Почетна / Фудбал / Партизан

ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ ПАРТИЗАНА: Преминуо Момчило Моца Вукотић

Чувени Моца, одиграо је 791 утакмицу у црно-белом дресу, уз 339 голова, оставио је дубок траг у Партизану и према многим мишљењима најбољи је фудбалер црно-белих у историји
ФОТО: Н. Неговановић

Легендарни фудбалер Партизана Момчило Моца Вукотић преминуо је у 72. години, после дуге и тешке болести, потврдили су данас црно-бели.

- Био си један од највећих и тако ће остати заувек. Легенде нас никад не напуштају, остају да живе у нашим срцима, поносно и са љубављу коју преносимо са генерације на генерацију. Нека ти је вечна слава. Твој Партизан - навели су црно-бели.

Вукотић је рођен 2. јуна 1950. године у Београду.

Он је целу играчку каријеру, осим једне сезоне, провео у Партизану.

Прошао је све млађе категорије Партизана, пре него што је заиграо за први тим 1968. године. Играо је за црно-беле до 1978. године када се преселио у Бордо, али се већ наредне године вратио у Партизан где је завршио каријеру 1984. године.

Вукотић је 791 утакмицом држао рекорд Партизана по броју одиграних мечева, али га је претекао бивши капитен црно-белих Саша Илић.

За црно-беле је постигао 339 голова и освојио три тутуле првака Југославије, док је за репрезентацију уписао 14 наступа и постигао четири гола.

Од 1984. до 1988. године био је спортски директор Партизана, након чега је тренирао црно-беле са којима је 1989. освојио Куп Југославије.

Потом је радио у Паниониосу, Аполону, Неу Саламису, Етникосу, репрезентацији Кипра, румунском Фарулу, ПАОК-у и Левадијакосу, да би се потом вратио у Хумску где је био председник омладинске школе.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
I još nešto o Moci što se ne zna. Moca je jedan od retkih fudbalera koji je završio fakultet, a da to nije trenerska škola pri DIF-u. Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu.
nemam pojma
Pojam igrača, tehnika savršena, lucidnost, efikasnost, sve to je bio Moca, uz to potpuno privržen klubu. Od vremena Bobeka, Čika, Šoškića, Vasovića, Kovačevića, Galića, jedan od najvećih igrača, ne samo Partizana.
Soko
Veliki majstor i čovek, on je rekorder i najbolji...slava mu...
Marko
Legendi Prtizana pocivaj u miru vecna ti slava kao coveku i igracu. Sportskom drustvu Partizn iskreno saucesce i Mocinoj porodici. Mirno pocivaj medju andjelima dobri covece...
Todor strasni
Placem. Otišao je najveći, vecni Moca. Za mene najbolji igrač Partizana ikada, kapiten, voljen i poštovan od svih bez obzira na navijačku pripadnost. Imao sam tu privilegiju da ga gledam i uzivam u njegovim majstorijama. Pocivaj u miru legendo. Nikada neces biti zaboravljen.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.