Почетна / Фудбал / Партизан

Магија Андрије Живковића за тријумф Партизана у Суботици! (ВИДЕО)

Фудбалери Партизана победили су у последњем мечу 19. кола Супер лиге Србије у Суботици Спартак са 1:0 (0:0) евроголом из слободног ударца Андрије Живковића у 51. минуту.
ФОТО: Д. Вуковић

Спартак – Партизан 0:1 (0:0)

Стрелац: 0:1 – А. Живковић у 51. минуту.

СуботицаСтадион: „Градски“. Гледалаца: 3000. Судија. Д. Грујић (Ниш).

СПАРТАК: Јаношевић, Јочић, Ковачевић, Торбица, Ивановић (од 46. Мркела), Милошевић, Антонић, Илић (од 64. Божовић), Фаркаш, Тумбасевић (од 53. Макарић), Јондић.

ПАРТИЗАН: Кљајић, Вулићевић, Бандаловски, Ћирковић, Лековић, Јевтовић, Брашанац, Илић, А. Живковић (од 90+3. Трујић), Нинковић (од 89. Петровић), Божинов (од 75. Шапоњић).

 

У не превише интересантној утакмици на тешком терену у Суботици, Партизан је успео да забележи важан тријумф који им враћа самопоуздање.

Актуелни шампион Србије можда је могао убедљивије да слави, али се голман Спартака Будимир Јаношевић истакао после покушаја Живковића, Марка Јевтовића и Валерија Божинова, док на другој страни домаћи састав није успео озбиљније да припрети.

Екипа Љубинка Друловића иза себе је оставила серију лоших резултата и после победа над Новим Пазаром, а посебно у Алкмару против АЗ у Лиги Европе, наговестила знатно боља издања у наставку сезоне.

Иако су имали иницијативу у већем делу меча, фудбалери Партизана нису успели да дођу до гола из игре. Обруч Голубова није био пробијен, а да црно-бели ипак освоје бодове заслужан је Андрија Живковић.

Своју добру игру крунисао је прелепим поготком из слободног ударца у 51. минуту меча. Голубови су најбољу прилику имали у трећем минуту судијске надокнаде, у прилици је био Милошевић, а добра реакција Кљајића спасила је победу гостију.

Спартак је стигао до првог корнера одмах након првог напада, али без праве шансе. Преостали део првог полувремена је углавном протекао у иницијативи Партизана. Први пут ка голу Спартака гости су кимали у 9. минуту, када је после другог корнера Брашанац тестирао будност Јаношевића.

Голман Спартака је био на већим мукама у 14. минуту. Живковић је атрактивно проиграо Брашанца, који је шутира у ближи угао, а Јаношевић добро реаговао. Могло је да буде опасно по Голубове и само три минута касније, кикснула је одбрана домаћих, али је грешку својих колега исправио Антонић.

Стезали су обруч око гола Спартака гости, Живковић и Брашанац су покушали да сломе блок Милошевића и Антонића, док је са друге стране Нинковић покушавао да са леве стране донесе и резултатску превагу. Притиска је било, али праве шансе не.

До новог покушаја ка голу Партизана домаћи су дошли тек у 26. минуту, након асистенције Илића, Тумбасевић је гађао ван оквира гола. Десетак минута касније Вулићевић је оборио Илића, а након слободног ударца са двадесетак метра покушај Торбице блокира одбрана Партизана.

Последњу прилику Голубови су имали у 42. минуту, најбржа акција Спартака у којој су учествовали Тумбасевић и Милошевић завршена је другим корнером за домаће којег је одбрана Партизана потом, лако елиминисала.

Нису успели фудбалери Партизана да постигну гол из игре, али зато јесу из слободног ударца у 51. минуту меча. Око лопте, на 17 метара од гола, били су Нинковић и Живковић, први је само цимнуо одбрану домаћих, преварио и Јаношевића, а други је прелепим шутем натерао голмана Голубова да само испрати лопту погледом. Нову шансу гости су имали само шест минута касније, Божинов је проиграо Нинковић, а у последњем моменту уклизао је Ковачевић.

Ако је Јаношевић можда могао да реагује код гола, искупио је у 60. минуту. Након шестог корнера црно-белих остао је сам Јевтовић, лепо је шутирао главом, а Јаношевић спашава готово немогуће. Добар је Јаношевић био и у 73. минуту, остао је заборављен Живковић коме је мало фалило да се и други пут упише у листу стрелаца.

Резервисти у овом мечу, Мркела и Божовић дигли су домаћу публику на ноге у 78. минут. Мркела је прошао по десној страни, пронашао Божовића који главом шутира ван гола, па Кљајић није ни морао да интервенише.

Задрхтали су гости у трећем минуту судијске надокнаде, када су домаћи стигли до најбоље прилике. Издржао је Милошевић, сјурио се ка голу Кљајића који је добром интервенцијом спасао гол и победу својој екипи.

 

Семафор 19. кола Суперлиге Србије:

Недеља:

Спартак – Партизан 0:1 (А. Живковић 51)

Петак:

Раднички (Н) - Металац 2:1 (Ашћерић 2, 78 - Младеновић 89. пенал)

Субота:

Борац – Сурдулица 4:2 (Вујаклија 2, Кнежевић 73, 82, 88 – Стојановић 6, Арсић 75)

Црвена звезда – Вождовац 2:0 (Поповић 86 аутогол, Виеира 90+5)

ОФК Београд – Чукарички 0:3 (Миросављевић 18, Јанковић 43, Павловић 52)

Рад – Јавор 1:1 (Веселиновић 7 – Дражић 37)

Војводина – Младост 3:0 (Бабић 18, Иванић 51, Стансављевић 83)

Нови Пазар – Јагодина одложено

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

GAGI J.
Magicni Danilo Grujic!!!! Faul Jocica i odmah zuti, a pre toga faulovi Lekovica i Ninkovica, kasnije i Ilica, nisu kaznjeni kartonom, simuliranje Bozinova i namerno igranje rukom Ilica takodje, a faul pre gola cak ni Arena nije htela da prikaze na snimku!!!!!
GAGI J.
Da da!! Pa na toj utakmici je sudio D Grujic i Zivkovic dao gol posle nepostojeceg faula....
@ GAGI J.
Gagi, jel ti to pricas o utakmici Vozdovac - Zvezda ?
Cacanin
Nadao sam se da ce biti neresen rezultat da ce spartak izdrzati. Sada se partizan primakao Borcu al nadam se da ce mo do kraja ostAti údaje prve tri ekipe.
paok
Velika ste ekipa, jedne godine Prva liga iduce ispadate i tako u krug
Lazarevac
*Cacanin, bukvar u ruke, hajde.
srele
Zaslužena pobjeda! Moglo je I više! Korektna utakmica! Bandalovski unio sigurnost u odbranu! Šta reći za Andriju?!!!!! Neću da se ne urekne!!!!!!
neobavesten
Decko, ti si obavesten o fudbalu isto ko i moja baba. NEMAS POJMA. Jel jasnoooooo. Hhahhahahaa
Protiv Zvezde nije sviran nijedan penal
Pričaš o sudjenju, sramoto Srbije...Nameštaljka sa OFK-om, koju je video ceo svet još nije istražena od strane MUP-a i Tužilašva.
Прикажи још одговора
Toni
Ovo je pravi as a ne tamo neki Grujici kojeg mediji dizu u nebesa ne bi li Zvezdana konacno nekog prodala.Zivkovic je nas najbolji igrac.Bez premca.Steta sto Partizan nije bolje popunjen kvalitetnim igracima.Odbrana je suplja a u srednjem redu je malo kreativnih i kvalitetnih igraca.Sa boljim igrackim kadrom bi Zile ubijao.
lazar matić
- Ljudi, stidite se malo takvog pisanja. Pa dečko je Srbiji doneo titulu prvaka, bio ubedljivo najbolji igrač, sašavao utakmice... Samo kapa dole. I Grujić je dobar, nema priče. Da je više takvih momaka.
@ja
Zato cete vaseg "ronalda", kako kazes, da prodate negde u 2,Kinesku ligu. Ili ce proci kao i vas "Falkao". Hahahahhaahah
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.