Почетна / Фудбал / Партизан

Ђукић: Даћемо младима шансу, сигурно, али сада ћемо да се ослонимо на искуство

Тренер Партизана Мирослав Ђукић открио шта му је циљ на припремама у Словенији
ФОТО: В. Марковић

Знате ли како делује Мирослав Ђукић на терену? Као у најславнијим данима, када је носио дресове Депортиво Ла Коруње, Валенсије и репрезентације Југославије!

Тренер Партизана активно учествује у раду: дели савете, похвале, зна на благ начин да запрети и казном, не либи се да ускочи у ''шеву''...

- У Словенији планирамо да направимо игру!

Реченица с којом се Ђукић по доласку у Моравске Топлице „отворио” пред новинарима, спремнији, ипак, да прозбори „коју” више о фудбалским детаљима, него интересантнијим широј јавности – о актуелностима из прелазног рока.

- Имамо одличне услове и добре противнике да се квалитетно припремимо. Веома је битно да се што пре комплетирамо и уиграмо. Утакмице су најбоље за улазак у форму, јаки ривали даће нам јасну слику где се налазимо. Спремни ћемо дочекати европску премијеру.

Отуд, од 11 тинејџера на Златибору, свега тројица и у Словенији: Ђорђе Јовановић, Страхиња Бошњак и Светозар Марковић?

- Даћемо младима шансу, сигурно, али сада ћемо да се ослонимо на искуство. У Европи морате да базирате игру на дефанзивној чврстини. Талентовани момци, сад, колико ће моћи и фудбалски да нам помогну... Бисери су на Златибору одлично искористили шансу, имамо светлу будућност...

По доласку, „сипали” сте комплименте играчком кадру, сада?

- Имамо играче кадре да испунимо зацртане циљеве. Покушавамо да формирамо тим за Будућност. Дошли су нам Јанковић и Косовић, чекамо веома битне - Леонарда и Ђурђевића, даће нам плус да Партизан буде екипа која може да уђе у Европу.

Чекајући – Будућност?

- Играли су са Сутјеском, имаће утакмице на Златибору... Најбитније, ми смо Партизан, треба да гледамо себе. Поштујемо противника, знамо да неће да буде лако, али... Имаћемо подршку публике и учинићемо све да прођемо у следеће коло.

Шта вам је асистент Андрија Делибашић рекао о Подгоричанима после утакмице у Никшићу?

- Да се ради о чврстој екипи, да неће да буде нимало лако...

Скаутинг помоћ нуде и репрезентативци Црне Горе: Небојша Косовић и Марко Јанковић?

- Највише могу да нам помогну добрим играма...

Леонардо долази одморан, Ђурђевић уморан, како тандем нападача ставити у исту раван?

- Леонардо није тип играча којем су потребне велике припреме да би ушао у форму. Ђурђевићу смо дали четири дана одмора, очекујемо га у четвртак. Веома битан за нас, морамо да га припремимо, у исто време и - освежимо.

Ивица Илиев је најавио Немању Милетића, прошле године у Вестерлоу, као појачање?

- Гледали смо и Милетића и остале центархалфове... Видећемо...

Негде је, изненада, запело?

- Док се не појави, не могу ништа да гарантујем. Илиев ради на тим стварима...

Чак и да дође Милетић, потребан вам је још један штопер?

- Партизан никад не затвара врата појачањима. С друге стране, нисмо опседнути...

Сејдуба Сума из Слована или Карлос Едуардо из Атлетико Минеира?

- Све су то шпекулације, не бих улазио у њих...

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

luciano
Напишите свој коментар..partizan CSKA 1juli rad stupa na snagu ugovor sa milenkovicem I tad moze da racuna na pare of njega.sa vlahovicem neznam kako ice oko para Ali madam se da to za italijane nije problem. e onda mozemo ocekivati miletica I sumu. bilo bi fantastic no da protiv buducnosti prvi utakmicu bude tu I suma jer bi station bio krcat. sta god navijaci samo zele zele kvalitetne igrace atraktivne a to bi dodalo jos veci naboj navijaca na jna.
Zole
Kad ih Djuka utegne, ima da melju. Ima tu jos kvalitetnih igraca koji su potisnuti u drugi plan: Alen Stevanovic,Djurickovic,Tawamba,Jankovic,Mihajlovic.. Sve su to igraci koji su sposobni da rese utakmicu,da li golom ili asistencijom nebitno,ali Partizan nisu samo Leo i Djuka.jesu se izdvojili golovima,ali sami nista ne bi mogli,da nije Evertona da im cuva ledja ili Vulicevica i Jankovica da centriraju. Imamo super tim,koji bi uz Sejdubu Sumu dobio potpuno drugu dimenziju i bio jos ubojitiji.
Shearer
Svi mi već znamo 95% tima koji će otvoriti sezonu tako da je Đukić logično ukazao šansu klincima jer želi da vidi ko je sposoban da uđe u ozbiljnije fudbalske priče. Tim je dobar i kvalitetan a pre svega uigran. Jedino gde realno treba tražiti pojačanje je pozicija centralnog beka i tu Partizan ne sme pogrešiti i dovoditi neke polupane fudbalere već ili solidne mlade igrače ili nekog iskusnijeg koji je imao zavidnu igračku karijeru poput Krstajića i Westa.
luciano
Напишите свој коментар..mladi igraci niti su psihicki niti fizicki spremni za prvi ti.story se tice markovica I bosnjaka dobro he story su IH sastavili I sad IH samo treba izvajati uigrati I podici IH fizicki .toliko dugo vodimo borbu oko stopera eto sanse da imamo svoje .story se tice jovanovica on vec sad moze da igra za prvi Tim .e sad mladi vezni igraci jos nisu spremni I nema IH u teleoptiku u prvoj ligi srbiji koja nikad jaca nece niti da se kale.
Drinkwater
Samo je pitanje dana kada će nas napustiti Leonardo i Đurđević, dve gol-mašine koji su zajedno dali 48 od 78 Partizanovih golova u SLS, a najverovatnije već posle ovih kvalifikacija. To je surova istina i nemojmo se zanositi pričama o čuvanju tima kad se on sačuvati ne može čak i da postoji čvrsta rešenost uprave da tim sačuva. Ako igrač želi da ode po svaku cenu kao Andrija Živković klub je tu nemoćan a Leonardo se ponaša baš kao neko ko želi da ode. Ko će nam sutra menjati Lea i Đuku? Da li mlađani poletarci Saša Ilić i Đilas? Umesto ova dva potrošena fosila trebalo je već sad u Sloveniju povesti Savu Petrova i Strahinju Jovanovića, dva napadača iz omladinske škole kako bismo ih pripremali i postepeno uvodili u sistem. Pa oni imaju po 19g. obojica! Ne znam čega se bojimo?
E moj Popivodo
Cuj "potroseni fosil". Da stojis bre mirno na samo pominjanje imena Sase Ilica. Danilo Popivoda je bio veliki igrac, bas kao to si ti mali mizerni beznacajni komentator.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.