Почетна / Фудбал / Партизан

Вучелић о „Партизановцима”, казни из Ниона, КАС-у, финансијама, продаји играча, титули: Навијају да не играмо Европу!

Поравнање са УЕФА је идеално решење, ако тако буде, очекујемо одлуку у наредних месец, ако је суђење, адвокати уверавају да можемо да добијемо – рекао је председник Партизана Милорад Вучелић
ФОТО: В. Влајић

Специјално за Журнал из Лимасола: Владислав Влајић

Раноранилачки брифинг са најближим сарадницима и „срећан рад” фудбалерима уочи одласка с шефом струке Марком Николићем на јутарњи тренинг – председнику Партизана Милораду Вучелићу означили су почетак првог целодневног боравка на Кипру са екипом, резервисаног и за унакрсна питања „седме силе”, са сијасет отворених тема и три доминантне: санкција УЕФА, финансије и борба за трофеје.

Црно-белу јавност, месец после страшне вести из Ниона, занима: хоће ли Партизан на лето да игра Европу?

Хоће, наравно, иако то не могу да кажем са сто одсто вероватноће. Све што радимо и сви разговори које обављамо воде у том правцу – вели Милорад Вучелић, на тераси хотела „Ројал аполонија бич” у Лимасолу.

Суд за спортску арбитражу у Лозани (КАС) на званичном сајту објавио је термине случајева о којима ће да расправља чак и у априлу, међу њима нема Партизана: простор за спекулације да жалба није ни послата?

Да не буде забуне, жалба се изјављује, па се онда даје рок у којем се ставља њен поднесак. То што пишу страни листови који излазе на српском језику, на латиници, је... Они навијају да Партизан не игра Европу!

Партизану би као кец на 11 легло – поравнање са УЕФА?

Идемо на могућности од медијације до поравнања. По стављању жалбе, разматрају се варијанте. Од снаге аргументације зависи и могућност поравнања. То је најидеалније решење, наравно. Многи плусеви су на нашој страни! Нећу ништа да говорим против КАС-а, било кога другог, не желим да заоштравам односе.

На чему базирате оптимизам?

Што се тиче дугова, то је разјашњено, у случају пореза, направљена је грешка: Партизан је имао репрограм, онда ушао у други, дозволиле су му законске могућности, једноставно, није дошло до прекида. То је УЕФА било неуобичајено, адвокати, пак, кажу, да је и ту ситуација у нашу корист.

Признајете да је било грешки унутар клуба?

Унутар клуба није! Документ о репрограму је нешто каснио у лавиринтима администрације, не Партизанове.

Који је реалан датум за решење загонетке?

Ако је поравнање, у наредних месец, ако је суђење, имамо уверење адвоката да случај можемо да добијемо и на КАС-у!

Интервју на Пинку, набијен емоцијама, изузетно је одјекнуо, не баш са сјајним пријемом: остајете ли при изреченом?

Погрешно је тумачен, углавном. Чак су и блиски људи почели да ме зивкају зачуђени насловом: „Убићу се”. Глупости... Иронисао сам за колективно самоубиство. Осим ретких изузетака, питам се: да ли им је мило да смо испали? Стичем утисак: што горе у Партизану, то њима боље. А, то чак нису ни звездаши... Да јесу, разумео бих. Овако...

Смете ли и да помислите шта би се десило ако Партизан не игра Европу, иако чујемо да је и у најужем руководству било ставова: „И 2016. смо испали после првог кола”?

Тешко ми је да то и помислим... Чинимо све што можемо, ФС Србије, такође. Партизан ће да буде жив играо, не играо Европу, наравно, циљ нам је да учествујемо на међународној сцени и све чинимо да тако и буде.

Не буде ли, у ионако промаји склоној каси ухватиће се паучина?

Чујем: изгубили смо седам милиона евра. Како да изгубите нешто што нисте ни имали? Ето, кажете: губим сваког месеца 1.500. Алал ти вера, како си тако немаран? Па, губим тако што не пишем за Вашингтон пост. Па, што? Нико ме није ни звао. Закључимо: на губитку си 18.000 евра. У преводу... Немамо више цену за играче! Прво, репрезентација не игра на СП и ЕП, друго, због нашег слабог резултата у Европи, Звездиног две године. Једноставно, није било прилике да се фудбалери искажу на међународном плану.

Може ли само с новцем од Телекомовог спонзорства, без продаје играча, Партизан да преживи до јуна?

Не може!

Шта је онда решење: продаја неког бисера у експресном року клубовима из Русије, Кине и Израела, или...?

Нови спонзор! Томе бих пре прибегао. Или, припремна продаја играча...

Сад га продате, одмах легне капара, оде тек у јуну?

Нисмо приступили конкретном решавању, али може! Поучени искуством око Андрије Живковића, овога пута, ако се уопште деси, мора да буде потпуно транспарентно, у интересу Партизана и без платних компликација.

Најављујете ли ви то: „случај Влаховић”?

Малолетник може да буде продат, али да остане до 18. године у Србији.

Како не пристати на такве аранжмане кад је каса празна?

Пун стадион, приход од улазница, изостанак казни од навијачких испада, нарочито с међународне сцене. Сви кажу: „Пусти казне”, али свака је 200, 300, 500 хиљада... Ни углед фудбала није такав да се спонзори утркују. Дође ли и до реформе Лиге шампиона, Србији је намењена улога колоније! Преоштро? Верујте, није... Платини је ширио, Чеферин ће да се бори, али... Постајемо јефтина радна снага, Звезда није продала Ристића, ми никога. За колико је отишао Катаи? Два милиона! Ето...

Имате ли процену Партизановог дуга на крају 2016?

Мањи је него пре две године. У 2015. и 2016. платили смо око седам милиона евра претходних обавеза. Да нисмо морали, дуг би био значајно мањи.

Лек за оздрављење од „европске и финансијске болести” – Партизан шампион, иако је направљена клима да је и тих Звездиних шест бодова предности недостижно?

Два дербија, па није! Да нисмо дали себи гол против Радничког било би минус четири, да је Ђурђевић играо против Војводине, Божинов погађао оно што обично не промашује... Не одричемо се борбе за титулу, Партизан има одличан тим и тренера – закључио је, у оптимистичном тону, Милорад Вучелић.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ovaj u sredini
Sportska figura u pravom smislu reci - na moderan srpski nacin...
Yankees Go Home
Ko sve ne nosi trenerke Zvezde i Partizana...
elmagico
Ljudi oni zalbu poslali nisu,niti ce..Moraju da nas poravnaju sa omiljenim klubom nase vlade i to je to..Zivi bili pa videli
Hawk
Nije mi jasno kako se dug nije smanjio ako je placeno skoro 7 miliona starih obaveza, a kazu da sadasnje obaveze redovno isplacuju
Karlo Veliki
Na celo Partizana mora da dodje sportska licnost koja zeli titule i uspehe a da u svom timu ima iskusan menadzerski tim sposoban da dovede sponzore, napuni stadion i razvije marketing sposoban da donese 2 miliona evra. To nije neizvodljivo obzirom da JSDP vec dve decencije ne koristi svoje mega zvezde vaterpola,kosarke,tenisa,fudbala,idr.Najpogodnija licnost za to je KICANOVIC. Koliko znam Kica je iz Partizana otisao zbog Divca i Dacica. Njegov povratak bi znacio postavljanje na noge celog JSDP. Ovi sada,VVV su dovedeni a rat u Partizanu je velika obmana. Naime, na celu suprotstavljenih strana su otac i sin,NEDICI. Kada se to zna, a i po mirisu, nije tesko pogoditi iz koje su kuhinje.
Figaro # Karlo Veliki
Da,da.Cilj obeju strana je da se legende udalje od kluba, klubu spusti cena, dovede pod stecaj a onda ga PORODICA kupi po enormno niskoj ceni.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.