Почетна / Фудбал / Партизан

Партизан сменио тренера Милинковића, црно-беле води Иван Томић

Управа Партизана после новог кикса у првенству морала да реагује, промену тренера ће у четвртак озваничити Управни одбор клуба
ФОТО: Д. Жарковић

Нови тренер Партизана, 40. по реду у 70-годишњој историји, биће Иван Томић!

Управа црно-белих, после најновијег кикса у првенству, ремија са Радником у Сурдулици (2:2), морала је експресно да реагује, смена шефа струке Зорана Милинковића наметнула се као логично решење.

Милинковић је потписник на 26. титулу и креатор успеха на међународној сцени – две победе и прво место у групној фази Лиге Европе (клуб зарадио преко шест милиона евра!), али у шампионату није успео да заустави брод који константно тоне – у граду у подножју Чемерника и Кукавице разочарао је навијаче по седми пут у 13 утакмица за бодове!?

Чак 11 поена мање од Црвене звезде (комшије имају и утакмицу мање) – незапамћено!

Руководство Партизана је имало сужен избор: као кандидати су фигурирали Вељко Пауновић, Иван Томић и Игор Спасић.

Селектор златних Орлића је већ неколико пута одбио матични клуб и преговара са шпанском Алмеријом, па је први пик постао – Томић!

Некадашњи спортски директор црно-белих у уторак увече је напустио позицију селектора млађе омладинске репрезентације Србије (1998. годиште) и постао тренер шампионове филијале – Телеоптика. Јуче је чак са новим питомцима одрадио и први тренинг, али – уследио је позив старијег брата.

Управни одбор Партизана ће у четвртак пре подне и званично потврдити донету одлуку: Иван Томић наследиће Зорана Милинковића!

Томић је рођен 5. јануара 1976. у Београду, каријеру је почео у новобеоградском Радничком, од 1993. је у Партизану, 1998. се преселио у Рому, у иностранству је са успехом играо и за Алавес (финале Купа УЕФА) и Рајо Ваљекану.

Међу црно-беле се вратио 2004, био предводник генерације која је под командом Владимира Вермезовића презимила у Европи.

Доказао се и као спортски директор довођењем Ламина Дијаре, Алмамија Мореире, Жуке, Клеа...

За репрезентацију Југославије одиграо је пет утакмица, био асистент Љубинку Друловићу на турнеји Орлова по САД и Бразилу 2014, са омладинском репрезентацијом (1996. годиште) није се пласирао на ЕП изгубивши на турниру у Холандији од домаћина.

Коментари78
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bebic04
ZIKI,KAZE SE KURTA SJASI A MURAT UZJASI!!!
bebic04
zasto saopstavate neistinu= laz?TOMIC je tek imenovan za trenera TELEOPTIKA,a danas je raskinut sporazumno ugovor sa ZORANOM MILINKOVICEM Ii imenovan LJUBINKO DRULOVIC.Duzni ste da pisete ISTINU,a kd neki od navijaca napisu komentar koji vama klupski obojenima ne odgovara,NEMA NI KOMENTARA.sportski pozdrav,nema ljutis sto bi vas kolega sa kcn-a rekao.
odgovor BRAVO
BRAVO ZA KOMENTAR KOJI JE NAPISAO TEODOR Teodor · 15 октобар, 2015 05:02
odgovor
DRUZE VOLEO BIH DA SI PUN POGODAK ZA PARTIZAN, MEDJUTIM????? SA NEISKUSTVOM, TOJEST MINIMALNIM ISKUSTVOM, STVARNO NEZNAM, TO JE RIZIKOVANJE, NO MISLIM DA JE I JOKANOVICU PARTIZAN BIO PRVI KLUB U TRENERSKOJ KARIJERI, PA SE POKAZAO KAO PUN POGODAK, PA NEKA TAKO BUDE I SA TOBOM, MADA MOZDA NAJBOLJE DA SU STANOJEVICA VRATILI, ILI BAR PAUNOVICA POSTAVILI, ETO SVE KOJI SU NEGATIVNO KOMENTARISALI REZULTATIMA RAZUVERI, OPRAVDAJ POZIV ZA TO MESTO, DA NE BUDE VEC U POLUSEZONI I TVOJA SMENA, POZDRAV I SVE NAJBOLJE TI ZELIM.
Kale
Slabo ste informisani.Drulovic ima najvise izgleda.Tomic nije imao onu stvar da preuzme klub sto je i logicno.Koga je to Tomic vodio ?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.