Почетна / Фудбал / Партизан

ОДЛУКА ПАДА У ХУМСКОЈ: Без голова у Разграду, повреде Данка Лазовића и Саше Илића

У среду, шестог августа, Партизан ће пред Гробарима имати прилику да обезбеди пласман у наредну рунду квалификација за најелитније такмичење, али и сигуран пласман у групну фазу Лиге Европе
ФОТО: ФК Партизан

ЛУДОГОРЕЦ – ПАРТИЗАН 0:0 (0:0)

РазградСтадион: Лудогорец Арена. Гледалаца: 7000. Судија: Кен Хансен (Данска).

ЛУДОГОРЕЦ: Стојанов, Каисара, Витиња (Ангуло), А. Александров, Моти, Абало (Мисиђан), М. Александров (Анисет), Ешпињо, Ђаков, Марселињо, Безјак.

ПАРТИЗАН: Лукач, Вулићевић, Трајковић, Станковић, Волков, А. Живковић (Грбић), С. Илић (Лука), Дринчић, Брашанац, Лазовић (Нинковић), Шкулетић.

 

Ко ће у четврто коло квалификација за Лигу шампиона, Партизан или Лудогорец, сазнаћемо тек после реванша у Београду. После првих 90 минута победника није било, али ни голова.

Било је шанси у Разграду, на обе стране, али мреже су мировале. Партизан је на старту имао неколико добрих прилика које није искористио, а потом су уследили напади домаћих, но, ни они нису били умешни пред Лукачевим голом, стога је на крају на семафору стајало 0:0.

У среду, шестог августа, Партизан ће пред Гробарима имати прилику да обезбеди пласман у наредну рунду квалификација за најелитније такмичење, али и сигуран пласман у групну фазу Лиге Европе.

ПОВРЕДЕ ЛАЗОВИЋА И ИЛИЋА

Треба истаћи и да су се два веома битна играча Партизана повредила у другом делу игре.

На почетку другог полувремена, у 50. минуту, Румун Моти је уклизао Лазовићу, овај је пао на раме и повредио се. Покушао је искусни нападач да настави, али због болова је морао ван игре три минута после кобног пада.

Пола сата после повреде Лазовића са терена је, на носилима, изнешен капитен Саша Илић.

Већ у првом минуту виђен је  велики кикс одбране Лудогореца и шанса за црно-беле. Брашанац је добро испратио центаршут са десне стране и после грешке дефанзивца домаћих упослио је Сашу Илића, али овај није успео да опасно запрети Стојанову.

Није пуно прошло, а Партизан је поново имао добру прилику. У трећем минуту сјајни Лазовић је маестрално упослио Шкулетића, овај је искоса, са леве стране, топовски шутирао, али голман Бугара је одлично одбранио.

Најбољи играч Лудогореца, Марселињо, побегао је у 11. минуту одбрани Партизана и био је у великој шанси, али се после центаршута није најбоље снашао и главом је шутирао поред гола.

Неколико секунди касније Лазовић је из аута добро проиграо Шкулетића, нападач је шутирао из прве, али Стојанов је поново сјајно покрио прву стативу.

У 17. минуту Лудогорец је имао невероватну прилику, али фантастичним клизећим стартом Волков је омео Михајла Александрова. Шанси је претходио лош пас Дринчића и проклизавање Вулићевића, а потом и одличан пас Ђакова за Александрова. Срећом, бек Партизана је сјајно реаговао и помогао Лукачу у одбрани гола.

Какав је мајстор Марселињо могло се видети у 21. минуту. Бразилац је у казненом простору предриблао Брашанца и лепо упослио Абалоа, али Шпанац није био прецизан.

У 27. минуту Ђаков је опробао ударац. Капитен домаћег тима је покушао да савлада Лукача са 20-ак метара, но, голман Партизана није имао посла јер је лопта отишла поред гола.

Минут касније нова шанса за црно-беле. Саша Илић мајсторски за Шкулетића, овај за Живковића који је неометан, са десетак метара, покушао из прве, али, на жалост, млади везиста је промашио лопту и Бугари су лако отклонили опасност.

Волков је у 32. минуту поново сјајно реаговао и спречио Бугаре да поведу. После корнера Трајковић није најбоље реаговао, уместо да избије лопту, она му је прешла преко главе и упутила се ка голу, али бек Парног ваљка је био присебан и испуцао је. На несрећу по црно-беле, она се одбила до Марселиња који је одмах шутирао из срца шеснаестерца, али лопта је завршила поред стативе.

До краја полувремена није било већих узбуђења и прилика, стога се на одмор отишло резултатом 0:0.

У 50. минуту велики пех задесио је црно-беле, Моти је повредио Лазовића, који се  тек после лекарске интервенције вратио у игру.

Два минута касније доста среће имао је наш представник у квалификацијама за Лигу шампиона. После центаршута са десне стране два играча Лудогореца су промашила лопту, иако су били у изгледној позицији за постизање гола.

У 53. минуту Данко Лазовић је морао ван игре због повреде рамена, њега је заменио Никола Нинковић.

Војислав Станковић је у 57. минуту сјајно изблокирао Марселиња, који је био усамљен на 14 метара, и тако отклонио опасност.

Бразилац и најбољи играч домаћих је минут касније поново опробао ударац, али Лукач је то зауставио, иако је имао мало проблема да умири лопту.

У 68. минуту резервиста Мисићан је добро центрирао са леве стране, највиши у скоку био је Александров, али срећом није био прецизан, лопта је завршила поред гола.

У 74. минуту нови солидан покушај домаћих, али без успеха, Ешпињо је покушао са ивице казненог простора.

Десет минута касније виђена је солидна полуконтра црно-белих. Грбић је упослио Нинковића, овај је сјајно центрирао ка Шкулетићу, али Моти је одлично реаговао и избацио лопту у корнер.

У 87. минуту било је опасно после корнера испред гола Партизана, али срећом дефанзивци Парног ваљка су на време реаговали и спречили Бугаре да запрете Лукачу.

То је било то у Разграду, није то био претерано квалитетан дуел, неколико добрих прилика на обе стране је виђено, али голова није било.

Коментари58
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

grom
Lazović je jedan običan prepotenko i da sam bio na mestu nikolića izveo bih ga posle onog bacanja po terenu kad mu škuletić nije dao dobru loptu,ali očigledno da marko nikolić nema hrabrosti da to uradi,ako će da nastavi sa takvim ponašanjem i još kao u par situacija da se dere na svoje saigrače onda bolje neka ide iz partizana,a ne da glumi neku zvezdu
Zuk
Skuletic u dve gol sanse ali u oba slucaja pokzao ne talenat.Bio u prilici da krene jos metar dva i da izazove golmana da izadje sa gola kada bi gol bio siguran.Pasovi su mu bili uglavnom losi, jedino koliko toliko bio je dobar u odbrani narocito u kaznenom prostoru.Zivkovic ne moze da igra deganzivno i bio je najslabiji u Partizanu.Igra Vulicevica i Brasanca bila je dobra osim u ona dva slucaja kada su napravili teske kikseve koji su lako mogli da budu golovi.Lazovic odsecen, bez dobre lopte kome je bio preko potreban Fofana.Ilic Drincic i nrocito Volkov su bili iznad proseka.Opsti utisak je da su domacini bili bolji i zasluzili pobedu.Da Partizan prodje bugare potrebno je najmanje dva gola jer ce jedan ili dva verovatno primiti.Daj boze da gresim ali sumnjam da prolazimo dalje.
Nostradamus
Pa tako je to kad se ne dovode pojacanja.Da smo doveli bar 2-3 igraca dobili bismo ovaj Ludogorec sigurno.Samo da su dosli Tubic,Alivodic i onaj Dvalisvili sad bismo mirne glave usli u revans.
1941
Dobro smo igrali...ovaj tim samo malo da se uigra i mislim da moze do grupne faze LS.Ako zreb bude dobar moze i u osminu finala..ne mogu da verujem da vlada toliki pesimizam medju navijacima...ja verujem da ce u revansu biti bar 3 razlike za nas.
Branko
Bice, ako dozvoli Djuric. A ne sme.
Madjionicar
Iz tvojih usta, sto ono kazu, u Bozije usi. Ne znam samo na cemu zasnivas toliko pozitivizam.
Nikola
Odavno nisam gledao goru utakmicu od ove sinoćne, a ni Partizan odavno nije imao goru i neuigraniju ekipu od ove. Ovo je bruka i sramota srpskog fudbala. Vi koji slavite i veličate stručnost i rad "velikog trenera Nikolića" sinoć ste imali priliku da uživate u lepoti igre našeg čuvenog "Parnog Valjka". Ma, ovakvom igrom Liga šampiona nam je garatovana. Uživajte!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.