Почетна / Фудбал / Партизан

ПЕНАЛ: Ђукићу, замоли управу да што пре прода Леонарда

Трчкарање у стилу рекреативца и прављење рупа у линијама свог тима – то је учинак Калимера у првом од два најважнија меча овог лета.
ФОТО: Журнал

ПИШЕ: Зоран Стојадиновић

Донео је шампионску титулу у Хумску, био је уз Ђурђевића најбољи фудбалер Партизана у суперлигашкој сезони за незаборав, али и један од кључних криваца што првак Србије, готово је извесно, неће играти у Лиги шампиона.

Трчкарање у стилу рекреативца и прављење рупа у линијама свог тима – то је учинак Калимера у првом од два најважнија меча овог лета.

Можда Мирослав Ђукић досад није имао храбрости да то изусти, али, ако својој екипи жели успех у борби за Лигу Европе, мора да замоли управу да што пре прода Леонарда.

Неко ће се вероватно запитати зашто Леонардо кад је Евертон директни кривац за прва два гола Грка? Одговор је једноставан, свако па и Евертон може да погреши, поготово када прихвата одговорност у игри коју други Бразилац нема.

Леонардо је синоћ играо за себе, само пред противничким шеснаестерцом. Лопту није желео да затражи на другом педљу терена и техником помогне саиграчима притиснутим пресингом играча Олимпијакоса.

Са италијанским судијом свађао се од почетка до завршетка утакмице у којој је Партизан бар пола сата доминирао захваљујући френетичној борбености свих осталих и одличној тактичког поставци Мирослава Ђукића у којој је Тавамба владао и у ваздуху и на трави, а Јанковић и Косовић играли онако како се очекује од Евертона и Леонарда.

Играти против Олимпијакоса са играчем којие је понашањем обесмислио професионалност, а притом је и неспреман, преозбиљан је хендикеп и за квалитетније екипе од Партизана.

Могао је шампион Србије и да победи првака Грчке и то би представљало изненађење само за оне који нису гледали синоћњу утакмицу.

Сигурни Кљајић, пожртвовани Вулићевић, сигурни Ћирковић, динамит Јанковић, све бољи Косовић и изврсни Тавамба заслужили су више среће против срећника са Пиреја.

Али, срећа прати храбре, а бар један у екипи храбар је само на инстаграму и довољан да поремети цео систем.

Коментари50
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rale
Leonardo i Tawamba su bili najbolji u Partizanu. Ako hoces da pises realno u redu a ako neces, komentarisi tvoju zvezdu.
Čis opsajd
Dosta pre meča upozoravali su ljudi koji očigledno znaju nešto o fudbalu i igri Partizana da Jevtović mora biti starter. Ja bih tu još dodao i novog Miletića.
Čis opsajd
''Sigurni Ćirković, sve bolji Kosović''? Zaslužili više sreće? Jeste Everton dao kratak pas ali Kosović nije ni probao da blokira Bena ili ga napadne, kreno odma unazad i otvorio mu prostor za pas Marinu! Ostojić zatvorio Marina ali ga ne napada, drži ga i čeka pomoć a Ćirko stoji 10m iza i gleda kako Marin daje pas Benu, vidi da ni Kosović ni Everton ne mogu da ga stignu - i on ne kreće na Bena? Krenuo je kad je Ben već dao gol, zamalo zgazio Kljaju. To je neznanje, tu sreća ne pomaže. Kod drugog gola ista slika, Ostoja drži Bena na metar ispred a ni Ćirko ni Mileta da pripomognu, još ovaj drugi protutnjo ko brzi voz pored Bena i čeka iza Ostoje s Ćirkom, valjda da Ostoja sam to reši rutinski bez ičije pomoći. Niko ne napada Bena, mogo je čovek i pertlu da veže pre šuta...
Zika zeneva
Veze sa fudbalom nemas.
Dragan Zorin
Jeste problem ukoliko krilni napadač tj Leo ne pomaže dovoljno odbrani. Ali je mnoooogo veći problem što nam je odbrana najslabiji deo tima... Ko god redovno gleda Partizan zna da je to istina. Tako da se baš ne slažem sa člankom. Leovom odlasku treba da se raduju Zvezdaši.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.