Почетна / Фудбал / Партизан

Урошевић: Импонује кад слушамо да смо најбољи!

Слободан Урошевић, леви бек Партизана, у новогодишњој „фонтани” предност дао титули, испред „лепотица” попут незаборавне у Генту
ФОТО: ФК Партизан

Партизанов војник, махом непрелазан у одбрани и кадар да заблиста у нападу, ауторизује, чак, ремекдело попут „лепотице” у Генту...

Погађате: Слободан Урошевић!

Левог бека црнобелих у уводу припрема за пролећне изазове суочавамо с питањем: да ли је за Нову годину пожелео још момената налик спектакуларном у Белгији: можда и најлепшем Партизановом голу у 2021?

УРОШЕВИЋЕВА ЈЕСЕН

Првенство

Утакмица: 17

Минута: 1.395

Голова: 2

Куп Србије

Утакмица: 1

Минута: 44

Голова:

Европа

Утакмица: 9

Минута: 761

Голова: 1

- Размишљам често о том голу, „искаче” ми на друштвеним мрежама, другари ме подсећају... Прелеп осећај – голчина, међутим, за Нову годину нисам пожелео баш то да се понови, више сам био усредсређен на здравље за породицу и, што се тиче фудбала, да освојимо титулу – карактеристичног осмеха збори популарни Чаки.

Од шест голова за Парни ваљак само један је био у Хумској – против Златибора, остали... у Шапцу, Ивањици, Новом Саду (Пролетеру), Новом Пазару?

- Ево, сад кад ми кажете – да, волео бих, наравно, да следећи буде на нашем стадиону, пред пуним трибинама и бучним навијачима. Нема везе – само да га дам.

У Генту, гестикулирајући, трчали сте ка Милану Смиљанићу, с поруком Лоли да зна коме ћете да „ауторизујете” следећи?

- Да, имали смо интерну шалу пре тога: казао сам у хотелу – даћу два гола, видећете. У еуфорији, после првог, рекох – сад ћу још један, али... није био. Боље да ништа нисам показивао, ха, ха...

Завршили смо с новогодишњом „фонтаном”, пређимо на Божић, између осталог, дан за праштање, стога, јесте ли „прогледали кроз прсте” Рикарду што вас није проиграо у вечитом дербију, затресли бисте и тад, вероватно, мрежу?

- Јесам, то је у трену и... Имате „милион” ситуација, не изаберем ни ја увек најбоље решење. Све је то у жару, траје пар секунди, мало се изнервираш, вратиш, убрзо, назад. Заборављамо одмах после утакмице: идемо даље. Имамо заједнички циљ: да побеђујемо, останемо на правом, шампионском путу. Уз сјајну атмосферу, борићемо се до краја.

Квалитетна дефанзива – предуслов позитивног резултата. Како је бити део најбоље одбране у Супер лиги?

- Леп осећај... кад знамо да смо примили најмање голове, опет, за неке, причамо међусобно: како нам се то догодило? На пример, против Новог Пазара у 90. минуту, небитно – није ништа променио, победили смо, али... Импонује нам кад слушамо да смо најбољи, тако ћемо и да наставимо. Укомпоновани смо, дуго, већином, играмо заједно, наводи нас и шеф Станојевић на то – без добре одбране нема ничега. Много је лакше кад не крећемо из минуса, већ ми поведемо и тако...

Како Вам одговара, у Генту испробано, 3-5-2 и од Александра Станојевића најављено као чешће у будућности?

- Пружа више слободе да се крене напред, не мораш толико да бринеш шта се дешава иза. Опет, потребно је да водиш рачуна и о томе, али имаш више могућности – да се помериш „горе”. Волим ту тактику, видећемо шта ће да буде.

8 ЖУТИХ картона добио је јесенас Урошевић: пет у првенству (Војводина, Црвена звезда, Напредак, Пролетер, Металац) и три у Европи (ДАК, Сочи, Санта Клара)

Кад већ поменусте заједништво: са Остојићем, Милетићем, Здјеларом, Пантићем... били сте судеоник и Партизановог  претходног пролећа у Европи – против Викторије. Спарта, предвођена, такође, Павелом Врбом?

- Нисмо их још детаљно скенирали, има времена да видимо каква су екипа. Од противника који су могли да нам западну, не кажем да не бисмо могли да се носимо  пробали би, извукли смо оног за којег се очекује да можемо да прођемо. Спремићемо се добро и... можемо да се надигравамо. Ко буде бољи...

Шта Вам је остало најупечатљивије из окршаја с четом из Плзења?

- Ватрено крштење, прва утакмица по доласку у Партизан у Хумској. Било је треме, свега, сад... нема, само позитивне. Најежиш се кад чујеш навијаче! Значи нам њихова подршка...

Првих десетак дана пролећа – двомеч са Спартом и гостовање Црвеној звезди – може много тога да покаже. Будете ли прави, ето берићета?

-  Слажем се, спремићемо се, прва утакмица нам је увек најважнија, потрудићемо се да наставимо где смо стали пре паузе. Морамо да побеђујемо ако хоћемо да освојимо прво место – јасан је Слободан Урошевић, поуздани дефанзивац Партизана.

НИКАД НЕЋУ ДА БУДЕМ ТОТАЛНО ЗАДОВОЉАН

Уговор вам истиче крајем јуна, руководство је спремило нови?

- Има још доста фудбалера у сличној ситуацији... Има приче, не бих сад, кад дође време.

Задовољни сте играма, публика  јесте?

- Генерално, јесам, али увек мислим да може много боље, ухватим себе у анализи – па, ово је... Никад нећу да будем тотално задовољан – самокритичан је, вероватно и превише, Урошевић.

ПОДЕЉЕНА БАТАЈНИЦА

Батајница има дике на обе стране Топчидерског брда: Слободана Урошевића у Партизану и Страхињу Ераковића у Црвеној звезди. Каква је, генерално, навијачка слика?

- Подељено...

Познајете младог дефанзивца комшија?

- Знамо се, имамо доста заједничких другара... – открива Урошевић.

САДИКУ И СУМИ ЖЕЛИМ СРЕЋУ

Актуелан је Афрички куп нација: за кога навијате – Нигерију са Умаром Садиком или Гвинеју са Сејдубом Сумом?

- Не бих да их одвајам, нек' догурају што даље, желим им срећу – смешка се леви бек Парног ваљка.

МОГУ МНОГО ДА ТРЧИМ

Пријала вам је првенствена пауза, прожета празничном атмосфером?

- Мало сам одморио, био с породицом. Напунио сам батерије, бићу спреман за наставак сезоне.

„Покидаћете”, по обичају, на уводним тестирањима?

- Тешко... Шалим се, могу много да трчим... Тешко је кад одморите, али биће све како треба – тврди дефанзивац јесењег првака.

Коментари36
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
Rekordi kad je u ligi igralo 150 klubova i rekord kad je igrao normalan broj klubova TO NIJE ISTO.A za bari sam vec jednom rekao da u finalu jed bilo 0/0 a recimo Manjunajted kaze da te godine nije ni bilo prvaka u LS. Sad ne znam ko je u pravu.
RedStar91@Peki
Rekord od 108 bodova i 114 golova kao i gol razlika +94 je postignut u 38 utakmica.Vi ste ga drzali sa 39 utakmica pa smo vam ga ipak sruslil.Proveri bolje. A Mancester Junajted kaze i da je 1999,osvojiivsi Interkontinetalni kup,postao klupski prvak sveta u fudbalu!To pise na njihovom zvanicnom sajtu,pod History.Dakle ako slusamo sta Mancester Junajted kaze,onda je i Zvezda osvojivsi Interkontinentalni kup 1991 postala svetski sampion.Sad ne znam ni ja ko je u pravu...
bento
Ne slušajte, jer će umeti da vas prevare... verujte svojim očima što vidite..
Беки
Толе Бјека вас је учинио најбољим.
Punk rock
A šta se od tebe napravi, pa pišeš razne gluposti?
Tokyo91
Niste vi najbolji a jesenja "titula" nije trofej. U Evropi se vidi ko je (naj)bolji. Najtrofejniji srpski fudbaler svih vremena, Dejan Stankovic (izmedju ostalog i prvak sveta, sa Interom), trenira najtrofejniji srpski klub (izmedju ostalog i prvak sveta, u Tokiju). Kao trener oborio sve rekorde u Srbiji: Titula bez poraza, najvise bodova (108), najvise golova (114), najbolja gol razlika (+94). U Evropi takodje rekord: prvi put da neki nas klub bude 1.u grupi. Sad se radujemo 1/8 finala nase Zvezde koja vec 4-5 godina dominira i u Srbiji i u LE i u derbiju (komsije neznaju za pobedu u prvenstvu jos od davne 2019). E, taj i takav Deki i ta i takva Zvezda smetaju komsijama svetskih i evropskih prvaka. Zato oni spinuju i botuju na svim nivoima, svim strukturama, svim medijima i svim internet platformama kako su "najbolji" i omalovazavaju druge. Tako i ovde, velika vecina negativnih komentara je od botova i onih koji se lazno predstavljaju kao Zvezdasi. Zato napred Zvezda, napred sampioni!
Tek toliko
E,neka si mu rek'o! Premalo je objektivnog gledanja,razmisljanja i sl. To,brate pankeru
Tek toliko
Pa,ako mislis da ste toliko jaki (trenutno,nemoj opet o proslim vremenima) ,sto ne odvaliste Mitjiland?? I kad pominjes Partizanova posrtanja u Evropi,imate ih i vi . I to bas Omonija koju pripisa Partizanu.
Прикажи још одговора
Peki
Urosevic kad je spreman i kad je zdrav sigurno ima kvalitet za reprezentaciju.Piksi ce to vec videti.Ako ne podlegne raznim menadzerima koji ce kao i uvek pokusati da ubace svoje igrace na SP.Ako menadzeri u tome uspeju opet ce nam gledanje naser reprezentacije na SP predstqavljati pravo mucenje.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.