Почетна / Фудбал / Партизан

Мирослав Вулићевић: Добар и реми, са голом

Тренер Партизана Зоран Милинковић, следећи гесло оличено у досадашњим резултатима – много смо јаки, против Јагодине је извео тим без тројице ведета: Мирослава Вулићевића, Дарка Брашанца и Стефана Бабовића. Парни ваљак је и без десног бека и везиста убедљиво савладао Ћуране (6:0) и направио сјајну увертиру за гостовање Стеауи, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.
ФОТО: В. Марковић

- Уживао сам, баш као и сваки навијач Партизана. Фуриозно! Похвале момцима, немам ниједну замерку – каже Мирослав Вулићевић, узданица црно-белих уз десну аут-линију.

Превентивно сте паузирали против Ћурана?

- На предлог доктора Илије Росића... Изашао сам из повреде, дуге паузе. Осам месеци је, ипак, од операције. Нисмо хтели да ризикујемо, знамо шта је пред нама.

ФАБРИСИО ЗНА И ХОЋЕ

Мораћете брзо у последњој линији да се уклопите са Фабрисиом?

Нисмо много играли заједно, био је повређен, мали је период са нама. Као и сви Бразилци, зна и хоће да игра, добар је у скоку, када се физички потпуно спреми - биће још бољи.

 

Богосавац је 60 минута, од повреде Бандаловског, био достојан заменик?

- Тешко је за левог бека да игра по десној страни. Ушао је незагрејан, слажем се - добро одрадио посао. Талентован играч, добар момак. Мора да буде стрпљив, несумњиво - будућност Партизана.

Очекивали сте овако добар старт сезоне?

- Спремали смо се, надали, уосталом - ово се и очекује од Партизана. Праве утакмице тек долазе, победе су важне због самопоуздања. Само да овако наставимо.

Радује - четири меча без примљеног гола?

- Наравно. Сигурност последње линије улива самопоуздање читавој екипи. Одлично је што и нападачи, притом, погађају, све је добро избалансирано.

Јачи сте него пролетос?

- Рано је за оцену, сачекајмо још три-четири утакмице. Надам се да јесмо, новајлије показују да су праве, не треба заборавити - напустили су нас носиоци игре.

Увелико скенирате Стеауу?

- Почели смо... Већина нас је гледала на интернету реванш са Тренчином. Знамо о каквој се екипи ради, стручни штаб ће нам презентовати врлине и мане сваког играча.

ШКУЛЕТИЋ КАЖЕ - ПРОЛАЗИМО

Саветује ли бивши цимер Петар Шкулетић, гол мајстор из прошлогодишњих квалификација, сада центарфор московске Локомотиве?

Све гледа, навија, хтео је да дође против Диле Гори, нешто се испречило. Сматра да можемо да прођемо Стеауу.

Румуни не блистају?

- Јесте, али за викенд у првенству су играли у комбинованом тиму, чували су главне играче за сусрет са Партизаном. Велики су клуб, стални учесници европских такмичења, често у групној фази. Евидентно - можемо против њих, идемо у Букурешт по добар резултат, не пада нам на памет да срљамо.

Празне трибине на „Арени” - плус за Партизан?

- Ниједан играч не воли такав амбијент. Видело се колико су навијачи недостајали Стеауи против Тренчина, али - што је лоше за њих, добро је за нас.

Може ли Партизан да примени словачки рецепт?

- Стеауа је била опуштена, Тренчин је то искористио. Румуни ће против нас бити озбиљнији, обазривији, али зашто и не преписати добре стране у игри Словака?

Каква је Стеауина лева страна тима?

- Леви бек – Бразилац Гиљерме, лево крило – Румун Чипчиу, заменик капитена. Годинама на високом нивоу, брзи и незгодни, али шта да радимо - нисмо ни очекивали лак посао у овој фази квалификација. Пробаћемо да се наметнемо.

Шта је за Партизан добар резултат у првом мечу?

- Када не изгубите, притом дате и неки гол...

Били бисте задовољни са 0:0?

- Ето, прошле године смо играли без голова са Лудогорецом у Разграду, па је у Београду било 2:2 и Бугари су прошли даље. Како год било у Букурешту, одлука ће пасти у реваншу, у Хумској.

Да ли је време да коначно Партизан савлада препреку у трећем колу?

- Време је, трећа – срећа! Имамо квалитет, снагу, о мотиву да и не говорим. Сви смо здрави, изузев Бандаловског. Знамо шта би значило за Партизан и Србију да се пласирамо у Лигу шампиона.

Ко ће да одлучи?

- Полажем наду у наше нападаче, у доброј су форми, дају голове. Кажу да је Стеауи навала јачи део тима, трудићемо се да је осујетимо – јасан је Мирослав Вулићевић.

НЕ БИХ ВОЛЕО ДА ЧУВАМ ЖИВКОВИЋА И АБУА

Парни ваљак игра брже него лане?

- Имамо изузетно хитру нападачку тројку, поготово Живковића и Оумаруа. Абуа одлично познајем из Војводине, Жиле је још бољи него на Светском првенству. Ушао је у форму и не спушта гас.

Не бисте волели да будете у кожи њихових чувара?

- Никако! Тешки су за чување, контра нога, са стране. Абу је одличан и у скок игри.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Damir P*F*C
Realno ne očekujem mnogo , ali kada smo prošle godine ušli u L.E sa onako limitiranim timom ,nada postoji .Sve zavisi od trenutka i toka utakmice ako budemo grešili bićemo kažnjeni bez dileme , po meni uprava je uradila solidan poso u prelaznom roku , ali igrač poput Markinjosa nam ne dostaje u veznom redu u to sam ubeđen .Babović jeste napredovao ali za JSL a sutra je po meni njegov dan za velika dela pa neka to dokaže na terenu .A što se tiče naše navele iskreno mi ulivaju poverenje i ono što je bitno ulaze u formu trijo ABU , Valeri a ŽILE je zmaj od igrača .Šta reće igrati pametno i strpljivo ali bunker nikako t.j špacerski , sredina terena je bitnoa ako tu pohvatamo konce biće OK , u suprotnom biće belaja . Ali ipak verujem u ovaj tim , hrabro borbeno može PARTIZAN moj do solidnog rezultata .... BOG NEKA JE SAVAMA I U VAŠIM NOGAMA !!! SREĆNO ..
UEFA Champions League ha ha haa
Priznajem da partizan ima bolji tim u odnosu na prethodne sezone ali je i kod ostalih ekipa isto tako.Steaua se do juce trebala ugasiti ali su pokazali snagu kada su spasili klub i sacuvali okosnicu ekipe.Imaju jake i silne igrace kojima partizanovi puleni,realno,nisu ni do kolena.Igraju vrlo ofanzivno i skoro svaku dobru akciju pretvaraju u gol.Partizan se u ovom trenutku jedino moze moliti da dobro prodje u zrebu za Play off Lige Evrope i dobije protivnika ravnog sebi.Prognoza je da ce u Bucurestu Steaua tuci 2:0 a u Beogradu 1:1 i Partizan ide u Play off za Ligu Evrope a Steaua nastavlja put ka Ligi Sampiona.
Zole
Prvo skoci pa reci hop, cucemo se sutra uvece.. ja sam optimista i smiren kao nikada do sad, Partizan ce ostvariti sutra povoljniji rezultat nego u Bg i u to sam prilicno siguran.
vb
Ja isto smatram da ih mozemo probiti sa Andrijom i Abubakarom, tu je takodje znacajan i Bozinov koji se cesto izvlaci na sredini i proigrava ih u prostor, ima odlicnu asistenciju. Uglavnom, ceo tim mora biti kompaktan i mora se medjusobno preuzimati igrac i pomagati gde treba, popunjavati prostor kad neko ode u napad itd. Sto se tice Vulicevica jedno do osnovnih pravila za beka jeste da se uskladi sa l.bekom, to znaci ako Petrovic ode u napad on mora da ostane pozadi i obrnuto. Uvek moraju biti makar trojica nazad i ovi sa sredine koji su tu takodje.
Ranko
Ajmo Vule! Ajmo Crno-Beli! Imamo veliku sansu da se plasiramo direktno u grupnu fazu LE, ako prodjemo Steauu. To bi bila velika stvar ne samo na sportskom, nego i finansijskom planu. Lepe se pare dobijaju ako direktno udjemo. Jos smo ove sezone zaradili od eliminacije Dile i transfera Mitrovica. Da ne pominjem kako nam se otvara sansa za LS, sto, ako prodjemo Rmune nece biti nemoguce. Tesko, ali izvodljivo. Cinjenica je, da i ako ne daj BOZE ispadnemo, iamo jos jednu sansu za Evropu. Cvrsto verujem, da cemo uspeti da eliminisemo Rumune. Nece biti lako. Dobra su ekipa. Partizan igra za sada odlicno, s obzirom da je prvenstvo tek pocelo. Ovo je prava prilika da pokazemo koliko vredimo! U slucaju uspeha, sve ce biti opustenije i lakse. Mozda i dovedemo jos nekoga? Ajmo Crno-Beli!!!!
Zole
Imamo kvalitet da izbacimo Rumune, treba samo pametno odigrati, cvrsto i zgusnuto u odbrani i samo na kontre, Zivkovic i Oumaru ce ih pojesti (glavni stoperi su im povredjeni) a bekovi istrcavaju napred pa se ne vrate, imamo sanse i to dobre sve u svemu! Verujem u pobedu sutra!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.