Почетна / Фудбал / Партизан

Јевтовић: „Oнај горе” зна шта ради

Марко Јевтовић попут Феникса: на почетку сезоне није био ни лиценциран, сада један од узданица Парног ваљка
ФОТО: ФК Партизан

Марко Јевтовић је васкрснуо попут Феникса и од играча који није био ни лиценциран за такмичење у Супер лиги у уводу сезоне постао један од узданица Парног ваљка. Пример промене статуса дефанзивног везисте Партизана – доказ да живот и фудбал пишу драме...

- Не могу да кажем да је иза мене лак период, напротив. Говорило се о одласку, али колико год тад мислили да излаза нема, „онај горе” зна шта ради и из ове перспективе - срећа што сам остао – уз осмех вели Марко Јевтовић, дан након тријумфа црно-белих на гостовању Металцу.

Корпулентни Земунац је на летњим припремама у Пољској, код тренера Ивана Томића, добијао шансу као – штопер?! Шеф струке га је хвалио, али...

- Сваки тренер има визију и састав екипе. Томић је сматрао да сам превисок за задњег везног и видео ме је на позицији штопера, иако сам пролетос на шест - седам утакмица играо на свом природном месту. Добро сам се снашао и као централни бек, али углавном су то биле пријатељске утакмице. На жалост, нисам добио прилику на званичним мечевима. Све је то иза мене, поново се осећам као играч Партизана.

Марко Николић, очито, верује – Јевтовићу. Инсистирао је да буде пријављен за играње у елити и, врхунац, указао му шансу у вечитом дербију против Црвене звезде. Потом, пауза у Купу Србије против Напретка и – место међу стартерима у Горњем Милановцу.

- Од када сам се вратио, нисмо изгубили утакмицу. И даље смо, ипак, далеко од онога где морамо да будемо. Најважније је да у мају будемо на челу табеле, то можемо само ако идемо из меча у меч, од победе ка победи, не размишљајући о ономе шта је иза нас.

Одличан у дефанзиви, ненадмашан у дефанзивном скоку испред последње линије, са „жицом” да дуг спас и топовским ударцем, под Рудником за два пута на стављање на муке голмана домаћина Немање Белића. Добар у пару са неуморним Бразилцем Евертоном.

- Са Николићем играмо у другачијој формацији, са два задња везна, али - и два шпица. Управо ми то дозвољава када сам у тандему са Евертоном да могу да будем близу противничком голу и покажем да умем да будем и опасан. У Горњем Милановцу сам шутирао два пута и био близу, али ући ће кад буде најпотребније.

Раритет – из стартног тима Партизана који је у децембру, у последњем колу Лиге Европе, војевао са Аугзбургом за пролеће на међународној сцени, остао је само – Марко Јевтовић.

- Само три, четири играча имају дужи стаж у Партизану од мене. Много тога сам прошао од прошлог лета до данас, од сјаја на неким утакмицама у Европи, до јако лоших партија у првенству. Одиграли смо велики број мечева за кратак период, знам како је бити члан Партизана. Велико искуство, много сам научио, напредовао... Остаје жал за Европом, међународне утакмице су, уз вечити дерби, изузетно важне за навијаче. Идемо даље, победу за победом...

Јевтовић се, очигледно, захуктао и не мисли да стане...

270 минута у овој сезони одиграо је Марко Јевтовић, све у првенству: против Борца, Црвене звезде и Металца.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.