Почетна / Фудбал / Партизан

Сећање на Лудогорец: Бугарска „превара” и црвени картони

Ноћ кад је Партизан победио самог себе. Тринаест кобних минута у којима су се црно-бели изгубили у лудој шуми
ФОТО: И. Милутиновић

Довољно да закомпликују себи живот уочи реванша у Хумској и пласман у плеј-оф Лиге шампиона избори – Лудогорец.

Док је Иван Иванов, мисливши да је направио офсајд замку, у чуду гледао ка саиграчима, његов земљак Александров је утрчао из другог плана и матирао Лукача. Славље у Разграду је могло да почне...

Лудогорец – Партизан 2:1 (0:0)

Разград – 31. јул 2013. Гледалаца: 6.000. Судија: Михаел Кукулакис (Грчка). Стрелци: 0:1 Марковић у 50, 1:1 Марселињо у 54, 2:1 Александров у 67. минуту. Црвени картон: Јојић (Партизан) у 84. минуту).

ЛУДОГОРЕЦ: В. Стојанов, Каисара, Барте, Моци, Минев, Ђаков, Златински, Абало (од 58. Александров), Марселињо (од 90. Хернандез), И. Стојанов, Безјак (од 81. Еспињо).

ПАРТИЗАН: Лукач, Аксентијевић, Обрадовић, Иванов, Гулан, Марковић, Илић (од 82. Којић), Јојић, Нинковић (од 65. Ђемба Ђемба), Грбић (од 59. Малбашић), М. Шћеповић.

Почетак другог полувремена као из бајке. Саша Марковић је затресао мрежу Стојанова и у српској јавности појачао крилатицу створену уочи меча – „какав, бре, Лудогорец”.

Кад оно, као 1913, у Првом балканском рату, Бугари ухватише славодобитне Србе на спавању, гол Марселиња за изједначење само после четири минута.

Да зло буде веће, Милош Јојић је у финишу добио црвени картон. Треба ли подсећати – популарни Зека је минуле јесени био најбољи играч Парног ваљка, тада са рејтингом фудбалера који је одлучио вечити дерби за титулу.

У реваншу – велико очекивање, још веће разочарање. Опсада гола Стојанова и арбитража судије из Ирске за рану на срцу. Недосуђен пенал, ветар у леђа богатим гостима.

Партизан – Лудогорец 0:1 (0:0)

Београд – 6. август 2013. Гледалаца: 22.312. Судија: Алан Кели (Р. Ирска). Стрелац: 0:1 Златински (из једанаестерца) у 88. минуту. Црвени картон: Гулан (Партизан) у 87. минуту.

ПАРТИЗАН: Лукач (од 45. Ж. Живковић), Обрадовић, Остојић, Иванов, Гулан, Ђемба Ђемба, Марковић, Грбић (од 81. Лука), Илић (од 68. М. Шћеповић), Нинковић, Митровић.

ЛУДОГОРЕЦ: В. Стојанов, Жуниор, Барте, Мантиља, Минев, Ђаков, Златински, Александров (од 85. Хернандез), Марселињо (од 63. Фонсека), И. Стојанов (од 54. Паулос), Безјак.

Повреда голмана Лукача, аплаузи Ђемби Ђемби, без егзекуције упркос чињеници да је навалу у  тужној августовској ноћи предводио Александар Митровић.

Погодак Златинског из пенала, уз искључење Николе Гулана, шамар добро испуњеном стадиону.

Скидање капитенске траке Марку Шћеповићу од стране навијача по завршетку утакмице – незапамћено...

Закључак се сам наметну – куда то плови српски фудбал кад нам меру узеше „лудогорци, черноморци”...

Сада – прилика за освету?

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SAKI
Ma sta je ovo, od pojacanja ni traga ni glasa.... Gruzijac nas ispalio, za Lava nemamo love..... Pa jel moguce da od ovoliko igraca nisu u stanju da dovedu 2 kvalitetna.... Dajte bre Dijaru u napad i nekog pleja... ne moze DANKO sve sam!!! Ej bre treba nam levi stoper, napadac i plej aloooo
aleksa.aki.8
Kenan ili :PGrobar imam cuo sam da je Partizan dao ponudu za malog Drazica da li je istina?
:pGrobar
Ma mi smo slali ponudu i za Drazica i Lukovica, I gacinovica, ali niko ne prihvata..! Videcemo da li nekog dovodimo!
treci najveci hrvatski klub,PARTIZAN
OPASNI SU OVI BUGARI,ma i to bilo namesteno
Mislim da ukoliko Partizan ne bude igrao kukavicki, ima realnu sansu da ih eliminise. Iako neki tvrde da je Partizanov tim ostao isti a njihov jaci, to bas i nije tacno. Ovaj tim Partizana je jaci za puno bolju odbranu u odnosu na tadasnji tim, Jojic nije ni igrao gotovo nista jer je dobio crveni, umesto Mitrovica tu je Lazovic. Hrabrost i inat mogu da pobede i puno bolje i zvucnije ekipe, plus atmosfera na stadionu protiv instant kluba koji ima pare, ali nema navijace...Dovoljno.
Gravediggaz
Bolno secanje. Oba gola smo primili tada zbog neutegnutosti odbrane. Sada imamo kudikamo iskusniju odbranu, ali su opet u pitanju spori i trapavi fudbaleri. Nadam se da je Ilic bolji, to jest siguran sam da jeste i stavio bi ga mesto Trajka. Vranje je imao dosta kikseva vreme je da ga sunce obasja ili da ga Bog pogleda...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.