Почетна / Фудбал / Партизан

Николић: Не знам шта је са појединцима, али идемо у Лигу Европе

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да не зна зашто његова екипа лоше почиње утакмице код куће, али је истакао да је сигуран у пролазак у групну фазу Лиге Европа
ФОТО: В. Марковић

Занимљив фудбал се игра последњих месеци на Партизановом стадиону. Не знам шта је разлог томе и каква се то нервоза појави на терену и на трибинама у првих 20 минута, када нисмо у стању не да играмо фудбал, већ да погодимо лопту – рекао је Николић новинарима и додао:

Не знам да ли су очекивања публике превелика, па се играчима окују ноге...са друге стране, опет смо показали један невиђен менталитет који се ретко среће у српским оквирима. Задовољан сам победом, нисам задовољан резултатом, јер мислим да смо промашили пет–шест изгледних шанси. Не може на једној утакмици седам голова, али не могу ни да се приме оваква два, из прекида, где смо најјачи.

Од три вечерашња гола Партизана два су аутоголови Нефчија. Црно–бели су вечерас имали изгледне шансе и иницијативу.

Сада сам више и него пре утакмице убеђен у пролазак даље. На основу свега виђеног на терену, већи сам оптимиста и дубоко верујем у пролазак. Ми се питамо у реваншу и какви ми будемо, такав ће да буде резултат. Идемо да победимо и да уђемо у Лигу Европе.

Тренер Партизана је казао да ова утакмица није личила на ону са Лудогорецом:

Није ме подсетила не Лудогорец. Добро смо почели овај меч, имали смо шансу на почетку. Јесмо онда примили два гола, па изједначили, али у наставку није подсећала на ту утакмицу. Био је изванредан ритам и противник је био отеран далеко од гола. Било је лепих акција, али фалило је прецизности у завршници.

Тренер Нефчија Бујукага Хаџијев казао је да ће се победник знати тек после реванша:

Честитам Партизану на победи, али мислим да ће се коначни победник знати тек после реванша. Имали смо 2:0, али смо изгубили 3:2. Фалили су нам неки играчи на овом мечу, али ћемо у реваншу бити у пуном саставу. Потрудићемо се да зауставимо Партизан.

Тренер гостију није био задовољан наступом свог голмана Саше Стаменковића:

Мало је Стаменковић показао у овој утакмици, није се осећао сигурно на голу. Вероватно је атмосфера на стадиону утицала на њега.

Коментари52
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sumider moder
Ono sto svi vide nikolic nevidi.Fofana mora da igra sta mislis da ce uvek protivnici sami sebi davati golove.Lazovic napolje.
rocky
Fofana je za 10 minutra pokazao da je skolovan igrac iako nije dao gol svaki put kad je imao loptu ili je dodao nekom ili je primio kako treba a ne kao drugi da im se odbija lopta
Војна хунта
Оно због чега остајем оптимиста и поред свих наших глупости је ово: Партизан је издоминирао у 2. полувремену јер је физички и тркачки потпуно надиграо противника а мислим да знам и разлог зашто. Нефчи има 10 странаца али у лиги Азербејџана у тиму их може бити највише 5! Они редовно ротирају те странце што значи да им странци играју такмичарске, лигашке мечеве СВАКЕ ДРУГЕ НЕДЕЉЕ (!) а играјући таквим ритмом играч не може да буде максимално физички спреман нити да достигне пуну форму. Нефчи има итекако бушну и рањиву одбрану! А што време више одмиче пада им концентрација и праве катастрофалне грешке. Тамо бих играо на брзе контре и полуконтре једно 60-70 минута а у финишу бих играчима Партизана наредио тоталну офанзиву на гол Нефчија баш због њиховог очигледног пада у задњој трећини меча. Верујем у Партизан!
31
Svaka čast Drinčiću što izvodi prekide ali on ne igra odbranu uopšte, pratim ga nekoliko utakmica uopšte ne pomaže štoperima trčkara lagano kao da igra napadača.Brašanac se trudi ali ja nisam video u životu sporijeg igrača.E tu je problem tu nam treba jedan igrač tipa Medo da radi trči kao lud i seče napade protivnika a mi takvog igrača nemamo i to je problem zato protivnik lagano stiže do našeg gola.Ja bih dao šansu Sašu Markoviću,ne znam kakv je ovaj Ivan Petrović ali tu mora da upadne jedan dobar vezni brzi defanzivac...Trebaju nam i ozbiljni štoperi ali to je sad druga priča valjda će Voja otići već jednom....
Miki
Kamo sreće da prodaju ovog Ninkovića, nezrelog i nadobudnog šatrotalenta. Dečko je daleko od profesionalca i pitanje da li ima mentalne predispozicije da to bude. Ne mogu više da ga gledam, a koliko vidim neće niko ni 500k da ponudi za njega. Ide putem Nemanje Tomića samo što se ovaj posle malo izdigao pre svega sazreo. Bilo kako bilo, nikada mi nije zafalio, isto kao i balavi M. Šćepović... I onda pustiš Partizan - Croatia Zg u Beogradu, pogledaš kako debitant Sale Ilić pritiska Prosinečkog uz aut liniju uz delirijum na tribinama. Izlazi potom intervju sa Saletom u Partizanovom Vesniku, već postao mladi reprezentativac Jugoslavije, priča kako mu je idol Ćira, kakva je privilegija bila skupljati takvima lopte i zaigrati u Partizanu.. Gde su ti dani?! Danas sve iskrivljeno bre i naduveno.. I tada su pljuvali sa Zapada ali se znalo bre šta se daje za igranje u Partizanu. Pljuvali su i Savu i Bajra i Jusufija.. takvih bre svuda ima. Izdigni se bre i igraj za najlepsi dres i grb na svetu!
Odlican komentar Miki!
zeleni zub
Na revanšu Luka i Fofana uz Grbića MORAJU IGRATI od prvog minuta!!! Nefči će se otvoriti a to nam je odlična prilika da ih brzinom uništimo!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.