Почетна / Фудбал / Партизан

Николић: Ко може да нам гарантује да ћемо да добијемо све до краја, укључујући и дерби

Тренер црно-белих Марко Николић тврди да једино размишља како ће Парни ваљак да преживи тешко гостовање у Нишу
ФОТО: Н. Неговановић

Ближи се време за подвлачење црте. Сабирају се искључиво штихови, у борби за титулу не постоји „три на карте”, у фудбалу огледано кроз лепоту игре. Партизан је у серији од 23 утакмице без пораза, гарнираних „букетом” лоптачких чаролија, али – црно-белима ће кец у рукаву тек да буду сва три славља до краја регуларног дела првенства, укључујући и два тешка гостовања, Радничком и Новом Пазару.

- Имамо непријатан распоред, паклен ритам све до краја априла. Субота – Ниш, среда – куп с Вождовцем на вештачком терену на Душановцу, субота - Радник у Хумској, четвртак – у Новом Пазару, па како ствари стоје, у уторак - вечити дерби на Маракани. Серија од пет утакмица, с четири на страни. Улазимо у део сезоне, у првенству и у купу, можда и одлучујућем за остварење амбиција и евентуални успех – свестан је искушења тренер Марко Николић, аутор фудбалске идиле на црно-белој страни Топчидерског брда.

Нов систем такмичења буди двојака осећања по Партизан: добар је због поделе бодова, лош зато што је у коначном збиру, уколико су ривали поравнати, шам-пион тим први после 30. кола?

- Нећу то да рачунам десет кола пре краја! У медијима се прејудицира да ће Партизан да победи Црвену звезду у дербију на њеном стадиону, исто – да ће комшије, као и ми, да добију све утакмице до спуштања завесе. И једно и друго је далеко од извесног, та математика ми је непозната, размишљам како ћемо да преживимо изузетно тешко гостовање у Нишу. И Црвену звезду очекују многи непријатни дуели, у крајњем случају, игра се и плеј-оф, ривали ће да буду екипе из самог врха, могу да победе и код куће и на страни. Ко може да нам гарантује да ћемо да добијемо све до краја, укључујући и дерби?

Већина људи тако коментарише дешавања на српској фудбалској сцени?

- Гледам само своја посла! Конкретно, оно што Партизан показује последњих седам месеци: да покушамо да победнички низ траје што дуже, да квалитет игре буде још бољи, да развијамо младе играче, да се такмичимо... Ако почнем да се бавим кулоарским причама – онда сам скренуо с пута, то ће онда да ураде и играчи.

У „црно-белој јавности” провејава став: Марко Николић је Партизану спасао сезону, за актуелну управу био дар с неба?

- Не видим то тако, Партизан је сувише велики клуб да би га спашавао неки Марко Николић, или било који други тренер. Превише је – институција, да би се било који појединац постављао изнад њега. Не доживљавам то тако, нити себи дајем за право. Други пут сам у Хумској, приближавам се и неким рекордима. Поносан сам на то, као и на однос с публиком.

Заиграло вам је срце приликом одласка у тунел на утакмици с Вождовцем када се с трибина заорило: „Марко Николић”?

- Наравно! Немам снисходљив однос према публици, најватренијим навијачима, камоли жељу да се додворавам било коме. То ми, свакако, годи, даје додатну енергију и ствара нарочиту обавезу да оправдам очекивања – истакао је шеф струке Парног ваљка.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pfc
Nekima neko može da garantuje...!
Zirant
U pravu je covek, Tole nije vise tu....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.