Почетна / Фудбал / Партизан

Црно-бели руше Нишлије у Хумској (17 – САСТАВИ)

Врела крв, хендикеп са премијере, за рушење дављеника са југа Србије. Парадоксално, Партизан не помишља да има милости према Радничком, упркос што му је ремијем против Црвене звезде ублажио бол због кикса са Вождовцем. Јуриш на титулу не признаје сентименталност.
ФОТО: И. Милутиновић

ПАРТИЗАН – РАДНИЧКИ (Н) ((субота 17,00 (ТВ Арена 1))

Стадион Партизана. Судије: Роберт Киш Чепеги, Владимир Чађеновић, Марко Димитријевић.

ПАРТИЗАН: Ж. Живковић, Бандаловски, Балажиц, Б. Илић, Волков,  Брашанац, Дринчић, Бабовић, Нинковић, А. Живковић, Којић.

РАДНИЧКИ (Н): Борјан, М. Петровић, Лакић-Пешић, Р. Булатовић, Д. Булатовић, Коларевић, Марјановић, Јовановић, Пејчић, Попара, Ашћерић.

 

Марко Николић, шеф струке Парног ваљка, позива на опрез и потенцира квалитет Нишлија:

- Раднички је, у позитивном смислу, највише променио састав од свих суперлигаша. Искуство, квалитет, габарит, у прекидима су јако опасни и поседују наглашен такмичарски менталитет. Све су то демонстрирали против Црвене звезде, нимало лак задатак. Имамо више него довољно самопоуздања и вере у себе да не дозволимо да нас један слаб резултат избаци из ритма. Верујем у играче, добро тренирају, пуни су жеље да се докажу пред својом публиком и покажу да је 3:3 са Вождовцем био само сплет несрећних околности. Хоћемо да освојимо три бода јако важна на путу ка титули.

ЛУКАЧ ПАУЗИРА

Колико је тешка повреда Милана Лукача?

- Лукач је доживео дисторзију зглоба на тренингу. Било је пуно реакција, дуел игре, закувало се по киши... За голмана су битни ставови, читаву утакмицу мора да проведе на прстима. Ближи је томе да одмори два-три дана – каже Николић.

Живко Живковић је спреман као запета пушка.

Многи су склони тврдњи: благо Партизану док је оваква Црвена звезда?

- Размишљам само о нашој утакмици, толико тога треба да се уради у припреми да би се заслужила спортска срећа. Да се не дешава као против Вождовца, лопта се два пута од блока одбија у контраротацију, из три-четири ударца примамо три гола, шутнемо 22 пута, али... Ово није била прва таква утакмица коју сам водио са клупе, знам шта је лек: да будемо сконцентрисани на сваки могући детаљ - од стања терена, анализе противника, избора нашег тима, менталне припреме, антиципације свих догађаја, подршке навијача...

Додатна обавеза– подршка Гробара на тренингу?

- Навијачи сваки пут преко секретара стручног штаба најаве долазак, питају да ли могу да дођу. Ниједан непријатан тон нисмо чули, а било је можда ситуација када смо их заслужили. Само речи подршке, две-три песме као ветар у леђа. Ако је то модел како треба да се понашају, онда је то тако. Хвала им, играчи „полете” после такве посете.

Шеф струке Радничког, Милан Раставац, подвукао је паралелу између два сусрета са вечитим ривалима:

Одиграли смо активно свих 90 минута против Црвене звезде, учинићемо све да тако одиграмо и против црно-белих. Нећемо се бранити, трудићемо се да на тешком гостовању освојимо макар бод. Не желимо само да покажемо своје вредности, већ и да остваримо добар резултат, уз очигледан напредак у игри.

ШАПОЊИЋ НИЈЕ МАЛИ

Напашћете Раднички са Којићем и Шапоњићем?

- Не верујем да ће Шапоњић добити шансу од почетка. Постоје играчи који су кроз припреме задужили позиције у тиму. Никоме нисам скидао главу за само један лош дан, било би неозбиљно, непрофесионално. Имамо групу од 14-15 фудбалера, тражићемо најбоље решење.

Николић је изнео занимљиву елаборацију:

- Не бих више говорио - мали Шапоњић, јесте дечак, али од 190 центиметара, веома снажан. Начином на који тренира и одласком тројице нападача – отворио му се простор.

 

Коментари41
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shone
Pa sta je ovo ne mozemo ni jedan jedini gol ovom jadnom Radnickom da damo!!!!!!!!!!!! Uprava napolje!!!!!!!!!!!!!
Aha
Za Fofanu, a i za Mangu, se slazem. E sad, ono sto je interesantan momenat ovde, ko je konkretno odstranio Fofanu iz tima? Uprava? Ili mozda neko drugi? I prije su nam prodavani najbolji igraci, pa opet nikad nismo izgledali ovako ocajno. Ako cemo objektivno, Nikolic je, od kako je preuzeo Partizan, trener kome je ubjedljivo najmanje igraca prodano, a recimo, sasvim solidna, pa cak i vise nego solidna pojacanja su dovodjena. Prethodno Lazovic, Drincic, Skuletic, Vulicevic; sad Babovic, Badalovski, Balazic... malo li je? A sjeti se samo koliko igraca je prodavano, recimo, u eri Stanojevica, Vermezovica, pa tek jadni Rasovic? Koje zamjene smo tad dovodili za jednog Ljajica, Savica, Moreiru, Klea, Vukica, Markovica? Uprava snosi svoj dio krivice, ali ne mozes sad reci kako je odlazak dva igraca – od toga se uvijek znalo da Lazovic moze da ode iz Partizana u svakom momentu; taj otvoreni ugovor, usput receno, nije potpisala ova uprava nego predhodna – odgovoran za ovoliko posrtanje.
Shone
Ne bre,nego su ti sarlatani prodali udarne igle tima,zato nemamo pobedu u ovom prolecnom delu,zato se topi ova nasa prednost u odnosu na prve pratioce,zato cemo za 2-3 kola spasti za vrha tabele,zato sto NEMA KO DA DA GOL! Da imaju imalo pameti lepo bi prekinuli pozajmicu Fofane i vratili ga. Tako je i Manga zavrsio misiju u Partizanu,dobijao sansu na kasicicu,poslat negde na pozajmicu mislim u Izrael,a posle toga se vise nije vracao u Humsku.Bojim se samo da ista sudbina ne doceka Fofanu,a izgleda da je to po sredi,prodaja.
Прикажи још одговора
Decko iz Nisa
Utakmica je dogovorena. Nazalost ne mogu vam reci kako sam doso do tog podatka,ali vam mogu reci da slobodno odigrate 1 na partizan! Eto toliko.
Aha
@Decko iz Nisa Sto me prevari, decko? Ja stavio sve pare na tvoju dojavu i sta bi? Partizan danas odigra nerjeseno. Kako to, kad si ti imao dojavu i kad je Partizan, to jest, Tole vjerovatno, sve namjestio? Molim za objasnjenje.
Decko iz Jagodine
Ja imam informaciju i to veoma pouzdanu,koja kaze da je sutrasnja utakmica izmedju moje Jagodine i Zvezde namestena.Ne mogu da kazem kako sam dosao do tog podatka,ali vam mogu reci da slobodno odigrate 2 na Zvezdu. Toliko od mene.
nenad nis
nema milosti,kako pise u tekstu,0-2.
1979
Balazic da igra u spicu.
sumider moder
Dosta je i tebe i kojica.Posle se cudi sto mladi nece da potpisu ugovor.Sve dok guras ovog nesretnog kojica koji pojma nema a na klupi biser poput Saponjica nista od Partizana.
MARINKO
Svaka ti cast za tako korektan komentar u vezi Sapoonjica podpuno si u pravu pa bas zbog ovoga sto si napisao i odlaze mladi talenti iz Partizana to je mafijaski klub kao i ostalo sve u srbiji

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.