Почетна / Фудбал / Партизан

Рашовић: Најкорисније би било да се договоре најбољи пријатељи Зечевић и Бјековић

Бранко Рашовић не схвата суштину привремених мера и позива на помирење
ФОТО: Архива Журнала

Дани се множе, с њима и скупштински делегати Ненаду Бјековићу наклоњени, барем кад су у питању медији, његови истомишљеници доступнији.

С друге стране, Иван Ћурковић најистуренији што и предочавамо и оновременом стаменом центархалфу Партизана – Бранку Рашовићу

– Најкорисније би било да се договоре, тим пре што су минулих година били најбољи пријатељи. Мислим, разумљиво, и на Жарка Зечевића и Ненада Бјековића.

Закувало се у Партизану, више него се очекивало?

– Запањен сам, забринут. Знам мало више него што прочитам у новинама, не и детаље да бих пресудио ко је у праву, ко у криву. Знам и да је Партизан свима нама дао много више, него ми клубу. Тако размишљам... тако сам се понашао као играч, потом тренер, сад члан Скупштине. 

Привремене мере прекјуче уведене, како изгледа, могу и да продубе кризу?

– Привремене мере? Појма немам шта значе, наилазим у штампи на разна тумачења. Отуд сматрам да би мала пауза добродошла како би се смириле узавреле страсти, након ружних сцена на Скупштини. Колико? Није моје да одлучујем о томе. Поновићу, ако је потребно и стотину пута: нек` седну и договоре се, искључиво у интересу Партизана. У супротном, ништа нема од тог посла.

Поједине секције ЈСД Партизана оспоравају једногласје у вези с привременим мерама, што прети да наруши хармонију и јединство унутар система?

– Клубови су увезани од 1945, не памтим кад се унутар Спортског друштва причало ово, оно... Стање је катастрофално, много ружно.

Стали сте уз Ивана Ћурковића?

– Реалнија је његова опција, перспективнија за Партизан. Можда сам у криву, можда субјективан. Све из разлога неактивности у клубу, неупућености у проблематику. Да ме тамо позивају, фермају можда бих причао друкчије.

Сходно вишедеценијским бивствовањима у Партизану и животној доби, изненађује да нема сујете у вашим грудима?

– Зашто? Пензионер сам, нисам из те приче. Као што нисам био ни у време великог пуча 1964, кад су острашћене стране предводили кумови – Јусуфи и Васовић.  Тад смо Ћуре и ја били неутрални, нашом незаинтересованошћу и неупућени у стварна дешавања. Тако и данас, што рекох: нисам активан, нисам у ничијим комбинацијама. Делујем с позиције бившег спортисте, искључиво у интересу клуба. Мени је Партизан много помогао, уосталом, као и свима нама.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marlon
Daj bre braco GROBARI, ovo prevazilazi sva moja očekivanja, dokle ce ovako, hocemo da doživimo istu sudbinu kao i komšije, a kako ide i goru!!! Poslednji čas je da se GROBARIJA probudi i pokuša nešto da uradi, pa kada se skupi nas par hiljada, drugačije ce da se gleda na sve, ovako neki likovi koji nemaju veze sa sportom, ne znam samo kako su postali članovi skupštine, na osnovu čega.... kroje sudbinu Partizana, a mi cutimo i gledamo.......
Pigeon
Nikako da se iskrastilise i da ljudima konacno postane jasno da nije problem oko Bjekovica, vec oko onih koji zele preko njega da se opet ubace u Partizan! Da li je moguce da veliki broj ljudi razmislja tako usko? Po meni Bjekovic nikada nije bio sporan i ja sam bio na njegovoj i Zecevicevoj strani onda kada su ih terali i nacinili nam "veliku uslugu"...Ali, ovde se Bjekovic upravo koristi da bi trojanci opet usli u Partizan, a ove legende (u prvom redu Varga i Milosevic, pa i ostareli Hasanagic i Kovacevic za koje i nisam siguran za koga su...) ili imaju licni interes ili su krateke pameti...Da li mislite da ce Bjekovic biti autoritet ljudima iz kabineta? Ne znam, nije mi jasno ni zasto je Bjekovic na sve ovo pristao. Njega nemaju cime da ucenjuju, motiv da bude predsednik, a odbija da bude direktor, je takodje nejasan...Ipak mi ovde nemamo dovoljno informacija, ali ako nekog predlazu i za njega se zalazu ovi s druge strane brda, ja nikako nemam dilemu na koju cu stranu...
Dortmund162km
Pogledaj svojim ocima , ako nemas informacije, sta se desava u Partizanu. Bozinov ima sliku na Instagramu, na kojoj se vidi skim se grli Vazura u svlacionici posle pobede u kupu. Mozda ces prepoznati nekog sa prve strane Blica.
Nadimak
Najkorisnije bi bilo da se oboica zajedno sa Vazurom, Nedicima, Djuricem i ekipom sklone iz Partizana, a preposteni premijer dovede zakon o privatizaciji i da se klubovi prodaju. (to ce uskoro, cim miljenica izadje iz minusa, odavno ke predugovor potpisan sa Gaspromom za 49%, samo treba drzava da odradi, isplati, svoj deo)
Cika Boris Fr
Neznam o kom prepostenom premijeru ti mislis, ali ako je o pravom premijeru, najvecem huliganu iz 80-tih i 90-tih god. onda vi tu gresite, jer bas pomenuti je i inicijator unistavanja komplet Sportsko Drustvo Partizan!!
srele
Nema tu dogovora dive sa Old Traforda! Bjekovic pobjeduje I Partizan ide naprijed. Strijelac istorijskog gola u Ljubljani ide 6.juna na celo kluba bez odlaganja!
MMM
Slazem se i za Diva sa Old Traforda, velikog Branka rasovica, instituciju Partizana. Nenad Bjekovic je dio Partizanove istorije takodje, oko njega je okupljeno mnogo legendi kluba. Zao mi je sto nije Branko Rasovic.
SUDIJA
Najpametnije što sam čuo do sada . Sastat se .popričati , razmeniti mišljenja i sugestije sve u interesu PARTIZANA . Najstabilniji Partizan je bio pod njihovim voćstvom. U tom periodu igrali smo dobro , igrali Ligu šampiona , finansijski dobro stajali, ali poslušali smo šačicu drogiranih grobara koji su ih optužili za prodaju utakmice i oteraliih iz kluba . Imam osećaj da i sada ti isti n"pazovi navijači rade to . Vruće glave ne donose ništa dobro,Zato i moj savet "Pamet u GLAVU"

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.