Почетна / Фудбал / Партизан

МУК У КЕЛНУ: Парни ваљак прегазио Јарчеве!

Сјајна партија Партизана у пакленој атмосфери у Немачкој
ФОТО: ЕПА/Саша Штајнбах

Фудбалери Партизана победили су на гостовању екипу Келна са 1:0, у утакмици трећег кола Групе Д Лиге конференција.

Сва три бода црно-белима донео је Светозар Марковић голом у деветом минуту.

У другом мечу ове групе раније данас Ница је на гостовању победила Словацко са 1:0.

Партизан је сада водећи у Групи Д са пет бодова, колико има и другопласирана Ница, Келн је трећи са бодом мање, а Словацко је на последњем месту са једним бодом.

У следећем колу за седам дана Партизан дочекује Келн, а Ница на свом терену игра против Словацког.

Вођство црно-белима у деветом минуту доноси Марковић. Лопту је после слободног ударца убацио Бибрас Натхо, а најбољи у скоку био је одбрамбени играч Партизана.

Келн је прву прилику имао у 23. минуту, када је центаршут упутио Кингсли Шиндлер, а главом пречку погађа Саркис Адамјан.

Немачки тим је могао до изједначења и у 31. минуту, након што је Флоријан Диц из близине шутирао главом, а интервенцију је уписао голман Александар Поповић.

Гости су до краја полувремена имали шансу за други гол. Фусени Дијабате је направио продор у казнени простор, лопта је дошла до Слободана Урошевића, чији ударац после одбране голмана Марвина Швабеа завршава на стативи.

Први озбиљнији шут у другом делу упутила је домаћа екипа у 59. минуту преко Ондреја Дуде, а лопта је завршила поред гола.

Партизан је „запретио” пет минута касније. Лопту је у казнени простор убацио Квинси Мениг, да би ударац Андрије Павловића одбранио Швабе.

Имали су црно-бели у првом минуту надокнаде прилику да реше питање победника, када је сам пред Швабеа изашао Патрик Андраде, али је голман домаће екипе сачувао своју мрежу.

До краја меча Партизан је успео да се одбрани и дође до првог тријумфа ове сезоне у Лиги конференција. У последњим секундама меча поново је маестрално реаговао млади голман Поповић.

Пре почетка утакмице одржан је минут ћутања за недавно преминулог бившег голмана Партизана и Келна Милутина Шошкића, а затим је одата почаст жртвама трагедије на стадиону у Индонезији.

Standings provided by Sofascore
Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
Au al neko komentarise na MOM nadimku.Strasno.Srecom FKP je izdrzao mada su fizicki pali.Da je Keln dao 1 gol dao bi jos nekoliko.Uostalom za nedelju dana igraju opet u BG pa cemo videti.Nadamo se da ce bar navijaci doci a ne da utakmica / po poseti / izgleda kao pogreb.Napred navijaci pojavite se vec jednom.
Peki
Kako ti ne dosadi da stalno ostavljas komentare u moje ime. Stvarno preterujes u nedogled.
РЕАЛИСТА
Као Звездаш, као Србин, само могу рећи скидам капу и мој наклон до земље не само због победе, него због начина на који је она остварена. Уживао сам гледајући Српског представника како у свим елементима парира германској упорности, како у свим елементима надвисује тај германски менталитет а посебно сам очаран са тим што је Партизан стечену предност бранио нападима, пресингом а не БУНКЕРОМ. Као што рече Пикси: ''ВРЛО ЈЕ ВАЖНО НА КОЈИ НАЧИН СЕ ПОБЕДИ''!!! Браво момци, свака вам част!!!
Pigeon
Komentatori sa arene rekose "ultra ofanzivni Partizan", ali nije bilo tako. Pre bi se reklo, mudri Partizan koji nije igrao bunker, ali se znalacki branio (sto mi je posebno bilo drago, narocito kod prekida), veoma elasticno i stvorio nekoliko zaista dobrih sansi. Stativa, nedosudjen cist penal...Jesu svabe imali posed, jesu gazili, onako, svapski, kako svi oni igraju, ali samo jedna prava sansa (onaj glavom dodao loptu Popovicu) i ono lizanje precke i to je bilo to! Petric opet iznenadio, mozda i samog sebe, ekipa pokazuje da moze, samo dokle moze, jer se videlo da mi nemamo igrace za rotaciju (samo 3 izmene, dok je svaba uvodio ceo arsenal!). Na kraju sta reci osim-bravo!
moma52
Ono što uvek ističem, ostavi crce na terenu i niko neće moći ništa da prigovori.Kako su se sinoć borili, to jedino i uvek želim da vidim. Čestitke i Zvezdi. Manjak kvaliteta se nadoknađuje borbenošću, do te mere da me Keln nije ubedio da je bolji.Verovatno će u Beogradu pokušati da to opovrgne. ali sinoć su izgledali bezidejno, a naši kao lavovi. Još jednom čestitke i Zvezdi, a našim momcima, samo hrabro, igra se 11 na 11 i onda što god da se dogodi, mi navijači ćemo biti punog srca.
Прикажи још одговора
Peki
Napokon jedna dobra vest posle poraza Ferencvarosa. To Partizane.
Zvezdas
Svaka cast Partizanu na velikoj popedi, cestitke od sveg srca. Ovi koji koriste ovakve utakmice za prepucavanje na relaciji Zvezda - Partican mozda jesu navijaci ali Srbi sigurno nisu.
BENTO
Šta bi oko Vaše pameti, snage i jedinstva...jel smeniste Vazuru?
РЕАЛИСТА
СВАКА ТИ ЧАСТ ЗА КОМЕНТАР. Да је више таквих мозгова, били би здравија нација а не болесна као што смо данас, где више нисмо у стању да искажемо љубав према своме клубу, него мржњу према другом клубу!!!
Прикажи још одговора
Kum Ruzvelt
Bravo za momke, odlična utakmica. Muški, hrabro i koncentrisano smo odigrali, Keln jeste imao taj posed i inicijativu ali zrelije šanse smo imali mi, mislim da smo imali 4 zicera ali je sva 4 njihov golman nekako izvadio iz gola. Velika pobeda, onako tipično za nas, uz mnogo drame i grizenja noktiju ali utoliko sladja. O slabostima, a bilo ih je, nekom drugom prilikom, večeras slavimo!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.