Почетна / Фудбал / Партизан

Волков: Играње у Партизану је привилегија

Чудесно је играо Владимир Волков по доласку у Партизан. Пролазио је крај леве аут линије као Јусеин Болт поред ривала и док се његов тим против Генка опраштао од могућности да стигне пред пиједестал Лиге шампиона, једини од свих црно-белих фудбалера у тренуцима туге Гробара, испраћен је овацијама...
ФОТО: З. Стојадиновић

Било је јасно да је Партизан пронашао врхунског левог бека који је касније уткао своје презиме у шампионске одоре, фудбалера који данас, после 3,5 године увелико размишља о иностраном ангажману...

- Нисам мислио да ћу остати толико дуго. Али, некад на неке ствари не можете да утичете. Мој циљ био је да публика види оно што могу да понудим, оставим добар траг у Партизану и одем у иностранство у неко квалитетније такмичење. После прве сјајно одигране сезоне имао сам понуде Сент Етјена, немачког Вердера, међутим управа клуба није пристала на, не тако лоше услове.

БАВИМО СЕ РАСВЕТОМ УМЕСТО ТЕРЕНИМА...

Како је могуће да одиграте одлично у Лондону, а да после тога на нашој њиви не победите Нови Пазар?

- Играте у једном фудбалском спектаклу против играча које гледате на ТВ и онда одете у Пазар где не можете да извучете ноге из блата, где немаш осећај да играш у својој земљи... Погледајте и клубове у иностранству, и они после Европе имају проблем.

Али у Европи нигде не постоји терен као што је ораница у Новом Пазару?

- Људи у нашем фудбалу се баве расветом! Боље да се прво позабаве теренима и подлогама.

Партизан је тада имао велике амбиције?

- Била је другачија прича, сада би вероватно оберучке прихватили сличне понуде. С једне стране ми је жао што се тако догодило, а са друге и није јер ко зна зашто је то добро. Лепо ми је овде.

Сада већ може да се каже колико су износиле понуде Француза и Немаца?

- Прва је била 900.000 евра, друга 1,2 милиона и то је било после шест месеци проведених у Партизану. Људима из клуба било је мало.

Многи верују да је привилегија бити фудбалер Партизана или Црвене звезде, али како је бити играч тих клубова кад плате касне по четири-пет месеци, кад премија за титулу од пре две године није ни стигла.

- Без обзира на све, привилегија је играти у Партизану. Није све у новцу. Новац сигурно утиче на атмосферу у клубу, на ред, рад, мирноћу, али оно што играње у  Партизану може да донесе нешто је друго. То је играње против Звезде, слављење титула, играње у Европи. Мислим да је привилегија играти у Партизану и због тога што у нашој земљи има много клубова и много фудбалера, а нас овде има 25.

СРЦЕ МИ ИГРА ЗА МЕЧ СА СРБИЈОМ

Жалите ли што нисте наставили да играте за Србију?

- Ја сам Србин, то сви знају, за Србију навијам као што бих сутра навијао за свог брата. Али, не жалим што сам отишао да играм за Црну Гору, тамо ми је изузетно лепо, имам добар статус, одличну сарадњу са свим људима, јако добру атмосферу . ФС ЦГ је јако коректан.

Прижељкујете ли дуел са Србијом?

- Волео бих...

На тој ,,вашој" страни могли би да буду Тошић, Марковић...

- Ко год да буде, али срце би ми заиграло на специфичан начин.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

samopouzdanje
Volkov rece da je vreme da ode i da zarade i on i Partizan ... Moje misljenje da njega,Grbica,Kojica,pa i Luku mozda,Partizan nikada ne ce moci da proda.To je moje skromno misljenje . Naravno ,bez nadoknade ,mozda i pronadju neki klub u buducnosti gledano.
rocky
za Volkova je bilo dosta ponuda ranije i nije tacno da nece moci da ga prodaju , jedino je greska sto nisu produzili ugovor sa njim jer zimski prelazni rok je uvek slabiji nego letnji
caki kv
jeste privilgija igrati u partizanu a ne kaze volkov da mu je godisnja plata 120 000 svi oni vol partiyan i yvydu sa jakim ugovorima, malom saponjicu dali 18 000 a on radi i masi kritikuju ga. drincic 132000. Dobar dan kako ste
Realan
Pa i Mitorvic je igrao za smesnu platu pa sta? On je jos klinac i 18 000 eura za klinca u Srbiji gde su plate 200-300 eura je odlicno.Da nece biti gladam mozda.
rocky
Treba produziti ugovor sa njim a ako stigne ponuda nek ide bar da se dobije nesto od obestecenja
ja
u partizanu ove godine su kasnile plate, koje igraci na kraju dobiju, a pre toga su bile redovne! Sto ne pitate ove u zvezdi koliko su plata dobili za posednjih 5 -6 godina? Zato ne mesajte babe i zabe! U zvezdi se dovode igraci koji pristanu na 1 platu za polusezonu, zato valjda i ne mogu da prismrde Evropi jos od 2007 godine!
jos pises "zar te nije sramota"?!
pitaj tvoje kadrove - vucka, vesica i malog zasto je doticni hteo da se obesi!!!
Gravediggaz
On nije radio to zbog Partizana, vec zato sto mu Vlada Srbije nije ispunila obecanje i sagradila domove ljudima koji su ih izgubili u poplavama. Dok se drzavni novac gura nemilice u KKCZ Telekom i FKCZ, dotle se ljudima smanjuju plate i penzije, a bez da se bilo koja para ustedi. To sto je on radio pri JSD Partizan, nema mnogo veze, mogao je da radi i u GSP-u, kada svi dele istu sudbinu.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.