Почетна / Фудбал / Партизан

Петрић: Почиње тешка серија, тражим само максимум

Дуел Партизана и Црвене звезде, у оквиру деветог кола Суперлиге, игра се сутра од 20 сати на стадиону у Хумској
ФОТО:Танјуг

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић рекао је данас да се у екипи види напредак, да се играчи полако опуштају и навео да би победа у предстојећем „вечитом” дербију против Црвене звезде донела стабилност међу играче и у клуб.„Сутра нас очекује једна од тешких утакмица у низу, играћемо четвртком у Европи, морамо да одговоримо на неке задатке, то је у низу тешких утакмица, Звезда и Европа. Играчи су свесни шта их очекује, да морају да су концентрисани, да ће се одморити и пружити максимум. Они што је битно је да су почели полако да се опуштају, да се види напредак. Сутра само очекујем да буду максимални професионалци и да буду максимално концентрисани”, рекао је Петрић на конференцији за новинаре у Београду.

Фудбалери Партизана играју у среду од 20 часова на свом терену против Црвене звезде, утакмицу осмог кола Супер лиге Србије. Црно-бели нису шест и по година изгубили у Хумској у „вечитом” дербију.

- То зависи и од екипе против које играмо, они диктирају као што и ми диктирамо њима. Било би добро када би Партизан сутра добио из много разлога, да се приближимо, да се поново стабилност доведе у клуб и у свлачионоцу. Моја жеља је да та победа оде ка човеку који би се радовао нашој победи, а то је Бата Шоле (Милутин Шошкић). Ту победу бих посветио Бата Шолету - рекао је Петрић.

Петрић је својевремено био функционер Партизана и за то време црно-бели су били успешни у дербијима. Он је рекао да је радио добро уз Ивана Томића, али да је то све клуб урадио, пошто су њих двојица били део система.

- Да ли ће бити као 2007, 2009. то зависи од много ствари. Појединац не може неке ствари да промени, треба генерално да се направи филозофија клуба и да се држимо неких ствари. То је тада можда тако било и наставило се, али нису то појединци, све се врти око Партизана - додао је.

Упитан о проблемима које би Звезда могла да има, после неуспеха у квалификацијма за Лигу шампиона и доласка новог тренера, Петрић је рекао да размишља само о својим играчима.

- Размишљам само како ми да покажемо максимум. Дерби је специфична утакмица, некад екипа која је у слабијој форми у дербију покаже више и тотално оде утакмица у другом правцу. Што се мене тиче, размишљам о мојим играчима, да њих опустим и да пруже максимум - навео је.

Звезда је прва на табели са свих шест победа, док су црно-бели осми са седам бодова мање, а новинари су питали Петрића да ли би био задовољан нерешеним резултатом.

- Све зависи каква ће ситуација бити на терену, ако будемо имали проблематику, ако буду бољи у неком тренутку наравно да хоћу, али то не може сада да се каже. Наравно да нисам задовољан нерешеним резултатом, биће специфична утакмица, једна у низу и спремамо се - истакао је Петрић.

Тренер Звезде Милош Милојевић рекао је да му је непозната филозофија игре Гордана Петрића.

- Не знам на шта је мислио. Било смо на лиценци две године, дружили смо се, добро се знамо. Вероватно је по причи и неким дешавањима проценио филозофију моје игре. То све зависи од играча које имате на терену, они диктирају начин како ћете играти - рекао је.

У вези са психолошким стањем екипе, Петрић је рекао да је сада ситуација боља.

- Сваки играч који је професионалац и игра за Партизан и Звезду спрема се и за Раднички из Крагујевца потпуно исто, а дешавања на терену доносе нешто друго. Имали су терет, сада је то боље, избор играча вам доноси могућност да мењате и ризикујете. Када сам дошао рекао сам да ће бити доста такмичарских утакмица, да није битна лепота већ да се узимају бодови. Са тим победама се играчи полако растерећују. Професионалци су, свесни су шта добијају, сигуран сам да су спремни - навео је.

У вези са саставом, Петрић је рекао да има једну или две дилеме, да „90 одсто зна ко ће играти”, пошто постоји ствар бонус играча и странаца и да ће после данашњег тренинга све бити јасније.

- Играчи знају где смо грешили и кроз тренинге се исправљају грешке. Имамо утакмице четвртак-недеља, нема много рада, више одмарања, али из утакмице у утакмицу иде боље у неким сегментима видимо да постоји напредак у екипи - додао је он.

Партизан је тражио да се утакмица са среде помери на четвртак, али је „вечити” ривал то одбио.

- Постоји разлог зашто смо хтели да одложимо, да бисмо имали више времена за одмор, али Звезда је одлучила. Има право, има свој распоред, начин тренирања, можда ће нама доћи таква ситуација па ћемо поступити исто као Звезда и нема љутње. Сутра се игра 90 минута, 10 на 10 па ћемо видети шта ће бити - рекао је он.

Тренер црно-белих рекао је да је доласком Хамидуа Траореа клуб добио могућност да комбинује и одмара неке играче. За њега је рекао да је јак на лопти и чврст и да је екипа добила сигурност.

- Он је одиграо прву утакмицу, вероватно се мало зачудио кад је дошао да игра против Радничког, последњих година када је играо терени нису били као у Крагујевцу, али то не мења причу његовог битисања на терену. Одиграо је оно што је требало јак је на лопти, појачање је, нисмо имлали играча на средини терена са њим смо добили могућност да комбинујемо - додао је.

Петрић је рекао да не очекује изненађење у дербију, пошто се екипе добро познају. Упитан о Бибарсу Натху, тренер је рекао да израелски фудбалер може да игра свих 90 минута.

Упитан да ли би победа у дербију била преломни тренутак у сезони, Петрић је рекао да је само концентрисан на сваку следећу утакмицу.

- Наравно да би победа сутра доста значила. Стекли бисмо додатну сигурност и имали простора да убацимо неке да играју. Гледам од утакмице до утакмице, а шта ће бити видећемо на крају сезоне када будемо подвукли црту - навео је он.

Капитен Партизана Слободан Урошевић рекао је да ће екипа дати све од себе да добар резултат.

- Ово је специфична утакмица, сви добро знамо шта је дерби и колико тога може да донесе ако се оствари повољан резултат. Наше је да се концентришемо на игру, изађемо на терен и дамо све од себе да то покушамо да остваримо. Капитенска трака је већа одговорност, а сутра ћу играти дербије као и до сада - навео је он.

 

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
A sto im je tesko.Bilo bi tesko da moraju po ceo dan da kopaju za bednu nadnicu a ovako izadju na teren izigraju se i za to su jos i dobro placeni.I njima tesko.
Лола
Баждар да почне
Tima
Stičem utisak da je Petric trener za niži rang takmičenja..Veće je mesec dana , a ne vidi se neki pomak u igri,energiji..igrači ne grizu...Još kad njega vidim kako stoji kao mrtak,bez instrukcije igračima,podrške a vidi se na ne ide.Prelazno rešenje.A voleo bih da se varam ali..
Grobar 007
Nisam optimista i sumljam u trenersko umeće Petrićevo. Da sam na njegovom mestu desnog beka bi igrao Filipović, bez Svete, a bonus igrač bio bi Belić (on ima snage, izdržljiv je i ometao bi Kangu) u tandemu sa novim igračem iz Malija. Natho bi samo po potrebi ušao u drugom poluvremenu. "Crna" četvorka u napadu. Poraz od zvezde značio bi oproštaj od Petrića, a ne da se čeka još nekoliko loših rezultata. Od "navijača sa juga" očekujem da budu konkretniji od verbalnog "uprava napolje". Pozdrav za sve Grobare!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.