Почетна / Фудбал / Партизан

Петрић о незгодном Хамруну, домаћим задацима, Менигу, Павловићу, појачањима…

Стратег црно-белих дебитовао је победом у Суперлиги против Младости ГАТ (1:0), а сматара да би пласман у Лигу конференција била инјекција самопоуздања за његову екипу
ФОТО: ФК Партизан

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић рекао је да екипа мора да уради неколико „домаћих задатака” у мечу са Хамруном, и да верује да ће играчи пружити максимум у тој утакмици.

- Сутра имамо једну утакмицу која генерално уопште није наивна. Морамо да урадимо пар домаћих задатака да би били бољи од екипе, која је већ играла шест утакмица у Европи и надам се да су се момци у ових два-три дана подигли што се тиче неке психичке баријере и да ће сутра пружити свој максимум - рекао је Петрић на конференцији за медије.

Фудбалери Партизана дочекаће у четвртак малтешки Хамрун, у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференција.

Петрићу ће то бити други меч на клупи Партизана, након што је у петак именован за тренера.

На његовом дебију на клупи Партизан је у недељу у Новом Саду победио Младост ГАТ са 1:0, у шестом колу Супер лиге Србије.

Партизан је ове сезоне забележио само две победе, а елиминисан је у Лиги Европа од АЕК-а из Ларнаке.

Петрић је додао да уколико екипа буде боље одиграла двомеч са Хамруном, очекује излазак из резултатске кризе.

- Ја сам у својој каријери два пута имао овакву ситуацију, и то је некад нормално, а некад и није, али само у једноставним стварима могу да изађу из кризе.

Тренер црно-белих истакао је да је зато важно дати подршку играчима.

- Имао сам такву ситуацију у Кристал Паласу и Партизану, али генерално то се задеси, намести се тако. Ко треба да нас извуче из ове кризе, то су играчи и њих треба да подржимо максимално .

Петрић је рекао да као и његов претходник Илија Столица жели да појача средину терена.

- Сигурно је да су Партизану тренутно потребна два играча на средини терена, да би могли да одмарамо неке играче и да направимо неку другу комбинаторику, али оно што бих ја у овом тренутку желео да играчи ураде јесте да се потпуно опусте, да само размишљају о свом послу, да размишљају о неким другим стварима и да из дана у дан напредују.

За први меч против Хамруна у екипу ће се вратити Квинси Мениг и Синиша Саничанин, док ће Александар Лутовац и Андрија Павловић бити спремни у наредном периоду.

Шеф стручног штаба Партизана рекао је да је и он као играч пролазио сличне ситуације, али да му смета „прозивање” играча.

- Оно што ја тражим је да се да пуна подршка играчима, а ако треба неко да се прозива нек се прозива.

Петрић је додао су урадили анализу противника, као и да се играчи сигурно неће опустити против малтешког тима.

- То уопште нису играчи са Малте, то су све странци и екипа која је играла шест утакмица у Европи. Гледао сам утакмицу против Левског, можда су мало срећно прошли због гола на који се Левски жалио, али изузетно су незгодна екипа, морамо да урадимо сутра по мени три, четири домаћа задатка да би били на нивоу и победили.

Тренер Партизана додао је да је тешко доводити појачања, у тренутку када су почела првенства широм Европе.

- Ја нисам за довођење играча који би био само број, већ да колико сутра може да ми помогне.

Петрић истиче да је задовољан победом против Младости ГАТ, која је остварена у судијској надокнади.

- Ја сам задовљан шта год да је било, не можете да идете у неку критику, када видите да су играчи у нервози. Понављам шта је било, како је било, задржаћу само за себе, али оно што је мени поента је да се они опусте, да пруже оно што тренутно могу и да раде једноставне ствари.

Меч између Партизана и Хамруна игра се у четвртак на стадиону у Хумској од 21.00.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pojacanja
Ako budu-budu, ako ne budu-nista! Ma, vrlo vazno. Umesto da zahteva ulimativno od ove bagre da mu se pojacanja dovedu (ne znam ko sada targetira i prati pojacanja), njemu svejedno...Lele si ga nama...
Grobar 007
Ništa se u životu kao i u sportu ne namesti samo od sebe Pertiću. Sve je rezultat znanja, pameti, odnosa prema životu, profesionalizmu...Dobar trener može i od prosečnih igrača da napravi kvalitetan tim kao i obrnuto. Iskreno misli da kvalitetan trener vredi pola tima. Petrić ničim (osim što je igrao u Partizanu i u Škotskoj) nije zaslužio mesto trenera Partizana. Voleo bih da grešim, ali u prvoj utakmici samo je nastavio stopama Stolice. Kreni od golmana čoveče i ne dozvoli mu da davi i usporava igru. To je početak napretka koga ti izgleda ne razumeš.
Navijači
" а ако треба неко да се прозива нек се прозива." - pa mi ih (vučelu,vazuru...) prozivamo već mesecima i godinama, i nikom ništa! Zato nemoj da se praviš "pametan" jer i ti sa njima "duvaš u istu tikvu"!
Srbija zemlja Zvezdaša
Ah, ha, ah, ha, ah, ha,
Smej se smej
Ko se poslednji bude smejao, najdlađe će se smejati.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.