет би они одлучивали.

Величина се огледа у максими: није важно колико си пута пао, већ да ли си брзо устао?

- Трудим се да заборавим, што мање размишљам о том купу. Верујем да сам јаког менталног склопа. Било је доста речи утехе, сводило се: много је голова пред тобом.

Мислите ли да ће кад – тад да вам се за тај промашај врати?

- Мислим! Имао сам пуно несрећа: погођених пречки, статива, шутнем и иде ка мрежи - па аутогол, Гордић ми је свашта одбранио против Мачве. Напорно радим и требало би да ми се врати.

Ех, да су то били једини малери... Станојевић вас је зимус, видевши да од Бајбека нема вајде, планирао за првог шпица, кад... Повреда?

- Јесте, био сам први избор за пролеће и повредио сам се три дана пред крај припрема?! Испао сам из ритма, требало ми је времена да се вратим.

Рикардо, биће борбе непрестане

Стиже Рикардо?

- Стиже Рикардо! – дечачки, са сјајем у очима, понавља Штулић.

И, наставља:

- Упознао сам га зимус у Турској кад је дошао да нас посети. Конкуренција је здрава, све је то океј, млад сам, биће борбе... непрестане.

Памтите га из првог мандата?

- Сећам се Рикардовог гола Бешикташу. На европским утакмицама сам, углавном, скупљао лопту. Код Бате Мирковића први пут сам тренирао са првим тимом и повредио се четврти - пети дан.

Испаде, гол за победу против Чукаричког био је најсветлија тачка?

- Најлепши тренутак у каријери! Надам се да ће да их буде што више.

Можда већ против Дунајске Стреде?

- Имамо квалитет, дошао је Рикардо и ако доведемо још једно, два појачања можемо озбиљно да се боримо и освојимо титулу. Дунајску Стреду нисам гледао, али сам чуо да имају озбиљна улагања од стране мађарског финансијера. Напредују, схватамо их максимално и надамо се пролазу.

Хоће ли у такмичарској 2021/22 да „оживи” тандем Никола Штулић – Лазар Павловић?

- Надамо се и... уигравамо. Подршку нам пружа друг из класе: Страхиња Павловић. Често се чујемо са Калабом, с Монаком је на припремама, требало би да остане међу Кнежевима.

Слађан Шћеповић, ваш учитељ, казао је у Журналу: „Кад Штулић погоди – ући ће у серију”?

- Био сам најбољи стрелац у кадетској лиги – 33 гола на 28 утакмица. У омладинцима – 11 погодака на девет мечева и... прекоманда у први тим. Тренер Станојевић ме свакодневно саветује како да искажем голгетерски потенцијал и будем бољи.

И, хоћете ли да будете бољи?

- Морам!

ИЗДВОЈЕНО

- Највећи? Ибрахимовић! Волим Левандовског, стилски сам сличан њему. Ценим Лукакуа, игра озбиљно, не можеш лопту да му узмеш. Влаховић има одличну сезону, свима из школе представља путоказ.

- Лола Смиљанић воли Партизанову децу: Лаки Павловић и ја прирасли смо му срцу. Често дође код нас у собу да погледамо неку утакмицу.

- На ЕП навијао сам за Португал, али... Свиђају ми се због Роналда и као екипа.

- Само две утакмице одиграо сам пред публиком: прошлог пролећа против Чукаричког и Војводине. Голман испуцава лопту, на Југу песма. Једва чекам да играм пред навијачима.

- Број 32 обавезује: носили су га Шкулетић и Ђурђевић. Пуно голова!

- Садик је страшан с лоптом, изгледа неспретно, али има озбиљну контролу. Можда му је реализација код нас била слабија, међутим, озбиљно је утицао на екипу.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Ma kako da ne, citam ove besmislene komentare. Ispade da je Borjan istrcao do penala, ali interesantno niko nije primetio. A trebalo je valjda penal ponavljati dok ga ovaj ne da. Inace nisam znao da je Mijatovic i ranije masio penale. I onda selektor pametan hoce da mu podigne moral i da mu da sutira protiv Holandije, gde nas je direktno izbacio sa prvenstva. Ako ne znas da sutiras penal, nemoj se hvatati lopte.
Reljakg
Ma sutiraj dok ne udje,sta ima veze
Pigeon
Pa naravno da je trebalo, ali ste svi tada cutali (!?), pocevsi i od trenera, koji se na tebi iskalio. Borjan je izasao na pola peterca, a slicno (istina manje vidljivo) bilo je i kod odbrane Jojicu, mada je on penal izveo veoma lose...Ali i sudija je znao sta ga ceka (proterivanje, naravno) da je reagovao, jer smernice su mu bile u drugom pravcu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.