Почетна / Фудбал / Партизан

Јешић: Црно-бели, играјте своју игру!

Проверени стручњак, са значајним трагом у Србији и Бугарској, даје подједнаке шансе Партизану и Лудогорецу
ФОТО: В. Марковић

Шта осим богате ризнице трофеја, историјске споне са војском и армије навијача повезује Партизан и ЦСКА из Софије? За фудбалофиле зицер – Миодраг Јешић, два пута тренер тимова, уз Црвену звезду и Левски, са највећим педигреом и бројем пехара у Србији и Бугарској!

Стручњак од интегритета, експерт за лоптачка збивања на Балкану, пролетос на клупи Литекса из Ловеча (као трећепласирани изборио пласман у Европу), идеалан за елаборацију новог дуела Партизана и Лудогореца, у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

- Биће неизвесније него у лето 2013! У сваком случају, другачије. Осим имена клубова, са мало тога заједничког. Прошле године је Лудогорец гајио превелики респект према Партизану, ушао у меч скоро са страхом, сада – самопоуздање после пролећа у Европи му је на много већем нивоу. Освојио је дуплу круну, још више се појачао – почиње скенер шампиона Бугарске Миодраг Јешић, у комшилуку тренер Славије (2002-2004), ЦСКА (2004-2006. и 2013) и Литекса из Ловеча (2007-2008. и 2014).

Да ли је Лудогорец пример: све се може уз помоћ пара?

- Финансије играју важну улогу, али на примеру успеха чуда из Разграда није у питању само новац! Газда Кирил Домушиев је поставио пирамиду на чијем је врху он, али присутна и – одлична организација, систематизација. Сјајно је сложио коцкице, топ ниво – база, школа, инфраструктура. Нема грешке.

Појава „зелених” је изазвала тектонске поремећаје у бугарском фудбалу?

- О томе сведоче три узастопне титуле... ЦСКА је у великој кризи, Левски такође, Ботев се мало подигао, једино је Литекс стабилан.

Лудогорец, осим финансијски и – играчки најјачи?

МАРКО, ТУ САМ

На промоцији Партизановог дреса, у продавници Адидаса – Миодраг Јешић уз Марка Николића.

- Било је то прошле недеље, пре жреба.

Чули сте се од тада?

- Нисмо. Ако треба, ту сам – каже шеф струке црно-белих у сезонама 1999/2000. и 2006/07. и фудбалер који је облачио дрес клуба из Хумске на 148 утакмица.

- Може да прича ко шта хоће, јесте! Оно, нико га није покрао, али...

У Бугарској није баш омиљен?

- Нормално, боде очи. Разград је мало место, имате гиганте: ЦСКА, Левски. То би било исто као да Млади радник у Србији буде испред Партизана и Црвене звезде.

Јачи је него лане?

- Требало би да буде. Јаки су као колектив, увек неки појединац искочи. Реплика Немачке.

И Партизан има нове штихове?

- Црно-бели су, такође, јачи. Спој искусних и млађих играча, старијих таман колико треба. Дринчић је недостајао прошлог лета. Лазовић је донео неопходно искуство.

Савет Парном ваљку?

- Обратите пажњу на своју игру. Извуците максимум. Од почетка озбиљно.

Шансе?

- Нема фаворита – 50:50 – тврди Миодраг Јешић, уз напомену да ће, највероватније, бити 30. јула у Разграду, наравно – свим срцем уз Партизан.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

tuga srpskog fudbala
Samo da znate da je Mladi radnik iz Pozarevca danas ugasen i vise ne postoji posle 88 godina duge istorije.
partizan4ever
Upravo u tome je nas problem!Da bi smo prosli Bugare,mi moramo da menjamo nasu igru jer ovakva kakva je,spora,bezidejna,sa netacnim pasovima,bez prodora i centarsuteva,mi nemamo sansi.Nadam se da gresim i da ce me igraci FK Partizan demantovati i proci Ludogorec.Ukoliko se to desi svima placam pivo!"Samo jedan tim"...
31
"Provereni stručnjak" !? Jel postoji neki klub kojeg je trenirao a da nije "motkom" oteran ? Najgori trener Partizana u istoriji a ako Marko od njega sluša savete u vezi Ludogoreca teško nama...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.